Problémy s volnobehom
Problémy s volnobehom
Čaute všetci. Mám problémy s volnobehom na E9. Pri zahriatom motore keď klesnú otáčky na 1200 tak v priebehu 1/2 sekundy stúpnu na 1800 a následne zasa klesnú na 1200 a toto sa opakuje do nekonečna. Známy mi radil vymeniť MAP senzor, ale nevedel na 100% či to pomôže. Ten senzor stoji 9.000 čo je na skúšku dosť. Neviete mi niekto poradiť čo s tým je?
Ďakujem za radu, určite to vyskúšam. Je to naozaj možné pretože som menil vodu, v chladiči, resp. vypustil som chladiaci okruh (možno nesprávne) a dával som tam na zimu nemrznúcu zmes. A vlastne v tom čase mi to začalo robiť. Vieš mi ešte poradiť ako by som ho mohol odvzdušniť?
Ešte som zabudol napísať, že keď naštartujem auto (keď je studené), tak mi otáčky pomaly stúpajú až na 2600 (asi 3 min) a potom keď začnú znova pomaly klesať tak to robí tie "cykly".
Ešte som zabudol napísať, že keď naštartujem auto (keď je studené), tak mi otáčky pomaly stúpajú až na 2600 (asi 3 min) a potom keď začnú znova pomaly klesať tak to robí tie "cykly".
Super! Ďakujem za info. Čo najskôr ako prídem domov to vyskúšam tak urobiť. Ešte sa chcem opýtať či sa dá niečo použiť na odstránenie vodného kameňa. Lebo keď som skúšal stlačiť v prstoch gumovú trubku v ktorej ide chladiaca zmes, tak sa mi zdalo, ze sa z jej vnutornej strany oddelil nejaky "povlak".....
Ahoj, odpovědi typu "zkus..." miluju. Neznám systém řízení u E9, ale možností je spousta. Chce to přinejmenším schopný multimetr a jít po jednotlivých výkonných členech. Kontrolovat charakteristiku, kde si nejsi jistý že je OK, tak vytáhnout, pročistit zkontrolovat. Dřív nebo později chybu musíš najít. Jde jen o to tomu patřičně rozumět. Pokud si nejsi jistý, jestli to zvládneš, dej to do značkového servisu, ušetříš tak čas a ve finále možná i peníze za zbytečně měněné díly. Náhodné měnění dílů dle hesla "když to tehdy dělalo mě, tak pomohlo..." je barbarství a neumětelství.
Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
2 Maxipes: jasně, ovšem diagnostika po internetu pouze podle zprostředkovaného popisu závady taky není to nejlepší. Takže vyzkoušet něco nedestruktivního a stojícího maximálně půl hodinky času nikomu neublíží.
2 apko: možná než se v tom začít hned vrtat, by bylo lepší dát v Toyotě pětikilo za diagnostiku a podle toho to dál řešit.
2 apko: možná než se v tom začít hned vrtat, by bylo lepší dát v Toyotě pětikilo za diagnostiku a podle toho to dál řešit.
Na fórech se dá možná vyhmátnout takový kolovrátek jako Š 120. Kromě toho tu nebylo dosud řečeno, co je to za motor a co za vstřikování. A pokud je to náhodou ještě řízený kraburátor, tak to se zbývá jen modlit... takhle staré už jsou většinou tak zanešené, že jejich chrakterisrtika je úplně jiná, než z výroby o fungování jednotlicých členů ani nemluvím. To pak je často opravdu jednoduší smířit se stím, že všechno není tip - ťop, jen když to trochu rozumně jezdí.
To záleží na tom, jestli zadáváš konkrétní práci, nebo odstranění vady. Pokud jim dám auto do servisu s tím, že blbne volnoběh a vrátí mi ho s tím, že seřídili motor, ale volnoběh blbne dál, tak jim nedám ani korunu. Když si nechám "seřídit motor", tak mám smůlu, diagnostika a oprava blbnoucího volnoběhu, pokud není chyba právě v tom seřízení, jaksi v zadání nebyla... Jestli to u vás funguje jinak, chce to změnit servis.
Osobně jezdím do Průhonic do Tsusha a neměl sem nikdy žádný problém. Raději jim dám za hodinu trojnásobek, než garážistovi, ale vím, že když mi auto předají, tak bude OK.
Osobně jezdím do Průhonic do Tsusha a neměl sem nikdy žádný problém. Raději jim dám za hodinu trojnásobek, než garážistovi, ale vím, že když mi auto předají, tak bude OK.