Porucha - a nikdo neví kde...

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
trapatoni
Člen Týmu

Porucha - a nikdo neví kde...

Příspěvek od trapatoni »

Ahojte, najdete-li toto téma již někde jinde, omlouvám se, přečetl jsem všech 30 a několik stránek vaších příspěvků (velice poučné) ale nic podobného jsem nenašel (nevylučuji, že jsem něco minul, po 10. stránce se mi pomalu začali sbíhat písmenká.... ale k věci...

Chtěl bych vás poprosit o radu. Jsem majitelem Toyoty Avensis CDT 250, 2,0 D-4D combi, r.v. 2003... mám problém - při zahřátí motoru na provozní teplotu (myslím tím úplně provozní, ani o dílek na stupnici na palubovce méně), zeslábne mi záběr auta mezi otáčkami cca 1300-1700. Avšak dosáhnu-li cca 2000 otáček, auto funguje znova úplně normálně. Zoslábnutím výkonu myslím např. neschopnost vyjet do mé garáže (strmší, krátký kopec) na I.st v rozmezí výše uvedených otáček, nebo rovnoměrní rychlost či zpomalení v mírném kopci na IV.st. s plynem na podlaze (opět pouze při výše uvedených otáčkách). Avšak, když s ním začnu jezdit trošku drsněji a po krátke době se vrátím k s vému pohodovému řízení, na chvilku to vymizí...Jsem v zahraničí a v servisu mi bylo řečeno, že mám typ motoru, který u nich není a oni ho neznají a tudíž mi nemůžou pomoct :-)
Navrhl jsem jim, že by to třeba mohla býtí spojka. Spojku mi zkoušeli způsobem, že vytočili motor do pro mně neskutečných otáček pak zmáčkli spojku a prudce ji pustili, anebo jednoduše drsně podřadili rychlost... autem to poskočilo a bylo odzkoušeno... Předem děkuji za jakejkoliv nápad, třeba když jim navrhnu něco jiného než tá spojka, tak se k něčemu dopátrame. Děkuji. J
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

co turbo? Mělo by tam někde zapnout, ale nezapne.... tím by byl ten výpadek výkonu.... Možná pak ještě váha vzduchu....

No a nakonec tip číslo tři.... co dát nový software do řídící jednotky? :-)
Back in Czech.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

variablilitu na turbe skusali? stava sa ze lopatky sa nevedia natocit do extremnych poloh (su zanesene). Ale pri takych malich otackach sa mi to nezda...
Corolla Verso D-CAT 130kw
trapatoni
Člen Týmu

Příspěvek od trapatoni »

Dle toho, co jsem jim v servise rozuměl, tak v podstate nezkoušeli nic, jelikož ho nemohli napojit na diagnostiku vzhledem k mému neznámému typu motoru... ale každopádně děkuji za odpověď... mám ještě otázku, co z toho všeho co už se tady navrhlo se dá zjistit a napravit bez použití diagnostiky a dalších speciálních "vyšetření" :-)?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Dá se vyndat ze sání (airboxu) váha vzduchu a vyčistit. to je skoro vše. :-/ turbo se dá leda poslechově.... jestli při těch 1300 - 1700 otáčkách "sviští" či "píská" a nebo je potichu.
Back in Czech.
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

cim vycistit vahu vzduchu? moze byt cistic brzd?
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

skus pozriet v akom stave mas egr ventil moze to byt aj tym. Kym sa motor zahreje taha motor aj v tychto otackach?
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Craken píše:cim vycistit vahu vzduchu? moze byt cistic brzd?
napriklad technicky lih, ci benzin.
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

chtělo by to project s diagnostikou a zjistit jak se hýbe tlak turba v závislosti na otáčkách a zátěži motoru a samo test akčních členů.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
trapatoni
Člen Týmu

Příspěvek od trapatoni »

jelinek4 píše:skus pozriet v akom stave mas egr ventil moze to byt aj tym. Kym sa motor zahreje taha motor aj v tychto otackach?
Zatím jsem jenom zjistil, že to dělá pouze při plně zahřátém motoru... Jezdím denně krátké vzdálenosti (cca 12 km) a to se mi nepovede motor úplně zahřát... a tak jezdím bez problémů... Jakmile však jedu delší dobu tak to začne. Při studeném motoru mi ze začátku nejde moc plynule zrýchlovat (většinou na 2. a 3 st.), ale jako laik si říkám, že to bude tou zimou :-) Jsem schopný si egr ventil zkontrolovat sám ?
trapatoni
Člen Týmu

Příspěvek od trapatoni »

krosmen píše:chtělo by to project s diagnostikou a zjistit jak se hýbe tlak turba v závislosti na otáčkách a zátěži motoru a samo test akčních členů.....
Diagnostiku mi právě nemůžou udělat, protože v téhle zemi můj typ motoru nemají, tudíž asi nemají na něj ani diagnostiku... tak jsem to pochopil... Každopádně jim můžu předložit návrhy, které mi tady píšete, třeba se odhodlají na něco z toho se podívat :-)... btw. kolik tak stojí nové turbo v ČR ?
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Egr ventil zdemontujes za 20 minut aj s rezervou. Nie je to vobec zlozite. Musis demontovat airbox kde mas vzduchovy filter to vsetko vyberies von drzi to jedna alebo dve skrutky. Potom budes mat prist k EGR ten drzia bud dve alebo tri skrutky kluc 12. EGR je chladeny chladiacou kvapalinou ked ju vytiahnes z EGR vytecie ti asi 1-2 dcl vody tak sa nezlakni.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
trapatoni
Člen Týmu

Sníh ?

Příspěvek od trapatoni »

Pouze dotaz... můžou být mé výše popsané potíže s autem způsobené jízdou na sněhu ? Potíží jsem si všiml v prosinci při jízdě na sněhu (tady se s odklidem sněhu z cest moc nepřehání), během vánoc jsem auto nepoužíval, od ledna jsem s ním opět jednou jel po dálnici na sněhu a opět to zblblo... pak s ním jezdím denně pouze uvedených 12 km, kdy opět nic nepozoruji, sněh roztál a včera jsem mým autem jel cca 80 km po silnicích bez sněhu... a ono nic, vrátil jsem se celej... :-) a auto jelo celou dobu bez potíží...děkuji
aczasa
Věčnej rejpal

sníh..

Příspěvek od aczasa »

Tak to je ale pikoška.. :-) Jedině by ti blbnul protiskluz. :-/ Že by to vyhodnotil jako smyk v záběru a tím pádem ti odstřihl výkon na kola.... Ale asi by při tom měla blikat kontrolka ESP....
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“