Trhanie pri rozbehu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
indian5
Člen Týmu

Trhanie pri rozbehu

Příspěvek od indian5 »

Zdravim,
mam obcasny problem pri rozbehu, prejavuje sa tak, ako keby som 3-4 krat uplne stlacil plynovy pedal a hned ho uplne uvolnil, proste s tym autom to poriadne zakmita. Nestava sa to pravidelne a mam problem to vobec nasimulovat, ale stava sa to najma pri studenom motore, zriedka pri zahriatom. Obycajne to riesim uplnym stlacenim spojky a jej pomalym pustanim, proste taky novy rozbeh ;-). Uz som aj myslel, ze je chyba vo mne, ale zase nemyslim, ze som az taky celkom lavy - mam toho odjazdene dost, na roznych autach. Auto ma 70 000km, Yaris r. 2006 D-4D, kupil som ho pred vianocami. Cital som tu podobne problemy, ale islo o benziny a problem so spojkou sa mi nezda, to by som mal asi aj ine prejavy. Skor mi to pride ako problem riadiacej jednotky alebo nejakeho cidla.
Vdaka za kazdy napad.
Yaris Sol 1.4 D-4D r.2006
muco
Věčnej rejpal

Re: Trhanie pri rozbehu

Příspěvek od muco »

No,škoda,že si založil presne také isté vlákno,ako je už dávno založené...Bude zbytočne niečo zduplované a ťažšie sa potom hladá "určitý problém"...
Je to sice pri 1.0,ale trhanie pri rozbehu je rovnaký názov-ja ti sice neporadím,ale skus si prečitať niečo tu.

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=trhanie
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

kdyby to byl benzín, poradím jako obvykle, vyměn svíčky za NGK, ale je to diesel, takže neporadím a navíc se tu na foru, pokud vím, moc nevyskytuje. :?:
paloo
Navigátor

Příspěvek od paloo »

Je to jednoduche-chyba je jednoznacne vo vodicovi...aj mne sa tgo stava,ale je to tym ze dam malo plynu pri rozbehu ,tento motor jednoducho zabera az od 2000 otacok,inak je to mrtvola a motor sa pri rouzbiehani alebo volnobeznom rozbiehani roztrasie,ja som bol zvyknty na feliciu a ta sa dokazala rozbehnut na malych otackach bez prblemov,ale toto auto,specialne 1.0 jednoducho zabera vo vyssich otackach..

Toto je ale teoria pre benzin,,,,ale ze by to tak bolo aj pri dieselovom motore??netusim,je to maly diesel,hoci sily ma dost...ale mozno treba tiez viac plynu
Odpovědět

Zpět na „Yaris“