Pokles výkonu

vše ohledně modelové řady Rav 4
vespa
Člen Týmu

Pokles výkonu

Příspěvek od vespa »

Zdravím. RAV D4D 110kW 2005.Některé dny mám potíž s "lenivostí" motoru při ranním rozjezdu.CCa do 2500ot. je auto lenivé a občas škubne.Teprve od těchto otáček začíná být živější. Někdy po ujetí 500m,jindy po 10km opět škubne a motor má plný výkon celý den.Tato závada se objevuje nepravidelně a jen po ránu.Někdy auto nejede celé dva dny,pak 2 dny skvělý start a plný výkon.Z 90% používám VERVU.Filtr vyměněn.Používal jsem i VIF.Zakouupil jsem na Shelce i kapalinu na pročištění pal.systému.Diagnostika hlásí porucha v el.obvodu paliv.systému.Diagnostika BOSH hlásila něco jako" poruchu čidel které řídí čerpadlo nafty.Prý mi obě čidla vyčistili a je to OK. Po třech dnech opět stejné problémy.Může mi někdo odpovědět kde jsou ty čidla?Našel jsem kryty pod sedadly a kabeláž do nádrže - 5 konektorů, na které nebylo sáhnuté.Minulý rok stejný problém,který s příchodem jara sám odezněl. Tento rok ne.Jsem opravdu z tohoto auta a po čtení podobných příspěvků zklamaný co ti japonci začli vyrábět a hlavně ty cenové relace za díly. Najeto poctivých 125000km.Minulé auto FORD Mondeo,najeto přes 350000 a bez závad.Máte tip co to může být,aniž bych musel navštívit origoš servis? Díky všem za reakci i radu.
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

tak to jsem zvedavej, jestli na neco prijdes. Mam Lexuse, s D-CAT, 130 kW a mam podobny problem, auto mam hodne mrtve ve spodnim pasmu otacek do 2500 .. pak to chytne a zatahne, pocuknuti mam taky, ale ne za studena, ale za tepla, kdyz jedu po dalnici a je dobre ohraty motor. Origo Lexus diagnostika nic neprisla, pry je to tak OK!
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
vespa
Člen Týmu

Příspěvek od vespa »

Ahoj. UŽ jsem to tady chtěl smazat a zabalit i s ravkou! Pojistka a totálka byla už naplánována. Potkal jsem človíčka, který měl stejný problém před rokem s X-trailem . Vyměnili mu u čerpadla scv? ventily, zaplatil ranec a po půl roce to samý. Mne řekly na diagnostice taky výměna a kdyby náhodou tak čerpadlo a potom vstřiky..prý 15tisíc ale taky 45 tisíc."Montéři".Reklamace, zkoušky,testy a auto si dělalo co chtělo-podle počasí...Jezdil výhradně na slavnou VERVU..Poněvadž je částečně od fochu,nedalo mu to a studoval zahraniční fora naftových modelech nejen nisan.Pročítal i testy motorové nafty-složení,testy jednotlivých rafinérek a pod.Problémy v takovém měřítku, které se vyskytují na našem uzemí vč.našich bratrů na východě se nevyskytují prý nikde.Problémy se mu vyskytli cca po 2 měsících-zhruba stejně jako u mne,po dovozu z rakouska-já německo.Já ročník 2005 on 2007-najeto 55000km.Aditiva nikdy nepoužíval a podle rad "starších" včetně zahraničních, nikdy používat nebude.(já tam lil-"VIF" neustále!)Od prosince začal výhradně jezdit na naftu OMV.Po 3-natankování problém pominul a dnes lituje vyhozených peněz za "opravu" studovaných mechaniků. Já to vyzkoušel v půli března a již 14 dnů jezdím v pohodě. Nevím a je mi jedno jestli budeme pro někoho šarlatány,ale nám to zatím pomohlo.Píšu to jen kvůli dalším zoufalým, kteří si koupí drahý vůz a poté musí kupovat drahé ND, které v mnoha případech vyřeší problém jen na nějaký čas-což tady někteří popisují.Budu mít najeto cca 1mil.km v 8-mi osobácích,vč. dvou japonských,ale nikdy jsem nezažil něco podobného jako s ravkou.
Přejí všem, ať se Vám vyhnou nesmyslné poruchy u sotva zajetých aut.
PS:pokud tady ještě někdy vlezu,tak jedině se vzkazem,že jsem se ji zbavil-bohužel?
stahla
Člen Týmu

zátah motoru

Příspěvek od stahla »

Dobrý večer, měl jsem stejné problémy u Toyoty Avensis verso D-4D, pravda je, když jsem tankoval jen u OMV a benzina tak v pohodě, nyní jsem natankoval u pumpy bezejmené a jako by to Toyota poznala a hned zase nejede, vyměnil jsem ol filtr,použil aditivum do oleje Teac a čistič motoru taky Teac,vyměnil pal filtr, pomohlo asi na 100km a najednou výkon zase dole, spotřeba někam kolem 8-9litrů a teď so bojim co mi poví na diagnostice :(
Energybar
Člen Týmu

Příspěvek od Energybar »

Loni v listopadu jsem také koupil Ravku D4D 2,0. Chvíli jsem si to ježdění užíval,než se objevily problémy s cukáním a nouzovým režimem. Několikrát jsem absolvoval diagnostiku v autorizovaných servisech, výměny SCV ventilů, vzduchového filtru, palivového filtru,váhy vzduchu, čištění palivového systému, nádrže apd. Samozřejmě jsem vyslechl i spoustu řečí o nekvalitě české nafty. Mám rok výroby 2004, takže nepřipadal v úvahu ani EGR ventil ani filtr pevných částic, které mají až D4 cat. Už mě ta roční anabáze začínala unavovat a přemýšlel jsem o prodeji. Nakonec jsem objevil servis, kde se mému autíčku jeden den věnovali a výsledek super. Auto jde za plynem jako blázen, žádné cukání a zlepšila se pružnost motoru i při otáčkách do 2 tis. Konečně si to ježdění v klidu užívám bez starostí,že přidám plyn a vyskočí kontrolky. Pokud máte stejné potíže, mrkněte na jejich webovky. http://www.power-service.cz/ :roll:
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
tuareg1
Člen Týmu

Servis

Příspěvek od tuareg1 »

A co ti ten ůžasnej servis s autem udělal, to nenapíšeš?
Mě chrání bůh a Remington 870
DoG
Člen Týmu

Příspěvek od DoG »

Na Vídeňské to znám-kolega tam jezdí na pravidelné prohlídky s LC a vždy mu vyšli se vším vstříc to je pravda...Ale spíš by mě zajímalo co to nakonec bylo za problém... ? Na co přišli ?
__Rav4 D4D 2.0 / r.v.04__
ex.chrysler voyager 2.5 TD
ex.fiat brava 1.4 SX
Energybar
Člen Týmu

Příspěvek od Energybar »

Kdyby mi vrazili do ruky součástku a řekli bylo to tímto, tak to sem dám, to je jasný. Nebylo to ale tak jednoduchý, museli rozhodit výfukový potrubí a hlavně taky turbo. Vzhledem k tomu, že oprava trvala celý den a nebyl jsem u toho,tak vám nemůžu popsat celý postup. Pro mě je důležitější, že to prostě od té doby šlape jako hodinky.
TOYOTA RAV4, 2,0 D4D,r.v. 2004
tuareg1
Člen Týmu

Příspěvek od tuareg1 »

Tady nejde o postup , ale za něco jsi potom zaplatil, ne? Tak ti snad řekli čím to bylo
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

ptám se proto že těch uspěšných řešení už tady bylo několik a vždy to skončilo po pár tisících km

ps co je na faktuře :D

seřízení nebo výměna čeho :D
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

Tady pán i na jiným vláknu odmítá odpovědět co mu vlastně v tom úžasnym servisu opravili... Na někoho to může zapůsobit jako reklama ??? :)
Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
tuareg1
Člen Týmu

Příspěvek od tuareg1 »

Já si taky myslím že jenom dělá reklamu, přece není nikdo tak blbej aby platil a nevěděl za co :evil:
jurajjuraj
Navigátor

Příspěvek od jurajjuraj »

nic jineho nez reklama , pokud by vedel ze mu rozhodili vyfuk a turbo tak by i vedel za co plati, asi to nebude tak kvalitni servis ze si musi delat "reklamu" timhle zpusobem
vilo jurášek
Člen Týmu

Potvrdzujem, OMV ,hlavne ta drahšia nafta , paráda.

Příspěvek od vilo jurášek »

OMV ,hlavne ta drahšia nafta , paráda. Prestal som VIF-ovať,
motor má krásny záber, turbodiera neciteľná.
RAV 4,III, 130kW, 177 HP
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Spammere!
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“