Moje nehoda

vše ohledně modelové řady Yaris
Naďa
Člen Týmu

Moje nehoda

Příspěvek od Naďa »

Přijímací technik napsal toto poškození:

Přední nárazník /komplet/, L.P. světlomet - P.P. světlomet, chladičová stěna, výztuha nárazníku, nádobka ostřikovače, P.P. podběh, P.P.plast.podběh, vyskočená palubka + otvírací schránk (plasty palubní desky), kontrola pasu, kompletní pasování přední části, geometrie, zkušení jízda, po odstrojení nutné dofocení + prohlídka od pojišťovny, před opravou nutné udělat rozpočet opravy!

Odhadnutá škoda 160.000 Kč.

Auto je havarijně pojištěné u Allianz, 5 % spoluúčast, min. 5.000 Kč.
Je to model 009, uvedeno do provozu 10/2009, najeto 23349 km.

Nevím, co je myšleno chladičová stěna, ta se podle fotek zdá ok, není promáčklá, poškozená, tomu moc nerozumím. Jeden světlomet byl nahoře odštípnutý, druhý byl v pořádku, nerozbitý, ale měl ulomený dva držáčky.

Mám strach, že mi to spadne do totální škody :cry:
Cílem pojišťovny bude asi vyplatit co nejmíň. Servis by zase mohl mít zájem na to, aby se to opravovalo, ne?
Naďa
Člen Týmu

Příspěvek od Naďa »

Naposledy upravil(a) Naďa dne ned 13.02.2011, 13:28, celkem upraveno 2 x.
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Ako vznikla nehoda?
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Podla fotiek sa to da velmi tazko posudit, niektore poskodenia je videt az vtedy ked sa da cely diel dole.
Kazdopadne ci to je totalka ti musia vediet povedat uz pri obhliadke no a potom uz zalezi len od toho kolko ti ponuknu za auto.
Kazdopadne tazko ti nikto teraz poradi, najprv musis vedeit co na to povie poistovna a az potom mozes rozmyslat nad tym kde a ako to opravovat.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja si myslim ze na totalku to nevyzera aj ked je to tazke urcit podla fotiek.

ja som minulu zimu rozbil podobne seat ibize a skoda bola 3500 eur a poistovna nerobila ziadne problemy a auto malo vtedy 6 rokov a cena auta bola urcite pod 3500 eur.

drzim palce nech to dobre dopadne
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Henry33 - a aku mas poistovnu.

Ak poistovna zaplati za opravu vecsiu sumu ako je casova cena vozidla - semn snou...rad si tam uzavriem poistky na vsetky moje auta a auta celej mojej rodiny.

Sorry -ale poistovne si sakra davaju bacha na cenu oprav v porovnani s totalkou. Trosku do toho vidim a je mi sem tam na "grc"
Naposledy upravil(a) ultra dne ned 13.02.2011, 20:42, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Naďa
Člen Týmu

Příspěvek od Naďa »

Tak já mám přímo ve všeobecných podmínkách napsané toto:
V případě poškození vozidla se pojistným plněním rozumí účelně vynaložené náklady na opravu za použití nových náhradních dílů nebo částí vozidla a na odtah pojištěného vozidla, maximálně však do výše obvyklé ceny vozidla v ČR v době bezprostředně před škodnou událostí, a to po odečtení dohodnuté spolúčasti.

A pojem totální škoda je vysvětlen takto - škoda, při níž součet všech nákladů na opravu dle technologie výrobce a na odtah pojištěného vozidla (včetně DPH) převyšuje obvyklou cenu vozidla (včetně DPH) v ČR v době bezprostředně před škodnou událostí.

Když jsem se dívala na to, za kolik se se můj jarouš pohybuje, při zachování roku výroby, uvedení do provozu a najetých km, tak jsem se dostala nejníž na 180 tis. a nejvýš na 220 tis.

Nevím, jestli se dá nějak domluvit na tom, aby v případě, že to bude na hraně, neopravovali všechno a nežádala jsem maximální plnění od pojišťovny.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

mam kooperativu resp. mal som teraz mam allianz a ako to tak pocuvam moc dobre som neurobil :(
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Henry stejne by jsi dopadl i u vsech posjitoven, protoze pokud se skoda vysplha pres 70% ceny auta, berou to jako totalku. Ono je to i logicky.
Ono to bude znit divne, ale pro tebe bylo mozna lepsi, pokud by to bylo totalka - nech si vyplatit penize za skodu a nech si auto opravit jinde nez v autorizovanem servisu a jeste ti dost zbyde. Pokud nevybouchli airbagy, pak je cena opravy polovicni nez je odhad.
Kdyby to byl automat, mel bych zajem :D
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Naďa
Člen Týmu

Příspěvek od Naďa »

Tak posílám pokračování příběhu...

Po týdnu od nehody se dostavil technik na prohlídku z pojišťovny (do 100.000 Kč škody může Tsusho Průhonice-Čestlice provést prohlídku bez návštěvy technika z pojišťovny, nad tuto částku pojišťovna chce prohlídku svým technikem), za dva dny nato servis stanovil opravu ve výši 180 tis. Kč, další den už byla výše opravy stanovena na 190 tis.

Když už nastavili opravu na 190 tisíc, dovolila jsem si ostřeji otevřít pusu, že co si jako myslí, jestli to fakt chtějí hnát do totálky, aby si uvědomili, že z toho nic mít nebudou, auto půjde do aukce vraků a nové si u nich rozhodně nekoupím.

Zároveň jsem ho informovala, že mám kontakt do pojišťovny a mám informaci, že auto se bude opravovat max. do výše 180 tis. Kč. Do půl hodiny od tohoto telefonátu mi servis poslal kalkulaci, že oprava bude max. do výše 150 tis. Kč včetně DPH. Tuto cenu vyargumentoval, že zkusili vyjednat slevu na díly.

Druhý den už mělo auto vyndaný motor a už se na něm intenzivně pracuje.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

Nada: ja som vedel ze pojistovna nakoniec pristupi na opravy,len ich vzdy treba trochu posunut k tomu ;)

ale aj tak je to dost ked sa pozriem na tie foto a ze chcu zato 150 tisic
Naďa
Člen Týmu

Příspěvek od Naďa »

Henry: Netroufám si odhadnout, jak by to dopadlo, kdybych neměla v pojišťovně na správném místě kontakt, který to ohlídal, včetně zajištění správného likvidátora.

To, co napočítali, oněch 190 tis. mi ani neuměli říct co je tam tak drahé. Hodina práce je za 580 Kč, nejdřív, že musí jít ven pravý nosník, že bude hodně práce s vyndáním motoru. Potom napočítali i levý nosník, které ale poté zrušili, že ho není třeba. To ostatní nevím, očekávala jsem položkový rozpočet, ale do pojišťovny poslali jen info dopis, že oprava bude max. do částky 150 tis.

Asi to bude ještě zábava...
Thorwards
Člen Týmu

Příspěvek od Thorwards »

Té ceně bych klidně i věřil, mě nacouval maňásek na parkovišti na 206tku v rychlosti tak do 10km/h, promáčkl haupnu, odřel nárazník a ulomil úchytku jednoho světa a oprava vyšla na 60.000,-Kč, to jsem taky nechápal, já to tipoval tak na 10.000,- Kč maximálně.
VW Golf 7 1,2 TSi Comfortline r.v. 2013
VW Golf 6 1,4 TSi Highline r.v. 2010
Yaris 1,0 VVT-i r.v. 2001 (na prodej v sekci Auta-nabídka)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ono kdyz servis uslysi, ze to jde na pojistku, vzdycky se castka vysplha do nebeskych vysin. Bohuzel pojistovny jim to toleruji a nas pak masiruji, abychom platili vic na pojistnem.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Thorwards
Člen Týmu

Příspěvek od Thorwards »

Já jsem ten seznam prací procházel několikrát a to co tam psali tam fakt mohli i dělat, těžko říct. Naskakovalo to slušně, nová haupna, nový nárazník, nové světlo, nová sahara, jenom tohle dávalo dohromady snad 30.000,-Kč k tomu lak, práce, nějaký drobnosti, měření karoserie jestli neni hejblá a já nevim co všechno tam bylo. Byl to seznam na 3 stránky drobym písmem.
VW Golf 7 1,2 TSi Comfortline r.v. 2013
VW Golf 6 1,4 TSi Highline r.v. 2010
Yaris 1,0 VVT-i r.v. 2001 (na prodej v sekci Auta-nabídka)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“