eko likvidace vozů
eko likvidace vozů
Mám na prodej auto ovšem nedaří se prodat
jen samotný motor ovšem prodám bez problémů.
proto potřebuji doklad o eko likvidaci
v případě že někdo můžete sehnat-pisněte prosím SZ
dá se to udělat nějak i bez tohoto dokladu?
díky
jen samotný motor ovšem prodám bez problémů.
proto potřebuji doklad o eko likvidaci
v případě že někdo můžete sehnat-pisněte prosím SZ
dá se to udělat nějak i bez tohoto dokladu?
díky
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
někde jsem zaslechl že když nedoložíš že vůz byl ekologicky zlikvidován tak musíš zaplatit pokutu.Ta je údajně 10tisíc.
ale můžou to být fámy
celkem z toho mám strach - ovšem proč vrakovat auto který má dobrý srdce když ho můžeme prodat a peníze investovat do Corollky....
ale můžou to být fámy
celkem z toho mám strach - ovšem proč vrakovat auto který má dobrý srdce když ho můžeme prodat a peníze investovat do Corollky....
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
no, neviem , mozno sa to u vas moze lisit, ale u nas moja skusenost (aj ked stara cca 2a1/2 roka) : ak odovzdam auto cele - teda nerozmontovane, dostanem potvrdenie a 1000SKK k tomu v hotovosti. Ak odovzdam rozobrate (napr. bez motora, sedadiel kolies, dveri... teda az skelet) dostanem iba potvrdenie. Na odovzdanom musi byt vin auta.
Takto to bolo u mna , ked som likvidoval skodovku.
Sama dosla po vlastnych na srotovisko. Vypol som motor, vybral svetla, altik, baterku,sportovy volant a zadne plato. Ostatne som nechal tam. Prisiel chlapik pocmaral ju farbou v spreji a isla.Este mala teplý motor a uz ju drzal vo vidlach ten zeriav.. ..nasledne som vyfasoval potvrdenie a tisicovku a bolo po pohrebe.
Sama dosla po vlastnych na srotovisko. Vypol som motor, vybral svetla, altik, baterku,sportovy volant a zadne plato. Ostatne som nechal tam. Prisiel chlapik pocmaral ju farbou v spreji a isla.Este mala teplý motor a uz ju drzal vo vidlach ten zeriav.. ..nasledne som vyfasoval potvrdenie a tisicovku a bolo po pohrebe.
Civic FD7 2006 TR R18A2
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Carina AT190L 1992 JP 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ja taky , normalne je tam napsano bez motoru a v pohode vsechno , interier tam nebyl , dvere atd. ..Yokohama píše:já mám doma papír a tam je psáno že vůz byl ekologicky zlikvidován a k tomu je sponkou připnutá poznámka že byl bez interiéru a motoru
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Od tvojej udalosti sa toho zmenilo dosť: jediná možnosť je odovzdať vozidlo celé t.j. motor,prevodovka,nápravy... Prkotiny ako rozdeľovač, akumulátor a drobnosti si môžeš vziať. Zmena nastala aj pri skeletoch, ja už nevydávam potvrdenie ak mi niekto chce dať iba skelet nakoľko sa novelizoval zákon a recyklačný fond pritvrdil. Ak firma chce aby bolo dotovaná štátom a mala pokoj od kadejakých kontrol tak to splní a tiež niesom zástancom toho aby sa rozpredávali autá. Hlavné je aby sám majiteľ pochopil a mnohokrát to prízvukujem, že vozidlo ktoré je na odovzdanie nieje špecifikované ako železný odpad,šrot, ale ako odpad vytvorený majiteľom, niečo na spôsob komunálneho odpadu, síce za ten platíme ale asi v blízkej budúcnosti príde aj na nás že budeme platiť za ekologické spracovanie vozidla tak ako je to na západe už roky. Holt máte smolu, ak je auto potrebné vyradiť tak komplet (myslím Slovensko) už aj ja som sa zmieril s tým ak by sa mi niečo takéto stalo tak to musím prežiť a život ide ďalej. Na koniec by som len dodal že nemám rád keď niekto hundre že: Vieš koľko peňazí mám v tom aute za tie roky? A Ty (JA) mi teraz nedáš ani €, moja odpoveď: Ak nechceš mať podľa teba zbytočné výdavky tak si nekupuj autojarson píše:no, neviem , mozno sa to u vas moze lisit, ale u nas moja skusenost (aj ked stara cca 2a1/2 roka) : ak odovzdam auto cele - teda nerozmontovane, dostanem potvrdenie a 1000SKK k tomu v hotovosti. Ak odovzdam rozobrate (napr. bez motora, sedadiel kolies, dveri... teda az skelet) dostanem iba potvrdenie. Na odovzdanom musi byt vin auta.
Ešte taký malý poznatok: Je zaujímavé že mi každý plače koľko má on v tom aute peňazí a všetkého, hlavné keď dostal ešte 1000SK tak bol ticho ako voš pod chrastou, proste typický slovák sedliak za 0.50h aj koleno trikrát by nechal navrtať.
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR
ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tonda> Je pár možností, jak to řešit. Jednou je, že si seženeš ten papír o ekologické likvidaci, což nebývá moc jednoduchý (rozuměj levný - relativně), protože na každým tom likvidačním místě ti budou tvrdit, jak strašný z toho můžou mít problémy a jak to určitě nejde jenom tak, nakonec ti to za +1000 kč teda jako možná vystaví, ale možná budou chtít aspoň ten kus plechu s vin kódem. Druhá je, že se ti podaří prodat doklady samostatně. Třetí je, že až auto rozebereš a rozprodáš, půjdeš na policajty a řekneš, že ti ho ukradli. Ale je to ta v podstatě nejhorší možnost. Nebo to hoď do depozitu, ale to si moc nepomůžeš, jenom oddálíš jednu z předchozích alternativ, přičemž prodej samotných papírů bude o dost ztíženej - při vyzvedávání auta z depozitu musí být platná technická.
Tohle všechno se dá ale pohledat na internetu. Já být tebou, tak pokud auto není bouraný, tak bych se ho snažil prodat vcelku, protože se mi to zdá jako moc velký drbání. A taky podle mě v tomhle celým cirkusu s likvidací aut je ekologie na posledním místě, peníze jsou, jako vždy, až na prvním.
Tohle všechno se dá ale pohledat na internetu. Já být tebou, tak pokud auto není bouraný, tak bych se ho snažil prodat vcelku, protože se mi to zdá jako moc velký drbání. A taky podle mě v tomhle celým cirkusu s likvidací aut je ekologie na posledním místě, peníze jsou, jako vždy, až na prvním.
Holomek!