pro D-CAT members "Kdy a kde jste to poradne vykourily&

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
ToyToi
Člen Týmu

pro D-CAT members "Kdy a kde jste to poradne vykourily&

Příspěvek od ToyToi »

Zakladam tohle vlakno, protoze ... stava se nam to velmi casto, motor 2.2 D-CAT v nasich vozech "jednou za cas" provadi regeneraci filtru, coz je pricinou husteho bileho koure za vozem ... ti co jezdi vice po meste znaji situaci, kdy by asi obcas chteli byt i neviditelni ve voze a myslim si, ze neni na skodu podelit se o podobne zazitky, minimalne pro odreagovani :wink:

28.10.2010, "husakovo ticho" v Praze
jel jsem takhle v podvecer od Vysocan, kdyz na semaforech pred tunelem pocitac poslal signal k regeneraci; jeste na semaforech to jaks taks bylo ok, clovek za mnou trosku koukal, lidi co sly podel Vltavy se otacely, nekdo se i zastavoval ... rikam si parada, tak snad az se rozjedu trosku se to rozfouka ... no tak to byla blahova predstava, co si budeme povidat ... jen jsem se rozjel, tak dym zacal houstnout (byl mirne do modra a citit aditivem) ... v tunelu uz to vypadalo, ze vepredu jede tank a dela kourovou clonu, protoze nebylo vubec videt prezemne a za mnou si nekdo rozsvitil dokonce mlhova svetla ... chlapi, normalne mi to je sumak, ale tohle ... fakt jsem se malem zavrtal do sedacky tak, abych nebyl videt, bylo to strasny :D, pritelkyne jen kroutila hlavou a porad rikala neco jako "pane boze, pane boze...", ale uklidnoval jsem ji, ze to je normalni, i kdyz okolo lidi si to asi nemysleli ... proste parada ... nicmene tim ze jsem jen popojizdel k semaforum, tak regenerace neprobehla cela a dnes rano se spustila znovu
29.10.2010 Vysocany v Praze
tohle bylo taky paradni, sice to netrvalo dlouho, ale kdyz se to opet spustilo na semaforech, vedel jsem ze autobusak za mnou z toho asi nebude mit radost, coz se potvrdilo, protoze od semaforu vyjel velice pomalu a udrzoval si asi 100m odstup a pravda, oni si ho udrzovali vsichni ... zajimalo by me, co na to asi lidi v autobuse a vubec co se tak honi hlavou tem co tohle vidi :D ... jsem rad ze se to nakonec vypalilo pocas delsi jizdy k dalsimu semaforu a ted doufam, ze to zase nejaky cas nevyvola trapny okamzik

uz jsem premyslel udelat si na naraznik nalepku "koureni vozu neni zavada, ale vlastnost" nebo "pokud mi to kouri, funguje to" :)
Ave T25, LHD: L/B, 2AD-FHV
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Že by konečně vlákno pro dámy?
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

:D

ale som sa nasmial...

no podobnych zazitkov mam par.. v meste je to riadna ostuda :)

najviac som sa ale hanbil, ked som sa natahoval s jednym pasatikom a v kopci som mu chcel ukazat ako ho dam..

to sa sice podarilo, ale prave vtedy zacalo auto dymit a hanba obrovska :D

kazdopadne, od vymeny filtra to uz nerobi.. vdaka bohu
Corolla Verso D-CAT 130kw
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

podobna skusenost, dnes rano, 1 stupen vonku, tma 7 hodin a tym ako za tebou auta svietia tak vidis co sa deje. Pri akceleracii na dvojke a trojke to zacalo dymit, vsetky auta za mnou si drzali odstup. Inac je to fakt zaujimave, pozerat na tych ludi co si o mne asi myslia :lol:
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

Caute,
bud mi neco nefunguje nebo naopak funguje dobre, ale behem 25tis.km jsem neco podobneho nezaznamenal. Osobne si myslim, ze by se takhle brutalne regenerace projevovat nemela a jestli ano, tak je na case vymenit filtr nebo vstrik. Ale je fakt, ze casto jezdim po dalnici a obcas koniky pekne popozenu, takze regenerace probehne nejakou mene brutalni cestou... Dcat by mel mit specialni paty vstrik primo kvuli filtru. Kdyby se tak nasly nejake zlate ceske rucicky, co by ten smejd umeli dat pryc, aniz by si toho autak nebo na STK vsimli... Urcite by klesla spotreba a ja bych se neklepal, kdy se ta ekologicka blbina podela. Mimochodem, vam pocitac napise, ze probiha regenerace???
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
milan3232
Člen Týmu

Příspěvek od milan3232 »

Caute,
ako "prevetrate" koniky, aby ste vycistili filter?
Idete 2 min v otackach 4500/ min? alebo aky je postup. Motor musi byt samozrejme zohriaty na prevadzkovu teplotu.

Jazdite vtedy rychlo, alebo napr. na 2 prevodovom stupni ale v vysokych otackach? ako dlho?
RIDE TO LIVE, LIVE TO RIDE.
"Na počátku bylo slovo Boží a zopár svařených trubek. To ostatní je legrace a pochopí to i ten největší blbec..."

Toyota Avensis 2,2 D-4D Combi 2006.
Honda VFR 800 FI 2005
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

milan3232 píše:Caute,
ako "prevetrate" koniky, aby ste vycistili filter?
Idete 2 min v otackach 4500/ min? alebo aky je postup. Motor musi byt samozrejme zohriaty na prevadzkovu teplotu.

Jazdite vtedy rychlo, alebo napr. na 2 prevodovom stupni ale v vysokych otackach? ako dlho?
mne hovorili rozny servisni technici rozne veci, jeden prevetrat na dialnici, druhy 20 minut plynula jazda nad 40km/h a nad 2000 otacok. kazdopadne pomoze vycistit EGR ventil, co sa tu uz riesilo x-krat.

to ze bezi cistiaci cyklus nevidno na palubovke - skoda. kazdopadne sa pusta ako chce, v zime castejsie. mozno kvoli teplote, resp kvoli teplote je to viac vidno. co som cital funguje to tak ze pred a za filtrom je senzor ktory meria tlak. ak tlak pred filtrom je vacsi ako za nim, znamena to ze je filter upchaty a vtedy pusti ten piaty vstrek a vypali usadeniny.

finalne riesenie je bud si nato zvyknut :roll: alebo vyhodit filter. Nasiel som aj riesenie (v Polsku) ze sa da ten filter nejako zregenerovat - neviem ci vycistit alebo vymenit, po polsky zial neviem.
Solovjev
Člen Týmu

Příspěvek od Solovjev »

Ja mam ten samy problem s kourenim D-cat motory.

Cistil jsem EGR - ne pomohlo to.

Cistil jsem torubicky od DPF filtru - taky nepomohlo.

Delal jsem diagnostilku DPF filtra - je v uplnem poradku.

Mam pocit, ze preliva 5 vstrek, a ta nafta ve vyfuku ne muze začít hořet a jen da dym.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Ako si cistil DPF?
Solovjev
Člen Týmu

Příspěvek od Solovjev »

Cistil jsem jen trubicky od filtru do sensora tlaku.
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

Solovjev píše:Cistil jsem jen trubicky od filtru do sensora tlaku.
ale samotny DPF si necistil, ci? Ako som pisal v Polsku to vraj robia, ale u nas to teoreticky nema zmysel kedze mame "samocistiaci" filter.
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Neviem cim to je ale zatial mi dcat nedymi. Este asi nie je dost chladno, neviem cim inym by to mohlo byt
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

feronovak píše:Neviem cim to je ale zatial mi dcat nedymi. Este asi nie je dost chladno, neviem cim inym by to mohlo byt
ake trasy jazdis? mesto a kratsie trasy? vtedy sa to upchava castejsie, taktiez ked dlho si na volnobehu. ja mam 101000 km tak uz to nie je nove a uz predpokladam ze kapacita filtra sa tiez zmensila.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“