Tak nám ta naše babička ochořela

Začlo to tak, že jednou po zaparkování a vypnutí motoru bylo slyšet bublání z přední části vozu. Teplota vody byla v normálu. Po zvednutí haubny jsem ale zjistil, že přetejká expanzka. Topení netopilo a motor nechtěl vodu z expanzky vůbec nasát. Po chvíli laborování se mi nějak podařilo mačkáním hadic a doléváním vody docílit toho, že motor nějakou vodu nasál a topení začlo topit. Usoudil jsem, že mi pumpa přisává vzduch, který se pak nahromadí v topení a začne vodu vytlačovat. Jel jsem proto furt s otevřeným topením. Najezdil jsem bez problému cca 300km a problém se vrátil až ve chvíli, kdy jsem na to zapomněl a topení trochu přiškrtil. Voda se zase vytlačila expanzkou ven

Po konzultaci s mechanikem jsem tedy nechal vyměnit pumpu. Ta byla evidentně před smrtí, ale problém se tím bohužel neodstranil. Tentokrát se nám bohužel už ani nepodařilo odvzdušnit soustavu tak, aby topení začlo topit. Takže jsem na tom ještě hůř než na začátku. Po mírném zahřátí motoru se vždy začne voda valit z expanzky ven, takže autí je v podstatě nepojízdný

Mechanik vyslovil podezření na to, čeho jsem se od začátku bál-těsnění pod hlavou nebo dokonce ruplá hlava. Do opravy se mu ale evidentně nechce a tak to bude zase na mě

Než se do toho ale pustim, rád bych na to ještě znal váš názor. Neni někde odvzdušňovací ventil, nebo nějakej speciální postup odvzdušňování?
Nemáte někdo s podobnou závadou na Previjce zkušenost?
Neznáte někoho, kdo by uměl poradit?
Předem moc děkuju za pomoc!