Auris- zjištěné nedostatky po prvním týdnu užívání

nová modelová řada - nástupce Corolly
marekg
Člen Týmu

Auris- zjištěné nedostatky po prvním týdnu užívání

Příspěvek od marekg »

Zdravím,

přesně před týdnem jsem přebíral Auris Terra Cool 1.6 Valvematic.Celkovou spokojenost bohužel kazí několik detailů:

-Kapsy ve dveřích,jejichž plast je dosti náchylnej na ošoupání,po vytahování např.peněženky,která nemá žádnej zip,patentku nebo podobný kovový nesmysly,zůstávají na plastu takový světlý šmouhy :(
Jde to něčím rozleštit?

-Sedačka řidiče po ujetí jen 200km viditelně vikle jak v opěradle tak i sedáku.Po posazení navíc v oblasti spojení sedáku a opěradla dosti hlasitě lupne,to se děje i při přesouvání váhy za jízdy.
Setkal se s tímto problémem někdo? Už jsem to včera reklamoval,protože si myslím,že kdyby to dělalo po 50 nebo 100tkm,tak je jasný že došlo k opotřebení,ale toto nemůže dělat sedačka,na které se sedělo zatím jen čtyřikrát.Termín v servisu mám příští týden.

Jinak nic jinýho nechrastí nepraská a nerezonuje.zatím :)
Yaris Dream 1.0 VVT-i Modrá ostrovní metaliza + 15" ráfky ORANA
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Plasty rády zanechávají bílé stopy po kontaktu s cizím předmětem. Mně se nejlépe osvědčila navlhčená švédská utěrka. Nepoužívám žádné chemické prostředky či přípravky na palubní desku. Po dvou měsících užívání máme 2,5 tis. km, kromě již diskutovaných brzd a světel nemáme žádné potíže.
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
marekg
Člen Týmu

Příspěvek od marekg »

Tak brzdy zatím nepiští,doufám že to tak zůstane.Při přejímce mi bylo řečeno,že po 1000 km mám přijet na bezplatnou prohlídku.Včera jsem byl domlouvat montáž automatického rozsvěcování světel a plastovejch krytů světlometů,tak jsem na tu sedačku upozornil přejímacího technika ze servisu. On si to odzkoušel a potvrdil,že ta vůle tam je.Budu trvat na řešení,protože tohle není auto za 200tísíc typu Dacia,kde ty vůle,a daleko větší, v sedačkách jsou prý už z výroby.

Btw.ty kryty světlometů nechám dávat proto,aby po zimě nebyly ty světlomety dobouchaný jak u auta starýho deset let,což to moje původní je,a protože má už čirou optiku(Citroen Xsara po FL ),tak ty různý škrábance jsou dost vidět a dosti to snžilo jejich účinnost.
Yaris Dream 1.0 VVT-i Modrá ostrovní metaliza + 15" ráfky ORANA
chorosh
Člen Týmu

tak Auris 1.6 TC po týdnu a cca 500 km

Příspěvek od chorosh »

vše o.k. ( brzdy nepískaj, sedačka mě netlačí ani mě z ní nic nebolí, repráky špatné, ale co jsem tady četl tak jsem to čekal horší ) - jen se mi
trochu zamlžují zevnitř obě přední světla ( v manuálu píšou že to není závada ) a chtěl jsem se zeptat, jestli je normální, že nemám pod kapotou žádný tapec
díky
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Mám Auris 1,6 Luna a tapec pod kapotou mám.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Lidová verze TC filc pod kapotou nemá.
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Aspon to nebudu obzierat kuny :) Zakladna vybava naozaj tapacir prednej kapoty nema a narovinu - ani mi tam zatial nechyba - auto je aj tak tiche viac ako dost.

Ja soobne som zaznamenal malinky problem so spojkou - chcem sa opytat ci to niekto iny nahodou nespozoroval tiez.

o co ide: mam nabehane cca 2,000 KM a stalo sa mi asi 2x ze pri pohynani sa na 1.prevodovom stupni mi akokeby trhano zaberala - ... Ako keby som mal na vozidle namontovany protiprekzovy system (hoci ho samozrejme nemam) - pricom kolesa samozrejme nepresmykovali - ziadne prudke pustanie spojky vo vysokych otackach ale uplne standardny rozbeh s jemnym pridrzanim v hornej polohe (ked sa auto rozbieha) - a v momente zaberu spojky jemne 2az3 krat trhne pri zabere spojka.

Ale ako som povedal stalo sa mi to asi 2 - 3 x a pripisoval som to ze spojke je takmer nova a potrebuje si sadnut - resp. vrstvy na lamelach sa potrebuju "zabehnut" - dufam ze to nebude pokracovat pretoze pokial spojka bude jemne trhat nepravidelne -tazko to v servise ukazem servisakom.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 ultra
Urobí ti to, keď máš pri rozjazde nízke otáčky. Stačí o chlp viac plynu a je to OK. Ja mám TRC, spočiatku som si myslel, že to robí ono, ale neblikala mi kontrolka TRC, takže TRC to nebolo.
Naposledy upravil(a) Čepo dne ned 21.11.2010, 21:01, celkem upraveno 2 x.
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Vtedy ked to robilo som samozrejme skusal davat aj vyssie otacky. Ono to nieje o tom ze by auto zdochynalo a preto sa trhano rozbieha. To jemne trhanie nastane v momente zaberu spojky.

Skusal som na rovinke zastat - znovu sa rozbehnut - znovu zastat a znova sa rozbehnut. Ked trhalo...trhalo to pri kazdom rozjazde. A velmi jemne to bolo citit aj pri preradeni z 1 do 2. Po chvilke to slo zase normalne..... Presiel som dalsich 500 Km a pri jednom z rojazdov opet jemne trhanie..... opet som skusal zastat a jemne sa rozbehnut.... alebo napoka...skusil som rozbehnut sa ostrejsie....... vysledok rovnaky.... Kedze jazdim 90 percent v meste po odstaveny vozidla rano jozjazd uplne krasny. Ale ako pisem. stalo sa mi to asi 3x za 3 mesiace.

Naposledy ked to spravilo som si vsimol ze je vonku vlhko - neviem ci to moze mat suvis -ale skusim to odsledovat ked sa opet problem prejavi.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 ultra
Uvidíš čo to bude robiť keď najazdíš viac km. Tých 2000 km je málo
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

ja zas mam iny problem. vzdy ked sa pohynam tak pocujem mierne klepanie. zhruba po 5 sekundach to prestane uz je ticho. robi to snad pri kazdom starte a pohnuti neviete co by to mohlo byt? nema niekto podobny problem? :roll:

najazdene nieco vyse 4tis km
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2rewerz

Zkus se podívat do příručky Auris str.259 mohl by to být systém VSC+TRC.Mě to při rozjezdu "klapne" a "zabzučí"
Peca
Člen Týmu

Příspěvek od Peca »

Ahoj vsem, dnes si jdeme vyzvednout noveho Aurise, tak se po tydnu ohlasim s postrehy. Nektere veci zde probirane si zkusim pohlidat hned pri prevzeti. Trochu me nepotesil ten chybejici tapec na kapote motoru (na predvadecce jsme meli 1,6 luna). Cekal jsem ze odhlucneni se dava podle motorizace a ne vybavy. No uvidime....
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool, bílá, 11/2010
ferdak
Člen Týmu

Příspěvek od ferdak »

S tapecem si hlavu nedelej. I tak motor malo hluci, rozdil s a bez tapecu neni velky.
Ja ho tam mam, spis mel, pac jak zde nekdo podotknul, kunam velice chutna. Ja na to prisel zhruba po 3 mesicich jezdeni a toho uz byla tretina pryc. Soused o barak vedle ma take Aurise, uplne stejny problem (i kdyz tapec nemel v tak dezolatnim stavu jako ja).
Stejne tak v minulem cisle Sveta motoru, kde byl clanek o kunach a jinejch hlodavcich, zminovali opet tento problem, kdyz meli Aurise na test.

Vetsi hlavu bych si delal, pokud tam mate v okoli tyhle potvory, auto nejak proti nim zabezpecit, protoze kazdy auto ma odhlucnenou stenu od motoru smerem do interieru.
I na nem jsem nasel nejake stopy, nastesti male, a zrovna v mistech, kde z tapecu vycuhuje svazek tenkych dratku. "Bohudik" se nastesti vyradili na tom nad motorem, ale kdyz ho tam nebudes mit, nevim, nevim.

Resenim je samozrejme dobre "tesnena" garaz, ale problem se muze objevit uplne kdekoliv, kde budes parkovat pres noc venku. I za jednu noc dokazou tyhle potvory udelat peknou paseku (jednou jsem mel po celym povrchu motoru rozdrobenej nejakej zbytek perniku, i obal u toho nechali).

Ja mam nainstalovamou elektronickou plasicku a navic obcas vystrikam motor specialne , pro tento ucel vyrabenym, sprejem. A je klid.
Auris 1.6, r.v. 2008
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Ahoj, od 11.11. som sa stal majiteľom Aurisu podľa popisu. Najazdil som len 415 km a zatiaľ som nezistil žiadnu závadu, ktoré sa tu na fóre spomínajú, dúfam, že to tak aj ostane. Motor je málo pružný ale na tie km je to OK. Priemerná spotreba vychádza na 7,1 l/100km dúfam, že táto hodnota bude klesať.
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
Odpovědět

Zpět na „Auris“