Jak vám brzdí...?
Jak vám brzdí...?
Mám na E9 menší problém. pořád se mi zdá velmi slabý brzdný učinek. mám kotouče na všech kolech a už jsem koupil nové všechny kotouče LUCAS i obložení FERODO a pořád se mi to nějak nezdá. připadne mi že pedál je takový měkky při brždění. když jedu s 1.3 coltem tak brzdí uplně lehce a přesně, taky to hned smykne jak to přeženu, ale u mě ne-to musím fakt dost tlačit a zadek ten vůbec. V čem může být chyba????
kapalina nová a neubývá
kapalina nová a neubývá
Žel musím souhlasit s Wongem. Na to, jaká je carina velká kráva, brzdí celkem ostře. Co jsem jezdil v corollách, tak brzdily někdy dobře, často mizerně, protože brzdový válec je u toy dost slabina a často odchází. Pokud jsem vás vyplašil, mohu uklidnit, že auto bude brzdit stále, jen rok od roku hůře a hůře. S vyběhaným válcem se dá brzdit ještě +- 4 roky, pak už je to o život.
Pokud zvažujete výměnu gumiček ve válci, doporučuji ještě vysokou životní pojistku, aby se příbuzní poměli. V opačném případě se do toho nehrabat! Není to stodvacítka.
"Á propos, nový brzdový válec na carinu stojí 6500,-:-)."
Pokud zvažujete výměnu gumiček ve válci, doporučuji ještě vysokou životní pojistku, aby se příbuzní poměli. V opačném případě se do toho nehrabat! Není to stodvacítka.
"Á propos, nový brzdový válec na carinu stojí 6500,-:-)."

2 schimi
Obávám se, že udělal, leč je to přísně zakázané. V brzdovém systému dnešních aut je daleko větší tlak než v posilovači nějaké "stodvacítky," takže jakýkoliv zásah do válce hra o život. Pokud vím, tak ty gumičky ani nejdou samostatně sehnat a výrobci přísně zakazují válec jakkoliv opravovat.
Přesto existují repas sady, kdy se vymění "vnitřek", tedy pístky, čepy, pružiny, gumičky. To celé je k ničemu, když je vydřená stěna válce.
Ale pokud se do toho dáš, je dobré před tím vyhkoušet, jak brzdí jiný vůz stejného typu. Třeba nissan almera nebo VW Golf V. brzdí opravdu na krev při pouhém pohledu na pedál, takže někomu, kdo měl před tím něco podobného se může zdát, že běžný brzdný účinek je nedostatečný.
Přesto existují repas sady, kdy se vymění "vnitřek", tedy pístky, čepy, pružiny, gumičky. To celé je k ničemu, když je vydřená stěna válce.
Ale pokud se do toho dáš, je dobré před tím vyhkoušet, jak brzdí jiný vůz stejného typu. Třeba nissan almera nebo VW Golf V. brzdí opravdu na krev při pouhém pohledu na pedál, takže někomu, kdo měl před tím něco podobného se může zdát, že běžný brzdný účinek je nedostatečný.