zimne starty

vše ohledně modelové řady Yaris
Henry33
Věčnej rejpal

zimne starty

Příspěvek od Henry33 »

dnes som sadol do auta zapnem klucik pozeram na teplomer -2 stupne brnknem do klucika motor naskocil ale hned zdochol.
skusam znova tocil tocil tocil az ho to omrzelo a prestal.
tak skusam posledny krat toci toci a potom konecne naskoci :P

stalo sa to aj vam vsak to este nebola ani poriadna zima a uz toto ? moze to byt aj benzinom lebo naposledy som tankoval na lukoil (inak capujem na shell).
:?:
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

to snad ne, baterku bys mel mít ještě ok , pro jistotu dej aditiva při příštím tankování . možná první mráz tak si zvyká :-)
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Mne to yaris raz spravil po stati asi tyzden a vtedy som mal natankovanu 98 z lukoil, nastartovalo to vtedy asi az na 4 krat.
Skus ho pozorovat ako sa bude chovat a pokial by sa ti to vyskytlo viac krat, tak by som isiel reklamovat.
Osobne si myslim, ze to bude zlym benzinom ale ja tankujem na lukoil celkom bezne a okrem tej 98 som ziadne problemy nemal.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Mě to Yarda neudělal nikdy... Ani v těch největších mrazech, ani když stál teď týden v garáži. Corolla to neudělala ani po dvou měsících stání v garáži. Začínám mít pocit, že ty new Yarisy stojej za prd :?
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Ani mne sa ešte nestalo, že by motor po naštartovaní zdochol. Neštartoval si hneď po otočení kľúčikom po dlhšom státí ? Ale to by som čakal skorej v lete, že spadne benzín a nestačí sa pri zapnutí zapaľovania dostať až ku vstrekovačom. Tak potom asi benzín... :roll:
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no nastartoval som hned ako som otocil klucikom :D tak to mozno bolo aj tym
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Je pravda, ze mne nenastartoval na prvy krat ale od vtedy sa to neopakovalo. Kazdopadne ja by som z toho tragediu nerobil ale ked sa to zopakuje, tak by som kontaktoval servis.
A aky benzin si natankoval na tom lukoile?
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

95 ale so Shell sa mi to nikdy nestalo ;)
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

no ved pozoruj, pokial by sa to zopakovalo tak kontaktuj servis.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Nejdřív bych tankoval někde jinde a pokud se to stane taky teprve potom kontaktuj servis. Dej do benzínu aditiv na rozklad vody v benzínu a vyjezdi nádrž. pak ještě existuje např. sonax na vyčištění palivové soustavy. Po lukoilu ho budeš potřebovat. :D :lol:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

a fakt je lukoil tak y zly ?
ja som myslel ze je to jedno kde tankujem ;)
vintrc
Člen Týmu

Příspěvek od vintrc »

Určitě se mrkni na seznam testovaných stanic ;)

pokud nejezdíš V3Skou tak by ti to jedno být nemělo, pokud chceš aby auto vydrželo a dobře jelo :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dámy,páni ...
Vela ludí má opačný názor na to ako ja-ale budiš..no ja vždy tvrdím a budem to robiť aj naďalej,že pred každou zimou treba naliať prípravok "proti zamrznutiu" paliva-teda slúži to aj na prečistenie palivového systému.. NIE JE TO PROBLÉM LEN U DIESLOV !!!!
Ide teda skôr o to,že či už je to pri shell w power alebo carrera alebo 100okt..benzin-to je jedno ,no každý z nich je "len" benzín a benzin ako taký v lete sa vyparuje a urobia sa -či chcete alebo nie - nejaké tie vodné pozostatky.Potom tieto "pozostatky" v zime zamrznú (ide iba o nejaké drobulililinké čiastočky ) zamrznutej vody (alebo teda len malých zamrznutých vodných krystálikov) v palivovom systéme a pri dnešných náchylných počítačových autách to urobí pekné divi!
Viem,že do benzinu už dávaju aditíva aj proti takýmto nepríjemnostiam,no stačí len raz natankovať trochu menej kvalitný benzin a môžete točiť motorom v zime kolko chcete..
Tu sa o tom aj diskutuje.:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... n&start=30

No je to všetko len na vás,ako sa k tomu postavíte.
Velmi vela ludí sa chváli,že sa mu to ešte nikdy nestalo,aby mu "zamrzol" benzin a nebude dávať taký "bordel" do nádrže...No to môže byť šťastný človek,lebo u mňa sa to stalo nie raz...
Verím však tomu a dokonca si dovolím tvrdiť,že akonáhle niekto z vás bude mať problémy so startovaním v zime,tak tak či onak ten prípravok do nádrže potom naleje
:lol: :lol:

Toto sa však robí pred prvými mrázmi ,aby sa práve tomu predišlo 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

teraz som isiel z prace a pohode len tak drnklo a bolo -3
ale pre istotu som siel natankovat shell ten mam overeny ;)
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Dnes ráno -8°C...a v poho. Baterce se sice moc nechtělo, ale auto naskočilo na poprvé. Tankuji u Petry v Brně - Bohunicích, benzin mají o 2,- Kc levnější než třeba Shell...a nikdy nic. Občas dám OMV, ale vždy jen klasickou 95. Nikdy jsem nic do nádrže nelil, do žádnejch aut co jsem měl...tak mám asi štěstí na benzin. U nikoho jinýho bych netankoval, u té Petry vím, že mají normální benál z Čepra jako všichni, výtoč tam je páč tam furt jsou fronty a nemám negativní ohlasy. Jak ale vidím Lukoil, Unicorn, Robinoil, Janevimcooil a pod, nevzal bych tam ani kdybych to mel k další benzince tlačit.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Odpovědět

Zpět na „Yaris“