YARIS 1.0 50kW rv 2000 stěrače

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
hanzipv
Navigátor

YARIS 1.0 50kW rv 2000 stěrače

Příspěvek od hanzipv »

Zdravím všechny Yarisáky a Toyotáky.
Mám na Yarisovi už dost opotřebované gumičky stěraču...a snad i volny ramínka.Nechce se mi vyměnovat jen lišty,tak jsem se rozhodl koupit
tohle.. http://www.dkefekt.cz/zbozi/5450/Sterac ... 30---3.htm
Máte s tím někdo zkušenosti? dá se to namontonat na původní táhla?
já myslím že ano,rozměry taky souhlasí.
Co se týká zadního stěrače....lišta je v pořádku no stírání teda nic moc !
zřejmě tomu přispívá i zadní střešní spoiler...okno za deště prakticky nikdy není uplně mokré a ten plastový stěrač má minimální přítlačnou sílu.
Mám pocit že s tím se moc nadělat nedá a neřešit to.
Navíc mám lehce poškozenu trysku u spolujezdce-nestříká tak kvalitně.
nevíte kde se dá sehnat?
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Namontovat to jde víc než snadno. Nicméně kvalita není nic moc. Kupoval jsem je (stejné, ale pod jinou značkou) na Yarise loni v březnu a teď po necelém roce a 17000km je po nich. Kvákaj, pískaj a matlaj. POkud chceš bezramínka, tak jedině něco kvalitního jako předražené BOSCH a nebo Valeo. Pak jedině klasická ramínka.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
hanzipv
Navigátor

Příspěvek od hanzipv »

díky..no ty moje původní jsou tiché a jen trochu matlají,pokud jsou tam 10 jet tak není divu.Uvidíme...já je objednal ale v každám případě až je na jaře vyměním(nechci ted když mrzne-stojí venku) tak ty staré vyhazovat nebudu. 8)
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

tie valeo su tiez na prd mal som ich na ibize a vrzgali uz po par mesiacoch

najlepsie su Bosch ale holt ta cena :)
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Noname bezramínkáče jsou strašný, nedá se s tím jet! Rachot, pískot, kvíkot... Mám objednané Bosch aerotwin, sice darda, ale jsou prej nejlepší, tak uvidím.
To samá podle mě platí o ramínkových...rozhodně něco kvalitnější, nebo originály, než nějaký šunty z benzinky.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Přesně tak také jsem nedávno koupil Bosche a nejlepší sterače.Jsou drahý,ale stojí za to.Lepsi než ty Valeo. :wink: Nechci říkat,že Valeo je špatný.Dělá taky dobrý ale pro model yaris jsou lepší Bosch.Co se mé zkušenosti týče.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Kupoval jsem na nemecke ebay Bosch Aerotwin, cena asi 700 a maximalni spokojenost.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Ivo
Člen Týmu

Se stěrači si chce trochu pohrát.

Příspěvek od Ivo »

Stěrač klasický musí sedět na skle celou plochou a stírací lišta musí sedět kolmo ke sklu aby se překlápěla tam i zpět. Vše lze docílit nahnutím raménka.Kontrolu zda se tak děje při obou směrech provedeme při zapnutých stěračích vypínáním klíčkem zapalování.Sklo i guma v liště se musí řádně odmastit přípravkem na čištění skla( běžně v prodeji). Doporučuji vyzkoušet a uvidíte(pokud není silně poškrábané sklo ten pozitivní výsledek hlavně v noci za deště. Pochopitelně velký vliv na kvalitu stírání má stav pryže na stírací liště. Potom stačí občas zvednout stěrače aby ta nekvalitní pryž, kterou je vybavena většina levněších stěracích lišt vlivem silného pera, které na ni tlačí odlehčila. Při parkování vozidla stačí podložit raménka korkovými špunty aby lišty neležely na skle a nedeformovaly se, jde jen o zvyk.
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

tento typ stěračů na Yardovi mám ale nevím od jaké firmy ale jsem max spokojen Na VW Multivan už tolik spokojenosti nemám vynechávají při stírání místečko občas zavržou. to jen tak pro info
Ale včera jsem byl v Jihlavě v Tescu a tento typ tam mají v akci a jeden stojí 70 korun :wink:
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
Odpovědět

Zpět na „Yaris“