Po kupe ojazdenej Corolly Verso 2007 som presiel cca 400 km bez problemov. Potom sa mi ozvali zvlastne zvuky pri POZVOLNOM pridavani plynu od 2000 otacok vyssie, je to taky pravidelny buchotavý zvuk z motora. Deje sa to pri zaradeni dvojky a vyssieho prevodoveho stupna. Pri rozbiehani z 1 to nepocut. Ak pridavam prudkejsie, tak ho tiez nepocut. Rovnaky zvuk pocut aj za studeneho a aj za tepleho motora. Bol som aj menit filtre a olej v autorizovanom servise. Ked som sa opytal technika, co to moze byt, tak aj po prevezeni a vypocuti zvuku mi povedal ze je to "bezne" pri tych km (mam 104 000 km), mne sa to vsak nezda. Je to velmi divne. Znamy mi hovoril ze to moze byt v strekovani... Ja netusim, nemam s tym ziadne skusensti. Radsej sa spytam tu na fore ako bezat hned na diagnostiku.
Mate niekto s tymto niecim skusenosti?

Problem s motorom D4D 2.2 nad 2000 otacok
- Martin_HnN
 - Manager Týmu

Třeba takové "buch, buch, buch, buch, ..." znamená, že motor je nastartován a běží, ale takové "buch, nic, buch, buch,.." tak to už je  horší. Naproti tomu ale třeba "buch, buch, prásk, buch,.." to už je problém!! 

Nejsem příznivcem přepisování zvuků do textové podoby (protože strašně škrábu
), bylo by možné to nahrát a někam to uložit? 
Nejlepší by bylo samozřejmě zvuk přímo od motoru
 a ještě lépe spolu s grafem plynu a otáček 
   ... třeba diktafon (nebo MP3 pokud umí nahrávat) "přilepit do prostoru motoru" .. ale pamatuj, že to můžeš ztratit ... 

Jestliže Ti technik řekl, že je to normální, že je to "běžné", tak by Ti měl také říci co to je ... protože pokud Ti není schopen vysvětlit co to je, tak pak ví buď prd ... a nebo vůbec nic.
Jediné, co mně teď napadá je, že by to dávalo hodně paliva, resp. i v době, kdy už by nemělo ... ale to se mi nějak moc nezdá (motor by měl potom i "nenormální chod") ... jakou máš spotřebu? normálně - prvních 400 km, teď, a kde jezdíš .... jaké trasy a tak ...
Špatné vstřiky = vysoká spotřeba ..., jaké palivo bereš ... info není nikdy dost

Nejsem příznivcem přepisování zvuků do textové podoby (protože strašně škrábu
Nejlepší by bylo samozřejmě zvuk přímo od motoru
Jestliže Ti technik řekl, že je to normální, že je to "běžné", tak by Ti měl také říci co to je ... protože pokud Ti není schopen vysvětlit co to je, tak pak ví buď prd ... a nebo vůbec nic.
Jediné, co mně teď napadá je, že by to dávalo hodně paliva, resp. i v době, kdy už by nemělo ... ale to se mi nějak moc nezdá (motor by měl potom i "nenormální chod") ... jakou máš spotřebu? normálně - prvních 400 km, teď, a kde jezdíš .... jaké trasy a tak ...
Špatné vstřiky = vysoká spotřeba ..., jaké palivo bereš ... info není nikdy dost
Corolla Verso  2007 / 2,2 D-4D 100 kW

- libor12
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Takhle na dálku těžko určit. Chce to poslechnout odkud zvuk vychází. Taky by to mohla být klidně načnuta klika. Ta by se začala projevovat až při vyšších otáčkách. Pak už i na volnoběh ale od tě doby co to začlo do totálního klepání by jsi mohl najet i 1000km.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp

"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
klepotanie
Bol som s tym klepotanim v servise, mechanik sa so mnou previezol, vypocul si to klepotanie aj stetoskopom a skonstatoval ze asi bude pokazene vahadielko na 4 valci, teda hydraulicky vymedzovač vole ventilov. Neviete mi niekto poradit, kolko asi stoji taka vecicka?
V servise to nevedeli zistit. Tak zatial budem cakat ako sa to bude nadalej prejavovat. Najhorsie je ze ma to riadne rozculuje. Znie to ako traktor
A pravdepodobne mi zacina robit problem aj dvojhmotny zotrvacnik. Prejavuje sa to tak, ze po pusteni plynu pri okolo 1600-1800 otacok a ich klesani mi vydava zlava od motora taky bubnový tlmeny zvuk, ale nic nevybruje, znie to ako netesnost niekde pri vyfukovom systeme. Ale praveze, sa obavam ci to nahodou nebude dvojhmotak.

V servise to nevedeli zistit. Tak zatial budem cakat ako sa to bude nadalej prejavovat. Najhorsie je ze ma to riadne rozculuje. Znie to ako traktor
A pravdepodobne mi zacina robit problem aj dvojhmotny zotrvacnik. Prejavuje sa to tak, ze po pusteni plynu pri okolo 1600-1800 otacok a ich klesani mi vydava zlava od motora taky bubnový tlmeny zvuk, ale nic nevybruje, znie to ako netesnost niekde pri vyfukovom systeme. Ale praveze, sa obavam ci to nahodou nebude dvojhmotak.
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 100 kw

Majtu, nerob paniku, to druhe je iba netesnost nasavania (s najvacou pravdepodobnostou). Trpia tym vsetky modely s 2.2 d4d (alebo d-cat) motorom. Je tam take blbe penove tesnenie, ktore sa unavi, a vysmykne.. 
otom sa to prejavuje presne tak ako popisujes.
Pozri toto forum, je tam navod ako to opravit. Ja som raz pouzil obojstrannu plstenu pasku (to vydrzalo cca 3-4mesiace) a potom definitivne riesenie a to silikon. Lahka oprava na pol hodinku (dve hodinky aj s tvrdnutim silikonu)
Detajly tu:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13577

otom sa to prejavuje presne tak ako popisujes.
Pozri toto forum, je tam navod ako to opravit. Ja som raz pouzil obojstrannu plstenu pasku (to vydrzalo cca 3-4mesiace) a potom definitivne riesenie a to silikon. Lahka oprava na pol hodinku (dve hodinky aj s tvrdnutim silikonu)
Detajly tu:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13577
Corolla Verso D-CAT 130kw

Keko, dakujem za radu, pojdem sa na to pozriet, len ako naschval stale je super pocasie  
 Snad tento tyzden sa na to pozriem a skusim rucne pritlacit ten spoj a zistit ci je to ten vzduchovy filter. Ty si nahodou nemal problem s tym klepotanim? Myslim to z oblasti motora, tie vahadielka?

Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 100 kw