E10 sedan - "cukání" volantem do jedné strany, nep
E10 sedan - "cukání" volantem do jedné strany, nep
Tak naše holka, Corollka, r.v. 94, po x letech sloužení začíná zlobit. Před pár měsíci jsme řešili výfuk, ted si postavila hlavu a je tu další závada.
Při rovné či nerovné jízdě, nemá vliv, se nepravidelně objevuje cukání volantu, vždy jen doleva.
Dnes jsem sundal obě přední kola, zkontroloval brzdy, manžety na homokloubech, Vše se jeví OK.
Před pár lety jsem levý homokynetický kloub měnil. Tenkrát začal zlobit - cvakání při plném rejdu a záběru motoru, diagnostika jasná. Nyní nic necvaká.
Je možné, že by tato "druhovýroba" i přes neporušenou manžetu prostě odešla? Najeto cca 10tis km...
Zkusil jsem vůli levého kola vůči poloose - je tam, trochu, nedokážu popsat kolik. Na pravé straně, kde je stále originál, se mi ji nepodařilo detekovat.
Pokud to není homokynetický kloub, není to brzda, může to dělat třeba posilovač?...
Díky za radu, jsem ted před rozhodnutím, zda ženě pořizovat mladší model Corollky (koukám po E11 z roku cca 00, benzin), nebo toto ještě opravovat (bylo by toho před STK víc)

Při rovné či nerovné jízdě, nemá vliv, se nepravidelně objevuje cukání volantu, vždy jen doleva.
Dnes jsem sundal obě přední kola, zkontroloval brzdy, manžety na homokloubech, Vše se jeví OK.
Před pár lety jsem levý homokynetický kloub měnil. Tenkrát začal zlobit - cvakání při plném rejdu a záběru motoru, diagnostika jasná. Nyní nic necvaká.
Je možné, že by tato "druhovýroba" i přes neporušenou manžetu prostě odešla? Najeto cca 10tis km...
Zkusil jsem vůli levého kola vůči poloose - je tam, trochu, nedokážu popsat kolik. Na pravé straně, kde je stále originál, se mi ji nepodařilo detekovat.
Pokud to není homokynetický kloub, není to brzda, může to dělat třeba posilovač?...
Díky za radu, jsem ted před rozhodnutím, zda ženě pořizovat mladší model Corollky (koukám po E11 z roku cca 00, benzin), nebo toto ještě opravovat (bylo by toho před STK víc)
Honza
------------------

------------------
Předpokládám, že čepy jsou v pořádku? 
Homokyneťák, třeba by stálo za to zkusit dát tam na zkoušku poloosu s originálním kloubem, z nějakýho vraku. U posilovače je taky nějaká ta pravděpodobnost, ale nevím jak to tam funguje, snad jenom že je tam nějakej ten ventil, kterej usměrňuje tok oleje...

Homokyneťák, třeba by stálo za to zkusit dát tam na zkoušku poloosu s originálním kloubem, z nějakýho vraku. U posilovače je taky nějaká ta pravděpodobnost, ale nevím jak to tam funguje, snad jenom že je tam nějakej ten ventil, kterej usměrňuje tok oleje...
Holomek!

- Beaver
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Silentbloky ?

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz

Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
coby "domácí" mechanik autoopravář jsem to dnes opět celý rozhodil.
Nevím, jak správně otestovat čepy, ale rukama jsem všechny vůle zkoušel a nikde nic.
Otevřel jsem manžetu nového kloubu a vizuálně zkontroloval kloub během rotace - žádné nestandardní zvuky či zadrhávání jsem nenašel....
Poté jsem milou corollku posadil na zimní kola a dal si kolečko kolem Slaného, cca 20km. První polovina cesty ok, druhá opět cukání. Tzn. zahřátý motor + náplně.
Odpovídalo by to snad diagnoze vadného posilovače?
Našel by se někdo, kdo by byl ochoten se tomu za rentabilní částku věnovat (asi okolí Praha, Slaný, Kladno), nebo to s touto závadou koupit?
STK do 1/2011, naposled byl problém s emisema, před cca půl rokem opravovaný výfuk - díl s lambda sondou.

Nevím, jak správně otestovat čepy, ale rukama jsem všechny vůle zkoušel a nikde nic.
Otevřel jsem manžetu nového kloubu a vizuálně zkontroloval kloub během rotace - žádné nestandardní zvuky či zadrhávání jsem nenašel....
Poté jsem milou corollku posadil na zimní kola a dal si kolečko kolem Slaného, cca 20km. První polovina cesty ok, druhá opět cukání. Tzn. zahřátý motor + náplně.
Odpovídalo by to snad diagnoze vadného posilovače?
Našel by se někdo, kdo by byl ochoten se tomu za rentabilní částku věnovat (asi okolí Praha, Slaný, Kladno), nebo to s touto závadou koupit?
STK do 1/2011, naposled byl problém s emisema, před cca půl rokem opravovaný výfuk - díl s lambda sondou.
Honza
------------------

------------------
Tak on by se měl dát sehnat hřeben řízení na vrakovišti, možná se dá vyměnit jenom ta součást, co zlobí, zkus se poradit s uživatelem Idaho, Krosmen. 
Záleží za kolik by si to nechal. Jako ono do světa to půjde rychle řekl bych, ale odtáhnou to do afriky a u nás jich bude čím dál míň. A taky nechci strašit, ale u té E11 okolo 2000 ti hrozí, že budeš řešit mnohem nákladnější opravy.

Záleží za kolik by si to nechal. Jako ono do světa to půjde rychle řekl bych, ale odtáhnou to do afriky a u nás jich bude čím dál míň. A taky nechci strašit, ale u té E11 okolo 2000 ti hrozí, že budeš řešit mnohem nákladnější opravy.
Holomek!

- radys03
 - Věčnej rejpal

kdyby na to prislo hreben rizeni mam doma. je to z 1.6. prekazi mi tu.... 
Jeste bych se musel podivat jak vypada- jestli na nem strom nezanechal nasledky

aktuálně 
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
radys03 píše:kdyby na to prislo hreben rizeni mam doma. je to z 1.6. prekazi mi tu....
zdravím.
Omylem jsme si aktualizoval mail v profilu "drobeq" na jiný, bohužel jsem zadal adresu ve špatném tvaru = potvrzovací mail nepřijde a já ted nevím jak dál, účet mám hlášen jako neaktivní.
Do prodeje se mi nechce, pravda, ale řešit "mobilnost" své drahé musím.
Zkusím kontaktovat výše zmíněné, myslím, že už jsem s jedním z nich řešil opravu výfuku.
radys03: když ti doma překáží, pokud je kompatibilní s 1,3 16V 65kW, zkus nahodit cenu, za kterou jsi ochoten se ho vzdát. Následnou výměnu bych zkusil pořešit svépomocí(?), nebo třeb anajdu někoho schopného tu..
- radys03
 - Věčnej rejpal

http://img837.imageshack.us/img837/1738/p8030975.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/8452/p8030976.jpg
http://img38.imageshack.us/img38/706/p8030977.jpg
http://img543.imageshack.us/img543/2448/p8030978.jpg
Tak takle nejak to vypada ale nevim jestli je to stejny. To musej tady kluci fora dat radu

jo a jeste jsem s tim nezkusil ani pohnout jestli to slape. no uvidime co se dozvime

http://img227.imageshack.us/img227/8452/p8030976.jpg
http://img38.imageshack.us/img38/706/p8030977.jpg
http://img543.imageshack.us/img543/2448/p8030978.jpg
Tak takle nejak to vypada ale nevim jestli je to stejny. To musej tady kluci fora dat radu
aktuálně 
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
ok, diky za info. Jak jsem psal, tento týden čekáme narození synka, až pak to začnu řešit. Ted chci být doma a účastnit se porodu.radys03 píše:Jsem ze skutče. Mam možnost to dopravit do poličky, Chrudimi,Případne do prahy....
Díval jsem se, kde je Skuteč - jezdívám pracovně do Kvasin, Vysokého Mýta, mohl bych to spojit. Eventuelně se domluvíme na té PRaze
Honza
------------------

------------------
- radys03
 - Věčnej rejpal

pro me osobne by byla lepší ta skuteč. Z mýta cca 25km... Do prahy bych to musel posílat po známym 

ale asi by to nebyl problem...  Ještě někde zkus pozjistit zdali je to záměnné, any ses pak na to doma nemusel jen koukat 

aktuálně 
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Záměnný to bude, což o to, ale prvně bych se poradil s tím Idahem třeba, nebo ať to někdo projede a třeba bude vědět na co přesně se zaměřit, ať neměníš půlku řízení a nakonec nedojdeš na to, že to byl nějakej ten silentblok, jak psal beaver. 
Výměnu doma zmákneš, ale 100% si rozhodíš geometrii. A příjemná práce to zrovna nebude, přístup tam není nejlepší.

Výměnu doma zmákneš, ale 100% si rozhodíš geometrii. A příjemná práce to zrovna nebude, přístup tam není nejlepší.
Holomek!