Oprava poškrábaného laku
Oprava poškrábaného laku
Přítelkyni vzal někdo haupnu Yaríska kamenem a udělal jí tam tak 40cm šlinc až na kov, kterej je dost zubatej. Nemáte někdo zkušenosti s takovou opravou? Lakovat celou haupnu se nám moc nechce, spíš to něčim zapatlal a rozleštit aby to nebylo tolik vidět, ale nevim čím.
VW Golf 7 1,2 TSi Comfortline r.v. 2013
VW Golf 6 1,4 TSi Highline r.v. 2010
Yaris 1,0 VVT-i r.v. 2001 (na prodej v sekci Auta-nabídka)
Vosk na to asi nestačí, je to fakt hluboký, spíš bych potřeboval asi nějakou korekční tyčinku nebo tak něco, ale na netu jsem nic takového nenašel. Vyjma tohodle: http://www.svitime.eu/cs/shop/detail/25 ... ro-cervena ale na Sonax si dost lidí ztěžuje, tak nevim.
re
Pokial nechces striekat cely diel a chces si to spravit sam :
objednat si lak bud v toyote alebo u dobreho predajcu autolakov - ten podla vozidla a cisla farby namiesa presny odtien. Kupit si v potrebach pre vytvarnikov (umelcov) stetec s oznacenim 00 alebo 000 podklad riadne ocistit a tupovanim jemne naniest na skrabanec farbu vo viacarych vrstvach.
Z 30 cm to bude vidiet - ze to bolo opravovane ale z 2 metrov nic nezbadas a ucel to splni.
objednat si lak bud v toyote alebo u dobreho predajcu autolakov - ten podla vozidla a cisla farby namiesa presny odtien. Kupit si v potrebach pre vytvarnikov (umelcov) stetec s oznacenim 00 alebo 000 podklad riadne ocistit a tupovanim jemne naniest na skrabanec farbu vo viacarych vrstvach.
Z 30 cm to bude vidiet - ze to bolo opravovane ale z 2 metrov nic nezbadas a ucel to splni.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
A kolik tak stojí lahvička barvy od dealera? Ten stickerfix je pěkná věc, to jsem ještě neviděl. Předpokládám podle toho videa že na větší rýhy to ale asi není nebo ano?
Ak je to fakt do plechu -alebo aj keby bol ten škrabanec do základu,žiadny vosk ti nepomôže.
To tie nálepky na videu su pre mňa pekná pi..na . Neviem,ale ja som si na tom videu všimol aj nejakú hrdzu ..a ked kašlal na hrdzu a nezošmirgloval ju,tak môže ísť s tým akurát vieš kde ..a pod tou samolepkou mu to bude pekne "kvitnúť" .Ja si všetko opravujem sám-pokial sa dá (nie som autolakírnik!!! a neviem autá ani opravovať).Treba mať len "odvahu" a pred tým sivyskúšať na niečom len-tak,či to zvládneš .Ja som kúpil obyčajný autolak -spray čierny + bezfarebný lak -kvôli metalíze a všetky prípadné škrabance do "plechu" "striekam" alebo zápalkou-namočenou do farby (streknem trochu do štamprlíka) nanesiem do odmastenej malej dierky-alebo škrabanca.
Základ je ale oblepiť páskou tu časť čo lakuješ,aby si zbytočne nestriekal na dobrý lak . Alebo presne ako píše ultra s tými štetcami..-a hlavne viac tenkých vrstiev nanášať Dôležité je pri tom mať pevné nervy-hlavne trpezlivosť (ani ja kolkokrát ju nemam..),pretože ak to chceš opravovať po domácky,je to piplačka !
Asi na druhý deň -podla toho ako rýchlo to zaschne to preleštím rôznymi pastami (nie brusnými!!!) ,aby som vyhladil "skok" medzi novým a starým lakom na plechu! To v tom videu asi ten"skok" vôbec neriešil ..veď ako by to aj urobil
Horšie je však ak máš inú farbu ako čiernu...´Tažko nájdeš ten istý odtieň v sprayi.Ja by som v takom prípade išiel do Toyoty po farbu,alebo chlapákovi,ktorý vie namiešať konkrétne na tvoj lak fabu.
Je to myslímsi trochu väčšia položka,ale iné riešenie ti nezostáva ak nechceš prelakovať celý diel.
Tu sa o tom aj niečo píše.:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... sc&start=0
To tie nálepky na videu su pre mňa pekná pi..na . Neviem,ale ja som si na tom videu všimol aj nejakú hrdzu ..a ked kašlal na hrdzu a nezošmirgloval ju,tak môže ísť s tým akurát vieš kde ..a pod tou samolepkou mu to bude pekne "kvitnúť" .Ja si všetko opravujem sám-pokial sa dá (nie som autolakírnik!!! a neviem autá ani opravovať).Treba mať len "odvahu" a pred tým sivyskúšať na niečom len-tak,či to zvládneš .Ja som kúpil obyčajný autolak -spray čierny + bezfarebný lak -kvôli metalíze a všetky prípadné škrabance do "plechu" "striekam" alebo zápalkou-namočenou do farby (streknem trochu do štamprlíka) nanesiem do odmastenej malej dierky-alebo škrabanca.
Základ je ale oblepiť páskou tu časť čo lakuješ,aby si zbytočne nestriekal na dobrý lak . Alebo presne ako píše ultra s tými štetcami..-a hlavne viac tenkých vrstiev nanášať Dôležité je pri tom mať pevné nervy-hlavne trpezlivosť (ani ja kolkokrát ju nemam..),pretože ak to chceš opravovať po domácky,je to piplačka !
Asi na druhý deň -podla toho ako rýchlo to zaschne to preleštím rôznymi pastami (nie brusnými!!!) ,aby som vyhladil "skok" medzi novým a starým lakom na plechu! To v tom videu asi ten"skok" vôbec neriešil ..veď ako by to aj urobil
Horšie je však ak máš inú farbu ako čiernu...´Tažko nájdeš ten istý odtieň v sprayi.Ja by som v takom prípade išiel do Toyoty po farbu,alebo chlapákovi,ktorý vie namiešať konkrétne na tvoj lak fabu.
Je to myslímsi trochu väčšia položka,ale iné riešenie ti nezostáva ak nechceš prelakovať celý diel.
Tu sa o tom aj niečo píše.:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... sc&start=0
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
A zkoušel jsi takhle dělat i něco většího (myslím nějakou delší rýhu) nebo spíše ďubky? Trochu se bojím abych to nepo.., přeci jen je to přítelkyně beruška
tam si nemůžu dovolit žádný zaváhání.
Dá sa ti to odfotiť?
Rozleštil som kamošovu ryhu cez celé dvere na peugetovi (bledomodrá metla).Bola to ryha dosť hlboká,ale nie až do plechu ..sral som sa s tým asi 2 hodiny s rôznymi pastami čo mám ,a aj sa mi to na 95% podarilo "rozleštiť".Je to teraz vidieť len ak o tom vieš a vidieť to velmi jemne asi z 10cm dialky a musíš si k tomu ešte čupnúť a zaostriť na tu čast oči...
Nechcem ťa strašiť,ale podla tvojich slov to bude tvrdší oriešok a bez toho štetca alebo spraya to asi nepôjde.
Ja by som to sice skúsil(nemáš už čo pokaziť ). Oblepiť celú ryhu páskou-ako som písal(kludne rozprestri aj noviny okolo toho). Perchloretylenom odmastiť ryhu (bežne dostať vo farby lakoch NIE ACETONOM!!!! lebo doje..š lak!!!
Potom skúsiť jednu z možností-bud jemne strieknuť na viac krát-teda zo vzdialenosti cca 15 cm ,alebo s tým štetcom.No so štetcom som ešte neskúšal.
Jedno čo však teraz (ak sa rozhodneš opraviť sám) musíš urobiť,je zohnať takú istú farbu
a zatvoriť sa do garáže,lebo počasie ešte na to dobré nie je !
Rozleštil som kamošovu ryhu cez celé dvere na peugetovi (bledomodrá metla).Bola to ryha dosť hlboká,ale nie až do plechu ..sral som sa s tým asi 2 hodiny s rôznymi pastami čo mám ,a aj sa mi to na 95% podarilo "rozleštiť".Je to teraz vidieť len ak o tom vieš a vidieť to velmi jemne asi z 10cm dialky a musíš si k tomu ešte čupnúť a zaostriť na tu čast oči...
Nechcem ťa strašiť,ale podla tvojich slov to bude tvrdší oriešok a bez toho štetca alebo spraya to asi nepôjde.
Ja by som to sice skúsil(nemáš už čo pokaziť ). Oblepiť celú ryhu páskou-ako som písal(kludne rozprestri aj noviny okolo toho). Perchloretylenom odmastiť ryhu (bežne dostať vo farby lakoch NIE ACETONOM!!!! lebo doje..š lak!!!
Potom skúsiť jednu z možností-bud jemne strieknuť na viac krát-teda zo vzdialenosti cca 15 cm ,alebo s tým štetcom.No so štetcom som ešte neskúšal.
Jedno čo však teraz (ak sa rozhodneš opraviť sám) musíš urobiť,je zohnať takú istú farbu
Naposledy upravil(a) muco dne ned 27.02.2011, 17:17, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
http://www.barvy-radotin.cz/sluzby.htm našel jsem tohle, zítra tam zkusim zavolat kolik by chtěli za barvu.
Kludne sa popýtaj-ako píšem-nemáš čo pokaziť,lebo doškriabané to už je... 
Ale ak ten škrabanec je hlboký,tak neviem,či ho zaplníš len tou farbou...či nebudeš musieť velmi jemne trošililinku iba tu ryhu zaplniť nejakým jemným gitom - ale v žiadnom prípade aby ten git nebol na zdravom laku...Ale fakt len málo !!!
To by som ale musel vidieť... Alebo si myslím,že ti určite poradí aj ten čo ti namieša farbu
Ale ak ten škrabanec je hlboký,tak neviem,či ho zaplníš len tou farbou...či nebudeš musieť velmi jemne trošililinku iba tu ryhu zaplniť nejakým jemným gitom - ale v žiadnom prípade aby ten git nebol na zdravom laku...Ale fakt len málo !!!
To by som ale musel vidieť... Alebo si myslím,že ti určite poradí aj ten čo ti namieša farbu
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Já se bojim toho spreje aby sem tim neohodil ještě prostor kolem rýhy, zase uplně přesně se ta rýha oblepit nedá. Asi si nechám někde namíchat barvu do kelýmku a zkusim to vzít tym štětcem až se trochu oteplí.
To práve vyhladíš voskom na druhý deň - pomaly opatrne krúživými pohybmi a voskom nešetriť (nie zasa naliaťThorwards píše:Já se bojim toho spreje aby sem tim neohodil ještě kolem rýhy.
No ale ako tak čítam,tu ryhu máš "zubatú"..Kuuuuua - to som si nevšimol,že píšeš ..
Tak to mení trochu situáciu..
Také niečo by som už opravoval najskôr tak,že s čo najjemnejším vodným šmirglom by bolo dobré tie zubky vyhladiť ,ale nech neideš až do plechu !!! S farbou to nezahladíš..!!!! Viem si tu piplačku predstaviť...
To stým šmirglom - treba opatrne odtrhnúť malinký kúsok, zložiť z neho taký trouholníček a koncami šmigrového papiera tie zuby vyhladiť!
A to tak,že namočíš do vody smirgel v tvare trojuholníka,urobiť cca 3 krúživé pohyby-LEN NA RYHE - aby si nedoškriabal okolitý lak(viem-bude to "práca skoro s nechtami),opäť namočiť,smirgel, hladiť a tak ďalej-namočiť,hladiť ,namočiť,hladiť...Musí to byť stále mokré!-nie na sucho !!
Malo by sa to tak vyhladiť,že vlastne ten škrabanec bude hladký ako detská prdelka .Stále skúšaj s prstami,ako to je hladké a vyrovnané !
Potom príde na rad to striekanie.
Vyzbroj sa ale s pevnými nervami a hlavne klídek !!!! (nebude to robota na 1 ani na 2 hodiny ) Ak to budeš robiť rýchlo,.tak sa na to radšej vyse..,lebo to neopravíš
Všetko sa dá,len treba chcieť .Možno výsledok nebude ako nastriekané auto z továrne,ale s malinkým šťastím sa to dá opraviť k tvojej spokojnosti aj doma.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Myslíš že voskem tu barvu sundám? Na piplačky jsem zvyklej, když meju Golfa tak i s voskováním to dělám cca 10-12 hodin, takže trpělivost bych i měla a možná jsem divnej, ale mě tyhle věci děsně baví
Ty zuby jsou blbý no, řikal jsem si jestli nekoupit nějakej hodně jemňonkej tmel, třeba modelářskej a neudělat to tim.