Demontáž řízení z auta

vše ohledně modelové řady Carina
Floki
Věčnej rejpal

Demontáž řízení z auta

Příspěvek od Floki »

Potřebuji vyměnit řízení, takže jsem sundal čepy řízení, povolil trubky které jdou do hřebenu, šroub silentbloku řízení. Ale zůstal jsem u těch dvou šroubů, které drží řízení. Ze shora jsem se k nim nedostal a ze spodu také ne. Musí se ještě něco kolem demontovat?
Obrázek

Jedná se o šrouby označené číslem 90119-12289
Toyota Carina E 2.0 GLI
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

A nikdo nic nevíte? :lol:
Toyota Carina E 2.0 GLI
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No tak už jsi to zmáknul ne?....nebo je pořád ještě někde probém?... :wink: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

ArnieGT píše:No tak už jsi to zmáknul ne?....nebo je pořád ještě někde probém?... :wink: :lol:
Je a není jeden. Hold v domácích podmínkách, skoro bez náradí a s minimem času to nejde moc dobre. momentálně jsem povolil silentblok motoru nad rizenim, ale nejde mi ven a vypada to ze musi ven i konsola na ten silentblok, je to tak?
Toyota Carina E 2.0 GLI
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud je to jako u celici - pod predkem podel , tak je lepsi ji vyndat celou , ale nevim no , bez patricneho naradi jde vsechno hur, ja vzdycky zajdu za mechanikem - da mi nejakou vychytavku a jde to hned
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Pavo.B. píše:pokud je to jako u celici - pod predkem podel , tak je lepsi ji vyndat celou , ale nevim no , bez patricneho naradi jde vsechno hur, ja vzdycky zajdu za mechanikem - da mi nejakou vychytavku a jde to hned
Přesně tak ten silentblok je. Ale dostat se ke šroubům, které drží tu konsolu, to je umění. Nejde mi to :D
Toyota Carina E 2.0 GLI
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No přesně tak to je třeba mít dlooouhý nástrčkáč, protože ten šroub na kterém je ta matka trčí ještě asi 5cm, ale třeba trubkový klíč to taky umí vyřešit, po pravdě je to fakt makačka, docela jsem se u toho zapotil a to jsem měl celý motor venku,... :twisted:

Jinak tu konzolu je třeba dát celou ven, jinak se tam fakt nedostaneš
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

ArnieGT píše:No přesně tak to je třeba mít dlooouhý nástrčkáč, protože ten šroub na kterém je ta matka trčí ještě asi 5cm, ale třeba trubkový klíč to taky umí vyřešit, po pravdě je to fakt makačka, docela jsem se u toho zapotil a to jsem měl celý motor venku,... :twisted:

Jinak tu konzolu je třeba dát celou ven, jinak se tam fakt nedostaneš
Konzola povolená a jeden šroub na řízení také. Ale nešla mě vyndat ven, je tam okolo moc hadic... Takze jeste jeden sroub. ale jsem zvedav, jestli to dám vsechno zpet, protoze ta spousta vecí, která se musela demontovat, no hrůza a des.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Tak ho mám venku. to byla teda práce. Ted dalsí týden dávat do auta nové řízení :lol: Staré teklo kde mohlo a vůli mělo všude kde mohlo :lol:
Toyota Carina E 2.0 GLI
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Potřeboval bych vědět, jak patří silentblok motoru číslo 12371A
Pořád se mě ho tam nedaří dostat, je tam málo místa a nevím, jestli ho tam dávám správně. Patří tak jak je na obrázku těmy dvěma šrouby směrem k zadku auta nebo naopak?

Obrázek
Toyota Carina E 2.0 GLI
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Floki píše:Potřeboval bych vědět, jak patří silentblok motoru číslo 12371A
Pořád se mě ho tam nedaří dostat, je tam málo místa a nevím, jestli ho tam dávám správně. Patří tak jak je na obrázku těmy dvěma šrouby směrem k zadku auta nebo naopak?

Obrázek
Ano tak jak je na obrázku, šrouby k firewallu a zespod nasadíš matice, u motoru nasazuješ zhora matice :wink:
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Jasně, potom mě to došlo. Uz jsem z toho tak mimo ze ani nepremýšlím. nejdou me ale sundat staré čepy řízení z toho starého. jsou jako nové. tak jsem koupil nové, ale přišli mě oba levé, no nemám já smůlu? Jeste se chci zeptat, jsou dva druhy řízení, jsou čepy stejné? Ty nové co mě přišli se mi zdály že mají závit o něco větší, jsou jakoby volné, kývají se na tyčkách nez se dotáhnout. neměly by byt na pevno?
Toyota Carina E 2.0 GLI
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Floki píše:Jasně, potom mě to došlo. Uz jsem z toho tak mimo ze ani nepremýšlím. nejdou me ale sundat staré čepy řízení z toho starého. jsou jako nové. tak jsem koupil nové, ale přišli mě oba levé, no nemám já smůlu? Jeste se chci zeptat, jsou dva druhy řízení, jsou čepy stejné? Ty nové co mě přišli se mi zdály že mají závit o něco větší, jsou jakoby volné, kývají se na tyčkách nez se dotáhnout. neměly by byt na pevno?
Hmm,...tak teď koukm na utokelly a pravý i levý jsou stejné,...divné jsem měl za to že jsou rozdílné aby se neddaly zaměnit, ale asi ne,...tak v tom případě Ti poslali asi Ok,...ale pravý se od levého liší tvarově,...
Levý je rovnější, pravý má větší ohyb na tyčce
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

ArnieGT píše:
Floki píše:Jasně, potom mě to došlo. Uz jsem z toho tak mimo ze ani nepremýšlím. nejdou me ale sundat staré čepy řízení z toho starého. jsou jako nové. tak jsem koupil nové, ale přišli mě oba levé, no nemám já smůlu? Jeste se chci zeptat, jsou dva druhy řízení, jsou čepy stejné? Ty nové co mě přišli se mi zdály že mají závit o něco větší, jsou jakoby volné, kývají se na tyčkách nez se dotáhnout. neměly by byt na pevno?
Hmm,...tak teď koukm na utokelly a pravý i levý jsou stejné,...divné jsem měl za to že jsou rozdílné aby se neddaly zaměnit, ale asi ne,...tak v tom případě Ti poslali asi Ok,...ale pravý se od levého liší tvarově,...
Levý je rovnější, pravý má větší ohyb na tyčce
Nejsou stejné. Na každou stranu je jiný. jsou dokonce oznacené L a R
V krabičce pravý mě poslali levý. byly ve výprodeji za 120kč, tak proč je nekoupit :)
Toyota Carina E 2.0 GLI
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nejsou stejný L a P a dokonce jsou i dva druhy řízení ( liší se závitem ).
bohužel tyče řízení jsou také dve verze a le obe pasují na stejné řízení, jen mají jiné závity na koncích k čepum, takže v mnoha případech nepomuže ani objendat čepy podle vin, protože nekdo kdo o otm nevedel a menil kdysy čepy i tyčky mohl prohodit z te druhé verze :( ( častý případ )
Odpovědět

Zpět na „Carina“