Palivoměr
palivoměr vs. dojezd
Ahoj mám ten samý problém na jednolitru z první generace (r.v. 2005)
dle čárek se vůbec orientovat nedá celou dobu jsou tam téměř všechny a pak u posledních pár desítek km to rychle klesá. Orientoval jsem se vždy dle dojezdu, dřív byl většinou celkem přesný, ale teď blbne čím dál víc. Jednou mi to nezaregisrovalo vůbec že jsem tam doplnil benzín. Pak jsem jezdil asi 200Km s nulovým dojezdem. Po dalším natankování se to dalo dopořádku. Ale teď jsem měl dojezd asi 20 km, najednou jsem přijem na benzínku a koukám že tam je asi 130km. Dotankoval jsem 15l a čekal že se to zpravý, ale nestalo se tak. Po nastartování se mi zobrazilo 203Km
Jan ten počítač vyhodnocuje dojezd? Dá se to nějak opravit? Je to dost matoucí a nepříjemné když nevím jak na tom jsem z palivem, nerad bych někde zůstal
dle čárek se vůbec orientovat nedá celou dobu jsou tam téměř všechny a pak u posledních pár desítek km to rychle klesá. Orientoval jsem se vždy dle dojezdu, dřív byl většinou celkem přesný, ale teď blbne čím dál víc. Jednou mi to nezaregisrovalo vůbec že jsem tam doplnil benzín. Pak jsem jezdil asi 200Km s nulovým dojezdem. Po dalším natankování se to dalo dopořádku. Ale teď jsem měl dojezd asi 20 km, najednou jsem přijem na benzínku a koukám že tam je asi 130km. Dotankoval jsem 15l a čekal že se to zpravý, ale nestalo se tak. Po nastartování se mi zobrazilo 203Km

Jan ten počítač vyhodnocuje dojezd? Dá se to nějak opravit? Je to dost matoucí a nepříjemné když nevím jak na tom jsem z palivem, nerad bych někde zůstal

Yaris 1.0 2005
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ve vsech nadrzich je plovak s odporovou drahou. Pod zadnim sedakem je plastove vicko, kde je konektor a vede tam napajeni benzinoveho cerpadla a kabely od plovaku. Na tech zmerte odpor, kdyz doplnite plnou, pak v pulce a pak kdyz v ni zbyva malo. Chyba muze byt v plovaku. treba se zasekava.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Problémy nemám,jen taková drobnost.Palivoměr ukazuje 1 čárku (blikající)a dojezd je na nule,tak natankuji do plné cca 36-37 l,to znamená,že v nádrži ještě zbývá cca 5-6 l.Máte to taky tak,nebo Vám to ukazuje jinak,dík za odpovědi.
"BUBBLE" 08/12, Toyota Yaris NG11 5HB 1.0 VVT-i 5M/T Active, 5,5 lt/100 km
u nového Yarise se mě hladové oko rozsvítí když je dojezd 10km a do nádrže jde narvat cca 33ltr, vidím hladinu takže tam víc nedám
divné
pokud bych bral rezervu 5-6ltr tak mě pořád pár litrů někde chybí
prozatím ověřeno 3x tankováním pořád stejné

pokud bych bral rezervu 5-6ltr tak mě pořád pár litrů někde chybí

prozatím ověřeno 3x tankováním pořád stejné
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky
01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010

Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010
problém je že ten dojezd si dělá co chce ujel jsem asi 60 km a dojezd se zmenšil o 40. a to bylo včera v noci při -18°C nadvakrát a po dálnici, kdy jsem jel s plynovym pedálem na zemi protože jsem měl doma zlodeje. Takže o žádnou eko jízdu se vůbec nejednalo
Dojezd se normálně km po km odečítá ale občas dojde je skokovým změnám nejen při tankování. Až bude levnější beznzín skusim dát plnou jestli se to třeba nějak nesrovná. Většinou beru jen 30l aby se to dobře počítalo, protože testuju spotřebu. Když jezdim po městě a po okreskách tak to vlétě dělalo 5,6l/100km teď v zimě a za nefunkčního měření dojezdu tetuším 
Když jsem odklopil sedačku tak jsem uprostřed sedaček auta našel gumou přelepenou kabeláž bedoucího do nějakého kruhového gumového těsnění a to celé vylo zadělané v nějakem plechu. Byla dost zima na to abych si s tim hrál dál. Ten plech se dá vyndat a dostanu se do nádrže k plováku? Odpor mezi kabely bych změřil ale bylo jich tam v tom svazku docela dost, a nevim o které se konkrétně jedná...

Když jsem odklopil sedačku tak jsem uprostřed sedaček auta našel gumou přelepenou kabeláž bedoucího do nějakého kruhového gumového těsnění a to celé vylo zadělané v nějakem plechu. Byla dost zima na to abych si s tim hrál dál. Ten plech se dá vyndat a dostanu se do nádrže k plováku? Odpor mezi kabely bych změřil ale bylo jich tam v tom svazku docela dost, a nevim o které se konkrétně jedná...
Yaris 1.0 2005
Ja som raz skúšal dojazd ale nedoporučujem to nikomu, údajne to škodí autu. Palubný počítač ukazoval dojazd 0 km, jazdil som ďalej až som najazdil 150 km, už mi to nedalo, zastavil som na pumpe a natankoval som, vliezlo do nádrže 41 litrov, to znamená že posledné km som išiel prakticky na výpary.
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.