OK - napíšem ešte niečo- ja vždy rád poradím ,ak viem,no radím čisto zo svojich AMATERSKYCH skuseností 20rokov jazdenia (isteže-pred 20 rokmi boli trochu inak stavané autá ale furt su to len stroje o ktoré sa treba starať

)
No priznám sa ti,že mal som rozpísané toho viac,ale potom som si to rozmyslel a vymazal,aby to nebolo akože :.."jjjeeeej..muco zasa píše romány"
Ale predsalen ak chceš-trochu sa rozpíšem-,čo sa týka tých tlmičov.Zistíš to tak,že "zatlačíš" na blatník a hneď odskočíš(alebo "zoskočíš). Auto sa musí vrátiť ihned do predošlej polohy bez toho,žeby sa "rozkimácalo".Ja mám len nejakých 75kg,takže veselo môžem na kraj blatníka "hodiť svoje telo" a odskočiť.Ak máš 130kg,tak to neskúšaj celým telom:lol:

Každopádne ja osobne preferujem kontrolu tlmičov a aj bŕzd v hocijakom servise-alebo hoci aj STK-ak sa dohodneš s chlapíkom na valcoch !! Tam ti to všetko pekne vyhodnotí a nestojí to vela peňazí .
No každopádne to zistíš aj tak,že ak ideš rýchlejšie do zákruty na nezrovnalom teréne,tak pocítiš ,akokeby auto odskakovalo do strany a nedrží stopu. Jednoducho nemal by si mať pocit,že by auto "plávalo".
Ďalej píšeš,že ti ťahá do strany nielen pri brzdení ale aj ked ideš.Ako som písal vyššie-Je to typické,ked zostáva vysieť na jednom kolese brzda-teda nevracia sa (ja tomu hovorím valček ) uplne do "prasiatka" a teda jedno koleso ti stále "brzdí". Skús heverom nadvihnúť auto a potoč kolesom naprázdno -pocítiš určite,či brzdí alebo nie...(okrem toho,že to bude asi šúchať platnička o kotúč. Samozrejme ak ťa to ťahá do jednej strany,môže byť aj posunutá geometria(nastavenie stojí okolo 20-30€) a to sám neurobíš.Po tých rokoch je normálne,že sa geometria trochu rozhasí - nakoniec stačí,ak sa nešťastne trafíš do diery (čo nie je u nás problém) a môže sa posunúť hneď -ako vyrazíš na naše cesty z autosalonu. Na toto sa nevzťahuje ani záruka
Ale v tomto- tvojom prípade by sa malo jednať o vysiacu brzdu. Ak pustíš volant na rovnej ceste
,musí auto ísť rovno!
To,čo počuješ ako šuchot-to je platnička,ktorá je už možno opotrebovaná. Ďalším problémom pri "nerovnomernom" vysúvaní "valčekov",ktoré tlačia na brzd.platničky čím vlastne brzdí... môžu byť však zhrdzavené kotúče.Ak je na jednej strane viac hrdzavý ako na druhej,je samozrejme logické,že brzdí na menšej ploche menej.
Treba to vidieť .No ak budú aj kotúče hrdzavé alebo ak su kotúče zvlnené,cítiť to na volante a hlavne pri brzdení , že ti trasie volantom, vtedy je najvyšší čas vymeniť kotúče.Robí sa to aj tak,že sa dajú "stiahnuť"-teda obrúsiť,ale myslím si,že to je lepšie vymeniť.A samozrejme tým pádom aj doštičky . Nezabudni pozrieť aj zadné čeluste,ked budeš robiť brzdy.nech je to kompletka urobená.-ale musíš zhodiť bubon(a to ja napr. neviem).
A olej-úúúúplne stačí vymeniť pri 15.20tis. km alebo každý rok ..Niekto olej mení každé 3 roky ked málo jazdí-ale to je už jeho vec ,ale vela ludí odporúča meniť každý rok aj ked nemá tolko nabehaných,lebo vraj mazacie schopnosti oleja rapidne "zoslabnú" po roku.Neviem !!! -nie som do toho frajer a preto radšej neriskujem kvôli 3L oleja,aby sa motoru niečo stalo.Radšej to vymením,lebo s tým nič nepokazím a zrovna na oleji človek neušetrí...

A baterka??- no keďže máš asi ešte pôvodnú baterku,treba ju "preventivne" oživiť pred každou zimou tak,že ju nahodíš na cca 15 hod. na nabíjačku.Teraz,keďže sa svieti celý deň a ak jazdíš hlavne po meste,môžeš to urobiť aj 2-3 x do roka. Inak ju treba vymeniť,ked proste prestane točiť-alebo točí čím ďalej pomalšie...
Ak ťa čaká STK,treba skontrolovať aj výfuk,či nie je deravý..Ak budeš mať hoci aj malé netesnosti medzi dielmi,tak ti emisné nespravý a cez STK neprejdeš.
Neviem,,či si z tohoto môjho gulášového príspevku niečomu porozumel,ale dúfam,že som ťa aspoň dal trochu do obrazu
A nakoniec - to by som nebol ja,keby som nenapísal niečo o karoserii...Na jar pekne umyť,poopravovať škrabančeky,napulírovať, zvnutra detto a užívať si
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... sc&start=0