Měkké pérování

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Muf
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Měkké pérování

Příspěvek od Muf »

Taky se vám zdá pérování na corolle (v mém případě rok 90, 5Dv.) trochu měkké? Já osobně každou chvíli slyším drbat zástěrky o silnici, a to i když nejsem naloženej. Vezmu zatáčku a vnější zástěrky se už hoblujou. Přejedu pár děr a už to jde na doraz.
Nebo jsou na vině pružiny? No, auto už je 16 let, má nárok... Ale u jinejch starejch aut (i starších) jsem se s ničím podobným nesetkal.
Maxipes
Člen Týmu

Příspěvek od Maxipes »

Tohle mi evokuje vzpomínky ještě na doby, kdy jsem jezdil s Dacii :D , tam to bylo na denním pořádku.
Ale jinak to můžou být popraskané a ochablé pružiny, nebo tlumiče v tahu. Když mě po 150 tkm odešly ty zadní a do kufru sem naložil 100 kg (dva psy), tak sem se na každém zpomalovacím prahu bál, abych neurval výfuk, jak se to auto po každé zhouplo.
Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
Muf
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muf »

Péra prasklý určitě nejsou a tlumiče vpředu jsou nedávno měněný. Tím to nebude. Jedině snad jistá unavenost anebo jednoduše charakteristická vlastnost. Ale to říkáš, že prý ne. Tak nevím.
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Sériový Toyoty to nedělají.... Zato jsem měl Tipo, který brousilo i v sebemenší zatáčce.... :-)
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
vlado
Navigátor

Příspěvek od vlado »

kludne to mozu byt ochabnute pruziny,,, znamy ma carinu II a mal ju krasne nizko ked stala :D ale tiez mu to chodilo po zemi ked t onalozil, pred pol rokom kupil nove pruziny do predu a sa mu to zdvihlo o cca 8 cm a vizera to jak tatra :) Skus si zdvihnut auto na zdvihak a rukami stlacit pruzinu,,, on ju vtedy normalne stlacil
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Jestli se auto po přejezdu nějakýho hrbu houpe jak na houpačce,tak jsou ochablé pružiny a asi aj vyběhané tlumiče.Tu nerovnost terénu by měl spolknout tlumič i s pružinou.Houpání na zadní nápravě není dovoleno :lol:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Odpovědět

Zpět na „Corolla“