Název YARIS
- Bobek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Název YARIS
Nevíte náhodou někdo jak vznikl název Yaris, význam a pod.?
pro zajímavost AYGO, složenina angl. slov "Já" "JDU"
Re: Název YARIS
to ta fakt zaujima alebo si to tu napisal len tak aby rec nestala

"Yaris" je Toyotacka verze slova "Charis", coz je recka bohyne urodnosti, umeni a krasy. V rectine ma jinak toto slovo spoustu vyznamu, jako "nenuceny prirozeny puvab", "radost" ale i "ten kdo obdarovava".Bobek píše:Nevíte náhodou někdo jak vznikl název Yaris, význam a pod.?
No parada, design Yarisa robil jeden Grek. Zevraj to bol niejaky mlady chalanisko po skonceni skoly. Ale neviem, co je na tom pravdy, pisali o tom tusim v Stop-e.peta píše:"Yaris" je Toyotacka verze slova "Charis", coz je recka bohyne urodnosti, umeni a krasy. V rectine ma jinak toto slovo spoustu vyznamu, jako "nenuceny prirozeny puvab", "radost" ale i "ten kdo obdarovava".Bobek píše:Nevíte náhodou někdo jak vznikl název Yaris, význam a pod.?
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No a aby jste se nenudili, tak vám dám další co třeba Celica?...

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- Benedictus
- Navigátor
když tady řešíte smysl slova yaris, tak byste mohli vědet co symbolizuje logo toyoty. Původně jsem si myslel, že to je "T" efektně vyvedené z oválů, někde zde ve fóru jsem se ale dočetl, že je to beraní hlava a teď mi to příjde jako ogar v klobóku. Tož co to je? 

Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
Carina je z latiny a presne to znamena neco jako "kýl". Take je to souhvezdi, ktere symbolizuje hlavni cast lodi, kterou se Argonauti vedeni Lasonem vydali zmocnit zlateho rouna. Jiny vyznam slova carina by se dal volne prelozit jako "drahousek".
Celica je odvozena od spanelskeho celico coz by se dalo prelozit jako "nebeská" až "božská".
Corolla je take z latiny a presny cesky vyznam je "okvetni korunka" nebo zjednodusene "kvet".
Logo Toyoty ma symbolizovat pismeno T pomoci dvou elips.
Celica je odvozena od spanelskeho celico coz by se dalo prelozit jako "nebeská" až "božská".
Corolla je take z latiny a presny cesky vyznam je "okvetni korunka" nebo zjednodusene "kvet".
Logo Toyoty ma symbolizovat pismeno T pomoci dvou elips.
- Benedictus
- Navigátor