E11 - přední tlumiče Monroe
- radim
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

E11 - přední tlumiče Monroe
Ahoj,
měl bych dotaz jestli máte někdo zkušenosti z výše zmíněnými tlumiči. Měl bych možnost je mít za dobrou cenu. Vím, že nejspíše budou preferované značky jako Kayaba, ale ty jsou bohužel pro mě cenově mimo.
btw. nemáte někdo náhodou tip na dobrý servis v Ostravě? Případně kde vozíte své auta vy, kteří jste z Ostravy.
Díky, Radim

měl bych dotaz jestli máte někdo zkušenosti z výše zmíněnými tlumiči. Měl bych možnost je mít za dobrou cenu. Vím, že nejspíše budou preferované značky jako Kayaba, ale ty jsou bohužel pro mě cenově mimo.
btw. nemáte někdo náhodou tip na dobrý servis v Ostravě? Případně kde vozíte své auta vy, kteří jste z Ostravy.
Díky, Radim
- Idaho
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

hmm nevím jak mohou být KYB nedosažitelné a monroe ano, když jsou ve vetsine příapdu M dražší jak KYB , ale třeba je to tím že dodavatel má možnost slev jen na M - skus se optta na slevy na kYB ( mohu kdyžtak nacenit ) případne zkus MT ( mangum technologies ) jsou to plynokapalinové tlumiče vyrábené přímo linkamy KYB a většinou za hodne příjemné ceny..
( pokud budeš mít zájem písni SZ ).

( pokud budeš mít zájem písni SZ ).
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

s tlumiči neporadím, pač mám zatím stálé origo (ťuk, ťuk). Jinak jaký servis potřebuješ? Pokud sedí ty uvedené kilometry, tak by Tě nemělo v dohledné době nic moc trápit. Max. výměna oleje, filtrů, případně brzdového obložení, možná ještě gumy na stabilizátorech + kosti. Nic co by nešlo udělat doma 

E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- radim
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Právě, že ty Monroe budou s výraznou slevou (za oba něco kolem 2000,-) a proto jsem psal, že KYB jsou mimo mou cenovou relaci. Bohužel KYB nejsou v nabídce.
Co se týče toho servisu, tak mě právě bude čakat ta výměna tlumičů + někdy časem výměna zadních bubnů. Ptal jsem se proto, že jsem chtěl mít od někoho reference na dobrý servis. Já jsem tady v tomto měl zatím smůlu
 Naštěstí Corrolla do servisu často nechce.

Co se týče toho servisu, tak mě právě bude čakat ta výměna tlumičů + někdy časem výměna zadních bubnů. Ptal jsem se proto, že jsem chtěl mít od někoho reference na dobrý servis. Já jsem tady v tomto měl zatím smůlu
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

jasně, chápu.. Jen jsem se pozastavil nad těmi km. Mám přes 190t po "ostravském tankodromu" a krom již dříve zmiňovaného to zatím drží ( i když počítám, že mě to asi taky v dohledné době čeká).. Obecně to řeším tak, že si seženu díly a co jde, tak vyměním sám. Co nejde, tak pak dám někde někomu třeba do garáže, když u toho můžu být.radim píše:Právě, že ty Monroe budou s výraznou slevou (za oba něco kolem 2000,-) a proto jsem psal, že KYB jsou mimo mou cenovou relaci. Bohužel KYB nejsou v nabídce.
Co se týče toho servisu, tak mě právě bude čakat ta výměna tlumičů + někdy časem výměna zadních bubnů. Ptal jsem se proto, že jsem chtěl mít od někoho reference na dobrý servis. Já jsem tady v tomto měl zatím smůluNaštěstí Corrolla do servisu často nechce.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- radim
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

K těm kilometrů. Auto jsem kupoval asi před 4 roky a bylo dovezené z Itálie a na tachometru bylo 93000km. Nedělám si iluze, že ty km jsou pravé, ale auto vypadalo opravdu zachovale a hlavně interiér byl jako nový.jasně, chápu.. Jen jsem se pozastavil nad těmi km. Mám přes 190t po "ostravském tankodromu" a krom již dříve zmiňovaného to zatím drží ( i když počítám, že mě to asi taky v dohledné době čeká).. Obecně to řeším tak, že si seženu díly a co jde, tak vyměním sám. Co nejde, tak pak dám někde někomu třeba do garáže, když u toho můžu být.
Jinak díly si taky většinou seženu sám a výměnu přenechám mechanikovi. Předpokládám, že právě ta výměna těch tlumičů je na delší dobu a nerad bych to svěřil nějakým podvodníkům nebo kopytům
Tlumiče jsem se rozhodl vyměnit z toho důvodu, že mě na to upozornili na technické, navíc to auto mi příjde extrémné tvrdé a na nějaké nerovnosti snadno rohoditelné.
Monroe sensatrack dal otec kdysi na stříbrnou, co jsem ji pak naboural, tlumiče na ni byly celkem cca (přední) 50 tisíc, zadní 60 tisíc km a jako auto se mi ke konci oproti kayabám zdálo tvrdší, nebo rozhodně netlumilo tak dobře nerovnosti, jízdní vlastnosti nebyly špatný, ale nejspíš se už blížily ke konci životnosti, možná trochu přispěli k té nehodě, kdy mě začal předbíhat  zadek, ale tam to bylo spíš o jiných věcech, co neměly být tak, jak byly.
Krom originálů na kterých je vyraženo KYB, jsem zatím ty vyměměný kayaby neměl možnost jezdit víc jak 10 tis. km, takže nevím, jak na tom budou s životností, ale doufám, že stejně jako ty původní (190 tisíc, u stříbrné 170/160 tis. km podle nápravy). V tomhle bych viděl největší negativum monroe oproti kayabám.

Krom originálů na kterých je vyraženo KYB, jsem zatím ty vyměměný kayaby neměl možnost jezdit víc jak 10 tis. km, takže nevím, jak na tom budou s životností, ale doufám, že stejně jako ty původní (190 tisíc, u stříbrné 170/160 tis. km podle nápravy). V tomhle bych viděl největší negativum monroe oproti kayabám.
Holomek!

Je divný, že ausgerechnet přední. Zadní odcházejí dřív. Tohle může být třeba následek předchozí nehody. Nejdříve bych ten podvozek nechal prohlédnout někým, kdo tomu rozumí. Na STK často plácají nesmysly a o japoncích vůbec.
Jinak KYB je KYB, já je před časem kupoval právě od Idaha a nestěžuji si ani na kvalitu, ani na cenu

Jinak KYB je KYB, já je před časem kupoval právě od Idaha a nestěžuji si ani na kvalitu, ani na cenu
- radim
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Tak pokud by vydžely kolem 50tkm, tak je to pro mě dostatečné. Tohle odpovída zhruba mému 3-letému nájezdu. Jen to porovnání, že jsou trošku tvrdší mě trošku odrazuje, abych na tom nebyl podobně jako jsem teď.Monroe sensatrack dal otec kdysi na stříbrnou, co jsem ji pak naboural, tlumiče na ni byly celkem cca (přední) 50 tisíc, zadní 60 tisíc km
Jako fakt těžko říct. Podvozek jsem prohlédnout nenechával, nemám zrovná důvěru v servisy. Jestli je to důsledek nehody to nevím, ale s autem jsem od koupě najel přes 50tkm, tak si myslím, že by se to projevilo dříve. Spíše to odhaduju, že najeté km neodpovídaj skutečnosti. Jak psal Michal, který ujel 190tkm na původních a zatím jsou v klidu.Je divný, že ausgerechnet přední. Zadní odcházejí dřív. Tohle může být třeba následek předchozí nehody.
Zkusím ještě nějak pozjišťovat případně se někoho zeptat, jestli to chování auta je skutečně způsobeno tlumiči. Mě totiž žádná jiná příčina nenapadá. Každopádně díky za vaše postřehy.
- radim
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Pokusím se, ale je fakt, že zrovna v těhle věcech se moc nevyznám. Co se týče té geometrie, tak tu bych si mohl nechat provést, není to zase taková invsestice. To mě vůbec nenapadlo, protože gumy se mi sjíždí rovnoměrně, tak jsem měl za to, že je vše v pořádku.Vlez pod to sám a hledej vůle, divné věci apod. Pak si zkus nechat přeměřit geometrii.
Taky nepozoruji žádné bouchání od podvozku ani nic podobného. Prostě najednou je to auto dost tvrdé a neumí si moc poradit s nerovnostmi
V srpnu jsem měnil přední koutouče + destičky, ale tipuju, že tohle taky nemůže nic ovlivnit.
Momochodem, jak se projevuje to, že jsou špatné silentbloky? Omlouvám se za tyto otázky, ale fakt těmhle věcem moc nerozumím, ale zajímá mě to.
- radim
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Nějakou dobu co to měnili jsem byl u toho a naštěstí žádne kladivo neměli u sebeA ty kotouče se měnily stahovákem, nebo tím největším kladivem v dílně.....?
Nejdříve to zkusím prohlídnout podvozek, ale asi prd poznám. Pak to zkusím dát na geometrii a uvidím co řeknou. Z mého laického pohledu se zdá, že to bude těma tlumičema.
Jak dlouho trvá jejich (oba přední) výměna? Abych měl zhruba představum, než to někomu zavezu na výměnu.
Nějak ty kotouče sundat museli a znám české způsoby (blicí smajlík bych hledal dlouho, tak si ho jen představ).
Výměna tlumičů není sranda, musí se stáhnout pružina, odšroubovat kosti stabilizátoru, brzdové trubičky, dva velké šrouby uchycení tlumiče k rameni, horní uložení....
Jinak si nevzpomínám, že by se mi špatné tlumiče někde projevovaly tvrdým chodem, spíš naopak. Ale vadila tomu "roleta" na silnici, to to chtělo odtancovat pryč.
Ještě zkontroluj horní uložení tlumiče, jestli není viditelně poškozené. Je dobře přístupné z motoru.

Výměna tlumičů není sranda, musí se stáhnout pružina, odšroubovat kosti stabilizátoru, brzdové trubičky, dva velké šrouby uchycení tlumiče k rameni, horní uložení....
Jinak si nevzpomínám, že by se mi špatné tlumiče někde projevovaly tvrdým chodem, spíš naopak. Ale vadila tomu "roleta" na silnici, to to chtělo odtancovat pryč.
Ještě zkontroluj horní uložení tlumiče, jestli není viditelně poškozené. Je dobře přístupné z motoru.