Pokles výkonu
Pokles výkonu
Zdravím. RAV D4D 110kW 2005.Některé dny mám potíž s "lenivostí" motoru při ranním rozjezdu.CCa do 2500ot. je auto lenivé a občas škubne.Teprve od těchto otáček začíná být živější. Někdy po ujetí 500m,jindy po 10km opět škubne a motor má plný výkon celý den.Tato závada se objevuje nepravidelně a jen po ránu.Někdy auto nejede celé dva dny,pak 2 dny skvělý start a plný výkon.Z 90% používám VERVU.Filtr vyměněn.Používal jsem i VIF.Zakouupil jsem na Shelce i kapalinu na pročištění pal.systému.Diagnostika hlásí porucha v el.obvodu paliv.systému.Diagnostika BOSH hlásila něco jako" poruchu čidel které řídí čerpadlo nafty.Prý mi obě čidla vyčistili a je to OK. Po třech dnech opět stejné problémy.Může mi někdo odpovědět kde jsou ty čidla?Našel jsem kryty pod sedadly a kabeláž do nádrže - 5 konektorů, na které nebylo sáhnuté.Minulý rok stejný problém,který s příchodem jara sám odezněl. Tento rok ne.Jsem opravdu z tohoto auta a po čtení podobných příspěvků zklamaný co ti japonci začli vyrábět a hlavně ty cenové relace za díly. Najeto poctivých 125000km.Minulé auto FORD Mondeo,najeto přes 350000 a bez závad.Máte tip co to může být,aniž bych musel navštívit origoš servis? Díky všem za reakci i radu.
- Jakuza
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak to jsem zvedavej, jestli na neco prijdes. Mam Lexuse, s D-CAT, 130 kW a mam podobny problem, auto mam hodne mrtve ve spodnim pasmu otacek do 2500 .. pak to chytne a zatahne, pocuknuti mam taky, ale ne za studena, ale za tepla, kdyz jedu po dalnici a je dobre ohraty motor. Origo Lexus diagnostika nic neprisla, pry je to tak OK!
http://www.hifonics.cz/
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Ahoj. UŽ jsem to tady chtěl smazat a zabalit i s ravkou! Pojistka a totálka byla už naplánována. Potkal jsem človíčka, který měl stejný problém před rokem s X-trailem . Vyměnili mu u čerpadla scv? ventily, zaplatil ranec a po půl roce to samý. Mne řekly na diagnostice taky výměna a kdyby náhodou tak čerpadlo a potom vstřiky..prý 15tisíc ale taky 45 tisíc."Montéři".Reklamace, zkoušky,testy a auto si dělalo co chtělo-podle počasí...Jezdil výhradně na slavnou VERVU..Poněvadž je částečně od fochu,nedalo mu to a studoval zahraniční fora naftových modelech nejen nisan.Pročítal i testy motorové nafty-složení,testy jednotlivých rafinérek a pod.Problémy v takovém měřítku, které se vyskytují na našem uzemí vč.našich bratrů na východě se nevyskytují prý nikde.Problémy se mu vyskytli cca po 2 měsících-zhruba stejně jako u mne,po dovozu z rakouska-já německo.Já ročník 2005 on 2007-najeto 55000km.Aditiva nikdy nepoužíval a podle rad "starších" včetně zahraničních, nikdy používat nebude.(já tam lil-"VIF" neustále!)Od prosince začal výhradně jezdit na naftu OMV.Po 3-natankování problém pominul a dnes lituje vyhozených peněz za "opravu" studovaných mechaniků. Já to vyzkoušel v půli března a již 14 dnů jezdím v pohodě. Nevím a je mi jedno jestli budeme pro někoho šarlatány,ale nám to zatím pomohlo.Píšu to jen kvůli dalším zoufalým, kteří si koupí drahý vůz a poté musí kupovat drahé ND, které v mnoha případech vyřeší problém jen na nějaký čas-což tady někteří popisují.Budu mít najeto cca 1mil.km v 8-mi osobácích,vč. dvou japonských,ale nikdy jsem nezažil něco podobného jako s ravkou.
Přejí všem, ať se Vám vyhnou nesmyslné poruchy u sotva zajetých aut.
PS:pokud tady ještě někdy vlezu,tak jedině se vzkazem,že jsem se ji zbavil-bohužel?
Přejí všem, ať se Vám vyhnou nesmyslné poruchy u sotva zajetých aut.
PS:pokud tady ještě někdy vlezu,tak jedině se vzkazem,že jsem se ji zbavil-bohužel?
zátah motoru
Dobrý večer, měl jsem stejné problémy u Toyoty Avensis verso D-4D, pravda je, když jsem tankoval jen u OMV a benzina tak v pohodě, nyní jsem natankoval u pumpy bezejmené a jako by to Toyota poznala a hned zase nejede, vyměnil jsem ol filtr,použil aditivum do oleje Teac a čistič motoru taky Teac,vyměnil pal filtr, pomohlo asi na 100km a najednou výkon zase dole, spotřeba někam kolem 8-9litrů a teď so bojim co mi poví na diagnostice
Loni v listopadu jsem také koupil Ravku D4D 2,0. Chvíli jsem si to ježdění užíval,než se objevily problémy s cukáním a nouzovým režimem. Několikrát jsem absolvoval diagnostiku v autorizovaných servisech, výměny SCV ventilů, vzduchového filtru, palivového filtru,váhy vzduchu, čištění palivového systému, nádrže apd. Samozřejmě jsem vyslechl i spoustu řečí o nekvalitě české nafty. Mám rok výroby 2004, takže nepřipadal v úvahu ani EGR ventil ani filtr pevných částic, které mají až D4 cat. Už mě ta roční anabáze začínala unavovat a přemýšlel jsem o prodeji. Nakonec jsem objevil servis, kde se mému autíčku jeden den věnovali a výsledek super. Auto jde za plynem jako blázen, žádné cukání a zlepšila se pružnost motoru i při otáčkách do 2 tis. Konečně si to ježdění v klidu užívám bez starostí,že přidám plyn a vyskočí kontrolky. Pokud máte stejné potíže, mrkněte na jejich webovky. http://www.power-service.cz/
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
Kdyby mi vrazili do ruky součástku a řekli bylo to tímto, tak to sem dám, to je jasný. Nebylo to ale tak jednoduchý, museli rozhodit výfukový potrubí a hlavně taky turbo. Vzhledem k tomu, že oprava trvala celý den a nebyl jsem u toho,tak vám nemůžu popsat celý postup. Pro mě je důležitější, že to prostě od té doby šlape jako hodinky.
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
- jurajjuraj
- Navigátor
-
- Člen Týmu
Potvrdzujem, OMV ,hlavne ta drahšia nafta , paráda.
OMV ,hlavne ta drahšia nafta , paráda. Prestal som VIF-ovať,
motor má krásny záber, turbodiera neciteľná.
motor má krásny záber, turbodiera neciteľná.
RAV 4,III, 130kW, 177 HP