Ještě jsem se neodhodlal k odkrytí rozvodné skříňky, která se nachází pravděpodobně pod volantem, nicméně třeba s tím má někdo už konkrétní zkušenosti.
Potřebuju napojit pár přídavných zařízení na konkrétní okruhy - trvalé napájení/napájení jen za chodu motoru.
1. Přídavná zásuvka 12V pro napájení telefonu (trvalé napětí)
2. napájení antiradaru (jen za chodu motoru)
Pro oboje protáhnu kabeláž pod palubovku celkem snadno, ale kam to inteligentně zapojit? Poraďte...
Kam připojovat napájení nových zařízení?
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Někdy se to dělá tak, že se na prasáka připojíš k zásuvce zapalovače nebo k přívodu na rádio. Někdy jsem to dělal tak, že jsem osadil prázdná místa v pojistkové skřínce pojistkami, udělal jsem jednu-dvě klemy od společných přístroju (hodiny, rádio, zapalovač....). To je asi nejelegantnější řešení, ale taky je s tím nejvíc práce.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
v pojistkové skřínce v kabině je aspon jedno stálé +, mám tam zapojený alarm, dá se to změřit, myslím nějaká druhá nahoře. Jinak záleží samozřejmě na odběru, pokud je větší odběr potom je nejlepší připojit se přes vlastní pojistku a podle bezpečnostních pravidel přímo na baterku.
Co se týká spínaného + tak je potřeba být rozumný a nevypálit si moc vysokým odběrem spínací skříňku nebo jiné spínače, příp. použít relátko.
Co se týká spínaného + tak je potřeba být rozumný a nevypálit si moc vysokým odběrem spínací skříňku nebo jiné spínače, příp. použít relátko.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Bylo to míněno pro antiradar, malá spotřeba, ale aby nebyl zapnutý když se nejede. U Yarise zřejmě bude jeden malý problém, a siceS top/Start systém, který některé okruhy odpojuje podle potřeby. Takže to asi napojím "prasácky" na rádio, protože to si jen tak odpojit nedovolí...
Mimochodem, originální ISO adaptér má zapojené z rádia káblíky Remote a DIM, myslíte, že to má nějakou funkci? Snad v souvislosti se Stop/Start systémem? Že by si systém třebas kontroloval zda je rádio opravdu zapnuté?
Mimochodem, originální ISO adaptér má zapojené z rádia káblíky Remote a DIM, myslíte, že to má nějakou funkci? Snad v souvislosti se Stop/Start systémem? Že by si systém třebas kontroloval zda je rádio opravdu zapnuté?
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Remote(modrá/modro-bílá) je spínaný výstup z rádia například po elektricky ovládanou anténu, nebo pro zapnutí zesilovače. 12V/100mA a je aktivní pouze při zapnutém rádiu. DIM (oranžový) je zase "vstup" kdy se spíná podsvícení autorádia společně s podsvícením přístrojové desky. Jestli to hlídá systém Stop/start nevím. Píchni to k rádiu, tam máš jak spínané, tak stále napájení. Červený a žlutý vodič.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
start stop ti v niektorych pripadoch moze odpojit aj radioshallowhal píše:Bylo to míněno pro antiradar, malá spotřeba, ale aby nebyl zapnutý když se nejede. U Yarise zřejmě bude jeden malý problém, a siceS top/Start systém, který některé okruhy odpojuje podle potřeby. Takže to asi napojím "prasácky" na rádio, protože to si jen tak odpojit nedovolí...

inak a preco to nezapojis na zapalovac vsak tam je stava len ked je klucik v polohe on a pristup je tam tiez dobry