Proplachovací olej
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Proplachovací olej
Tak a doba údržby Jardy, nezlomného japonského dříče, je tady. O tom jaký olej nalít by se daly vést sáhodlouhé diskuse...já to shrnu...hlavně nový a včas:)
Vyvstává ale otázka, zda po vypuštění starého oleje použít navíc ještě tzv. proplachovací, než naliju nový. Nestojí moc a dokáže vyplavit tolik nečistot ze dna olejové vany že by jste se divili, naliješ zlatý, vypustíš černý. Tak a názory a zkušenosti sem...může to nějak uškodit?
Vyvstává ale otázka, zda po vypuštění starého oleje použít navíc ještě tzv. proplachovací, než naliju nový. Nestojí moc a dokáže vyplavit tolik nečistot ze dna olejové vany že by jste se divili, naliješ zlatý, vypustíš černý. Tak a názory a zkušenosti sem...může to nějak uškodit?
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokial preplach, tak iba olejom tej istej specifikacie co tam ma ist a hlavne po velkom mnozstve najazdenych km. Pokazdit s tym tak okolo 3000km a potom vypustit a naliat novy, samozrejme vzdy vymenit aj filter.
Osobne by som do motora ziadne cistiace latky nelial, lebo mozes tym viac uskodit ako pomoct. V podstate akykolvek kvalitny olej pri castejsich vymenach ti vycisti motor sam, dolezite aby sa to nedialo moc prudko, lebo niektore svinstva mozu ucpat mazacie kanaliky a uz bude pruser.
Osobne by som do motora ziadne cistiace latky nelial, lebo mozes tym viac uskodit ako pomoct. V podstate akykolvek kvalitny olej pri castejsich vymenach ti vycisti motor sam, dolezite aby sa to nedialo moc prudko, lebo niektore svinstva mozu ucpat mazacie kanaliky a uz bude pruser.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
No, ono plýtvání penězi to asi je, ale co by pro Yardu člověk neudělal že...jednou za čas pořádně vyčistit motor od usazenin není na škodu.
Reakce s tím novým olejem je taky na místě, vždycky něco ve vaně zbyde...nebude to ale myslím horší než ten starý olej s usazeninami, který nový olej taky určitě degraduje...
Reakce s tím novým olejem je taky na místě, vždycky něco ve vaně zbyde...nebude to ale myslím horší než ten starý olej s usazeninami, který nový olej taky určitě degraduje...
re
Podla mna - radsej skratit intreval vymeny oleja -kludne aj na polovicu...cca 7,000 Km (hlavne ak jazdis v meste) a dat novy olej + filter.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
a jestli teda chces pro auto to nej, tak mozna bych volil spise sundani olej. vany tu vycistit a dat novy tesneni ci ten cerveny silikon a myslim ze je to, to nej co muzes udelat
a vyjde to mozna na stejne penize.

Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
fakt , starsi toyoty maji silikon v originalu a pri prelepovani tam mas dat ten "papir" - za litra ?josuk píše:nejsem si jistý, ale to těsnění není zrovna levný, mám pocit že k tisícovce Kč.PerryCZ píše:vycistit a dat novy tesneni ci ten cerveny silikon a myslim ze je to, to nej co muzes udelata vyjde to mozna na stejne penize.
Grobe: nic se imho nemá přehánět

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Pavo, já to kvuli tobě hledal, abych to mohl upřesnit, ale nenašel, na autokelly amjí cosi za 330, klidně se i vsadim že cena toyoty bude taková jak jsem psal výše, kdysi jsem to zjištoval. (btw plastové víčko oleje je na objednávku za tři dny a pětikilo - gumové těsnění zvlášt, na to fakturu mámPavo.B. píše:fakt , starsi toyoty maji silikon v originalu a pri prelepovani tam mas dat ten "papir" - za litra ?dobra sranda

- radys03
- Věčnej rejpal
těsnění pod vanu za litr? jejda
. Mám to nalepený na červený silikon a už půl roku to drží! Proplach jsem dělal - 130kč za plechovku.

aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG