Zdravim,
tak toto tu asi este nikto neriesil (aj ked ticho dufam, ze sa predsalen niekto najde). Kupil som rollku '03, 2.0 d-4d, dal som vymenit rozvody, pumpu, kladky, remene a tekutiny. po 3-4 mesiacoch mi to zacalo za studena piskat, tak som isiel do autorizovaneho servisu, kde ma prvych 5-10 navstev presviedcali ze to su hnacie remene. Ked som im navrhol, aby ich zhodili a nastartovali a furt to piskalo, tak prisli na to ze tam nemam origos rozvodak (co som samozrejme vedel). Vymenili rozvodak, potom kladky, sponovak, pumpu, druhy rozvodak, nejake gufero, no auto furt piska od rozvodov. Sranda ze to piska iba za studena, a vzdy po tom, co to rozoberali to nepiska cca. 3-4 dni, a potom sa to zacne vracat, ako keby nieco vyschlo, alebo mozno tomu vadi prach, no skratka si neviem rady (ani autorizovany servis). Nakoniec ma zacali presviedcat, ze je to normalne.
D4D - Pískanie rozvodov
a proto nejezdit do autorizovaných servisů ale jezdit za někým na koho jsou nějaké reference...
Osobně bych tedy na to šel tak že bych se pokusil nastartovat tak abych na řemen viděl a na to jak je napnutý,jestli třebas nepíská vodní pumpa,kolik má najeto a měnily ji při rozvodech?
Osobně bych tedy na to šel tak že bych se pokusil nastartovat tak abych na řemen viděl a na to jak je napnutý,jestli třebas nepíská vodní pumpa,kolik má najeto a měnily ji při rozvodech?
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
pumpa
No, menili aj pumpu, raz za nahradu (najprv v nie autorizovanom servise), a raz za toyota genuin. Sponovak je tiez novy, obidve kladky su nove, remen je tam uz treti. Mna este napada, ci to nemoze byt viskozitou chladiacej zmesi, teda ze je "hustejsia", a preto ma vodna pumpa vacsi odpor, a kedze je hnana hladkou vrstvou remena, moze dochadzat k preklzom. No neviem. Dvakrat som ziadal pri nejakej oprave o vymenu chladiacej zmesi, ale vzdy mi povedali, ze je este dobra. Pri dalsej vymene na tom budem bazirtovat, pride mi to ako jedna z poslednych moznosti. (celkom by to sedelo, ze ked sa otvori termostat, piskanie prestane). No radte, ja mam pocit, ze som uz vyskusal vsetko. Este by mohlo byt, ze je nejaka kladka vyosena, ale to by piskalo asi furt, a zrejme by to hadzalo s remenom...
dalsie indicie
Este par poznatkov. Zrejme zvuk sposobuje preklzovanie na vodnej pumpe, lebo ked sa strekne trochu silikonu na remen, tak to okamzite prestane (striekane bolo samozrejme na ten remen, ktory sa isiel vymenit...). Aj pri druhej vymene to skusali tak, ze na handricku dali trochu nejakeho maziva a pri beziacom motore prilozili handricku na hladku stranu remena (vsetko bolo potom dokladne vycistene). Historia auta je taka, ze bolo kupovane z nemeckeho bazaru, ale povodom je z Talianska, takze ak bolo dlhsiu dobu v bazare, tak ci nahodou voda spolu s ocelovym blokom nevytvorili hrdzavy puding, ktory kladie vacsi odpor. V nadrzke sice voda nevyzera nejak hrozivo husto alebo kalne, ale neviem ci sa to natolko premiesava s celym obehom.... Uz ma fakt nic ine nenapada.... A keby bola voda fakt nejak katastrofalne kalna alebo husta, pri vymene pumpy by sa na to urcite prislo....
hlavně když měněj pumpu,tak ji všehnu vylejou a musejí ji tam nalít nazpět...Co napínák řemene,dostatečně ho předepne????
specializovaný servis Toyot tel 777193983
aj sem to napiiiisem :-)
auto mam po 2 rocnom trapeni v autorizovanom servise v poriadku za pomoci neautorizovaneho servisu, ktory sa ani len nespecializuje na toyoty. Toyota Genuine Parts zrovna nezabodovali, zubky boli o cca 1 mm nizsie a 1mm uzsie, nez by mali byt, a to si za tie 2 roky a cca 20 navstev z dovodu piskania rozvodov v autorizovanom servise nikto nevsimol. Borec, ktory mi to robil (taka vacsia prehliadka, olej, chladiaca, brzdova, zadne dosticky, remene filtre) to mal za pol dna vsetko hotove aj s piskanim. Ak mate niekto skusenosti s uvedenym, dajte mi prosim vediet, ako je to mozne, ze vsetky katalogy maju jedno cislo remena na moje auto, a ten je ako som popisal. Inac teraz tam mam DAYCO, ktory ma vraj to iste cislo, ale trochu ine parametre :-/, tak tomu fakt nerozumiem, ale fakt je ten, ze zajtra tomu bude 2 tyzdne co mi to nepiska... Som zvedavy, co na to toyota, ci mi vratia prachy spat, alebo ako sa zachovaju, vymenili mi za tie 2 roky totiz pol motora...
auto mam po 2 rocnom trapeni v autorizovanom servise v poriadku za pomoci neautorizovaneho servisu, ktory sa ani len nespecializuje na toyoty. Toyota Genuine Parts zrovna nezabodovali, zubky boli o cca 1 mm nizsie a 1mm uzsie, nez by mali byt, a to si za tie 2 roky a cca 20 navstev z dovodu piskania rozvodov v autorizovanom servise nikto nevsimol. Borec, ktory mi to robil (taka vacsia prehliadka, olej, chladiaca, brzdova, zadne dosticky, remene filtre) to mal za pol dna vsetko hotove aj s piskanim. Ak mate niekto skusenosti s uvedenym, dajte mi prosim vediet, ako je to mozne, ze vsetky katalogy maju jedno cislo remena na moje auto, a ten je ako som popisal. Inac teraz tam mam DAYCO, ktory ma vraj to iste cislo, ale trochu ine parametre :-/, tak tomu fakt nerozumiem, ale fakt je ten, ze zajtra tomu bude 2 tyzdne co mi to nepiska... Som zvedavy, co na to toyota, ci mi vratia prachy spat, alebo ako sa zachovaju, vymenili mi za tie 2 roky totiz pol motora...