Proplachovací olej

vše ohledně modelové řady Yaris
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Proplachovací olej

Příspěvek od Grobe »

Tak a doba údržby Jardy, nezlomného japonského dříče, je tady. O tom jaký olej nalít by se daly vést sáhodlouhé diskuse...já to shrnu...hlavně nový a včas:)
Vyvstává ale otázka, zda po vypuštění starého oleje použít navíc ještě tzv. proplachovací, než naliju nový. Nestojí moc a dokáže vyplavit tolik nečistot ze dna olejové vany že by jste se divili, naliješ zlatý, vypustíš černý. Tak a názory a zkušenosti sem...může to nějak uškodit?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nemůže.. :-) Ale je to plejtvání penězi. :-)
Jinak to nemůže vychzí z předpokladu, že je podobné specifikace a nebude reagovat s novým ani starým olejem...
Back in Czech.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Pokial preplach, tak iba olejom tej istej specifikacie co tam ma ist a hlavne po velkom mnozstve najazdenych km. Pokazdit s tym tak okolo 3000km a potom vypustit a naliat novy, samozrejme vzdy vymenit aj filter.
Osobne by som do motora ziadne cistiace latky nelial, lebo mozes tym viac uskodit ako pomoct. V podstate akykolvek kvalitny olej pri castejsich vymenach ti vycisti motor sam, dolezite aby sa to nedialo moc prudko, lebo niektore svinstva mozu ucpat mazacie kanaliky a uz bude pruser.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

No, ono plýtvání penězi to asi je, ale co by pro Yardu člověk neudělal že...jednou za čas pořádně vyčistit motor od usazenin není na škodu.

Reakce s tím novým olejem je taky na místě, vždycky něco ve vaně zbyde...nebude to ale myslím horší než ten starý olej s usazeninami, který nový olej taky určitě degraduje...
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Podla mna najlepsie co mozes spravit je naliat tam ten isty olej co chces pouzivat a nasledne ho vymenit za par tisic km aj s filtrom samozrejme.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Vzhledem k vlastnostem nových olejů se už tato metoda dávno nepoužívá.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

Podla mna - radsej skratit intreval vymeny oleja -kludne aj na polovicu...cca 7,000 Km (hlavne ak jazdis v meste) a dat novy olej + filter.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

tak apriori je to píčovina.... už jen proto, že usazeniny v motoru se nemají co tvořit a při použití doporučeného oleje a servisního intervalu by se nic stát nemělo.....
Takže...
Back in Czech.
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

a jestli teda chces pro auto to nej, tak mozna bych volil spise sundani olej. vany tu vycistit a dat novy tesneni ci ten cerveny silikon a myslim ze je to, to nej co muzes udelat :) a vyjde to mozna na stejne penize.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

PerryCZ píše:vycistit a dat novy tesneni ci ten cerveny silikon a myslim ze je to, to nej co muzes udelat :) a vyjde to mozna na stejne penize.
nejsem si jistý, ale to těsnění není zrovna levný, mám pocit že k tisícovce Kč.
Grobe: nic se imho nemá přehánět :wink:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

josuk píše:
PerryCZ píše:vycistit a dat novy tesneni ci ten cerveny silikon a myslim ze je to, to nej co muzes udelat :) a vyjde to mozna na stejne penize.
nejsem si jistý, ale to těsnění není zrovna levný, mám pocit že k tisícovce Kč.
Grobe: nic se imho nemá přehánět :wink:
fakt , starsi toyoty maji silikon v originalu a pri prelepovani tam mas dat ten "papir" - za litra ? :D dobra sranda
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Pavo.B. píše:fakt , starsi toyoty maji silikon v originalu a pri prelepovani tam mas dat ten "papir" - za litra ? :D dobra sranda
Pavo, já to kvuli tobě hledal, abych to mohl upřesnit, ale nenašel, na autokelly amjí cosi za 330, klidně se i vsadim že cena toyoty bude taková jak jsem psal výše, kdysi jsem to zjištoval. (btw plastové víčko oleje je na objednávku za tři dny a pětikilo - gumové těsnění zvlášt, na to fakturu mám ;)
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

těsnění pod vanu za litr? jejda :) . Mám to nalepený na červený silikon a už půl roku to drží! Proplach jsem dělal - 130kč za plechovku.
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

OK, díky za reakce, prdím na to, propláchnu si raději hrdlo pivem:)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ale výborně. :-) Jen to nekombinuj s autem :-)))
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“