Dámy,páni ...
Vela ludí má opačný názor na to ako ja-ale budiš..no ja vždy tvrdím a budem to robiť aj naďalej,že pred každou zimou treba naliať prípravok "proti zamrznutiu" paliva-teda slúži to aj na prečistenie palivového systému.. NIE JE TO PROBLÉM LEN U DIESLOV !!!!
Ide teda skôr o to,že či už je to pri shell w power alebo carrera alebo 100okt..benzin-to je jedno ,no každý z nich je "len" benzín a benzin ako taký v lete sa vyparuje a urobia sa -či chcete alebo nie - nejaké tie vodné pozostatky.Potom tieto "pozostatky" v zime zamrznú (ide iba o nejaké drobulililinké čiastočky ) zamrznutej vody (alebo teda len malých zamrznutých vodných krystálikov) v palivovom systéme a pri dnešných náchylných počítačových autách to urobí pekné divi!
Viem,že do benzinu už dávaju aditíva aj proti takýmto nepríjemnostiam,no stačí len raz natankovať trochu menej kvalitný benzin a môžete točiť motorom v zime kolko chcete..
Tu sa o tom aj diskutuje.:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... n&start=30
No je to všetko len na vás,ako sa k tomu postavíte.
Velmi vela ludí sa chváli,že sa mu to ešte nikdy nestalo,aby mu "zamrzol" benzin a nebude dávať taký "bordel" do nádrže...No to môže byť šťastný človek,lebo u mňa sa to stalo nie raz...
Verím však tomu a dokonca si dovolím tvrdiť,že akonáhle niekto z vás bude mať problémy so startovaním v zime,tak tak či onak ten prípravok do nádrže potom naleje
Toto sa však robí pred prvými mrázmi ,aby sa práve tomu predišlo