tellekeho Yarda Verso občas zlobí :-)
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tellekeho Yarda Verso občas zlobí :-)
Tak jsem absolvoval cestu Karlovy Vary-Praha, Praha-Karlovy Vary. Při cestě zpět mě potkala nemilá věc. Po nájezdu na dálnici se rozsvítila kontrolka motoru. Jenže auto jelo pořád stejně, dalo se vytočit do otáček, vše ok. Vyplašený jsem z toho byl docela dost. Přecijen mě čekalo více jak 140km cesty. Ale co....telefon a volám Auto Eder KV. Bylo mi doporučena "mírnější" jízda, jelikož se s největší pravděpodobností jedná pouze o nějaké čidlo/snímač a nebude to nic vážného. Ihned jsme se domluvili na to, že mě nacpou někam mezi domluvené servisy a píchnou na diagnostiku.
Nakonec jsem do Varů skutečně dojel naprosto bez problémů, v Toyotě mi ihned "zabavili" auto, odvezli do dílny a za půl hodinky bylo jasno.
Chybový kód DTV P0171 - chudá směs. Tak mi vyčistili průtokoměr vzduchu a chyba zmizela. Ovšem horší zpráva byla ta, že kdyby se to objevilo znovu, musel by se průtokoměr měnit a cena dílu po slevách je 5617,- + práce 1 a 1/2 hodiny za 810,-. Tak se teď modlím, aby to bylo pouze "zanešením" po letech letech provozu a že to bude průtokoměr OK.
Chování zaměstnanců v Auto Eder k zákazníkovi je naprosto nesrovnatelné s jinými prodejci. Vyšli mi vstříc, jednali rychle a bezproblémově. Nakonec jsem skončil na ceně 869,- za diagnostiku + vyčištění. Není to málo, ale zase to není moc, za takový "express".
No a podle záznamů se jedná o první "vážnější" poruchu, které vozidlo mělo za celou dobu provozu. Myslím si, že tomto případě nehrají takovou roli najeté kilometry, jako stáří vozu.
Tímto jsem chtěl tak trochu pochválit onu zmiňovanou firmu, za vynikající přístup k zákazníkovi a jak jsem psal již v jiném příspěvku, mohu jen a jen doporučit.
Nakonec jsem do Varů skutečně dojel naprosto bez problémů, v Toyotě mi ihned "zabavili" auto, odvezli do dílny a za půl hodinky bylo jasno.
Chybový kód DTV P0171 - chudá směs. Tak mi vyčistili průtokoměr vzduchu a chyba zmizela. Ovšem horší zpráva byla ta, že kdyby se to objevilo znovu, musel by se průtokoměr měnit a cena dílu po slevách je 5617,- + práce 1 a 1/2 hodiny za 810,-. Tak se teď modlím, aby to bylo pouze "zanešením" po letech letech provozu a že to bude průtokoměr OK.
Chování zaměstnanců v Auto Eder k zákazníkovi je naprosto nesrovnatelné s jinými prodejci. Vyšli mi vstříc, jednali rychle a bezproblémově. Nakonec jsem skončil na ceně 869,- za diagnostiku + vyčištění. Není to málo, ale zase to není moc, za takový "express".
No a podle záznamů se jedná o první "vážnější" poruchu, které vozidlo mělo za celou dobu provozu. Myslím si, že tomto případě nehrají takovou roli najeté kilometry, jako stáří vozu.
Tímto jsem chtěl tak trochu pochválit onu zmiňovanou firmu, za vynikající přístup k zákazníkovi a jak jsem psal již v jiném příspěvku, mohu jen a jen doporučit.
Naposledy upravil(a) telleke dne stř 20.02.2013, 21:26, celkem upraveno 2 x.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Prutokomer vzduchu je myslena vaha vzduchu ? Pokud ano, tak vymena na 1 1/2 hödiny nechapu, protoze to zabere asi tak 10 minut, maximalne - mam to vyzkousene, mame stejny motor. Jinak ja bych ji koupil v anglii nebo v nemecku, tam to vyjde levneji.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli je tak označovaná váha... ale s největší pravděpodobností ano, ale jistý si tím nejsem.
Jinak délka práce mi byla řečená, že to je maximální mez, kdyby se něco podělalo a že přes to se v žádném případě nedostanu, ale ať s tím radši počítám. Z osobní zkušenosti vím, že je lepší počítat s nejhorším a pak být potěšený
Jinak délka práce mi byla řečená, že to je maximální mez, kdyby se něco podělalo a že přes to se v žádném případě nedostanu, ale ať s tím radši počítám. Z osobní zkušenosti vím, že je lepší počítat s nejhorším a pak být potěšený

Ano,ano ..-treba aj patrične chváliť a menovať dané servisy,ktoré takto vychádzaju vústrety § Aby to nevypadalo tak,že hadžeme všetko do jedného špinavého vreca! Nehladáme len probnlémy- treba aj na to poukázať.
Je ked som spokojný ,tak vždy píšem do Prahy a pochválim -pokaždý krát -ked mi vyjdú vústrety a na mojej strane je spokojnosť,tak je to u mňa vždy do sveta ohlasujúca záležitosť.
Ako príklad: -už som to niekde písal,že servis mi objednal k diskom aj bezp.šroby ,no tie prišli neskôr...Ale pointa je to v tom,že len pár minut pred záverečnou mi zavolali,že ich dostali a počkali pekne na mňa,pokial tam prídem a nahodili ich...Ide sice o hov..- ale cení sa ústretovosť !!!!!!!!
Nech si myslí,čo kto chce,ale treba vedieť a hlavne chcieť aj chváliť nie len kritizovať
Je ked som spokojný ,tak vždy píšem do Prahy a pochválim -pokaždý krát -ked mi vyjdú vústrety a na mojej strane je spokojnosť,tak je to u mňa vždy do sveta ohlasujúca záležitosť.
Ako príklad: -už som to niekde písal,že servis mi objednal k diskom aj bezp.šroby ,no tie prišli neskôr...Ale pointa je to v tom,že len pár minut pred záverečnou mi zavolali,že ich dostali a počkali pekne na mňa,pokial tam prídem a nahodili ich...Ide sice o hov..- ale cení sa ústretovosť !!!!!!!!
Nech si myslí,čo kto chce,ale treba vedieť a hlavne chcieť aj chváliť nie len kritizovať

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Skoro přesnýmuco píše:Ide sice o hov..- ale cení sa ústretovosť !!!!!!!!

No chvalte, ale nepřechvalte! Já jsem zkusil snad všecky pražský toyoty a jsem už skeptickej - co si neudělám na autě sám stojí většinou za ...

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak bohužel nemohu přidat další zkušenost, protože výměna výfuku proběhla za pomoci jiného autoservisu. Předchozím majitel totiž už koncový díl měnil a nechal tam dát druhovýrobu BOSAL. Tento díl tam vydržel asi dva roky (vyražený datum výroby 03/2008). No a místo toho, aby to jenom vyměnili, tak to ty lemplové všechno svařili dohromady.
V pátek jsem přijel do Ederu, soudruzi na to hodili odborné oko a sdělili mi, že je to svařené a že pokud to budu chtít vyměnit, bude to trvat o dost déle a hlavně bychom se museli domluvit na jiný termín. Tak jsem si koupil jenom koncový díl a šupitopresto ke známému do dílny. Ještě že jsem to tak udělal, protože kdyby to dělali kucí v Toyotě, tak bych se nedoplatil za práci. Mordovali jsme se s tím přes 2 hodiny a to prosím nejsme žádný neumětela.
Nicméně mohu říct, že mi v Auto EDER chtěli vyjít vstříc a dát to dokupy, ale já nechtěl platit 500,- za hodinu a tak jsem to radši vzal ke známému a pomohl mu s tím a tím jsem ušetřil.
V pátek jsem přijel do Ederu, soudruzi na to hodili odborné oko a sdělili mi, že je to svařené a že pokud to budu chtít vyměnit, bude to trvat o dost déle a hlavně bychom se museli domluvit na jiný termín. Tak jsem si koupil jenom koncový díl a šupitopresto ke známému do dílny. Ještě že jsem to tak udělal, protože kdyby to dělali kucí v Toyotě, tak bych se nedoplatil za práci. Mordovali jsme se s tím přes 2 hodiny a to prosím nejsme žádný neumětela.
Nicméně mohu říct, že mi v Auto EDER chtěli vyjít vstříc a dát to dokupy, ale já nechtěl platit 500,- za hodinu a tak jsem to radši vzal ke známému a pomohl mu s tím a tím jsem ušetřil.
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak a už je to tady....poločas rozpadu
Vypadá to, že mi na versu odchází levý homokineťák. Cvakání při plném rejdu doleva a záběru, při lehkém zatočení do pravotočivé zatáčky se ozývají slabší údery na řidičově straně a jsou cítit ve volantu. Až se normálně bojím napsat do toyoty, abych zjistil cenu toho homokineťáku, protože to bude určitě přes 5000,- bez práce. Achjo
Nebo že by to dělaly vymačkané tyčky stabilizátoru? Nejsou utržené, ale mají spuchřelé gumičky. Ale ty to asi nebudou...

Nebo že by to dělaly vymačkané tyčky stabilizátoru? Nejsou utržené, ale mají spuchřelé gumičky. Ale ty to asi nebudou...
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi přišla odpověď z Toyoty ohledně ceny vnějšího homokinetického kloubu
Cena originálního dílu je 11 720,- !!!! Druhovýroba za 1700,- Docela rozdíl co? 
Nemáte někdo možnost nahlédnout do ceníků Toyoty, jestli to opravdu stojí tolik? Nezdá se mi, že by to mohlo být o tolik dražší a myslím si, že vzali cenu celé poloosy.

Nemáte někdo možnost nahlédnout do ceníků Toyoty, jestli to opravdu stojí tolik? Nezdá se mi, že by to mohlo být o tolik dražší a myslím si, že vzali cenu celé poloosy.
Vzhledem k tomu, že 15 cm gumové hadice k chladiči na Corollu stojí 450,- Kč, tak bych se té ceně nedivil. Ovšem to, co uvádíš jako cenu druhovýroby, se může značně lišit výrobce od výrobce, stejně jako kvalita. Sázel bych na něco značkovějšího.
Ještě si zkontroluj pneumatiky, jestli někde nemáš vybroušenou plošku. To se také někdy chová zajímavě.
Ještě si zkontroluj pneumatiky, jestli někde nemáš vybroušenou plošku. To se také někdy chová zajímavě.
telleke: taky mám pocit, že vzali cenu poloosy... Ono totiž u NG se homoušekynouše nedaj měnit samostatně, ale jen s poloosou...a jak jsou zvyklí, že dodávaj díly jen na novější auta, tak to asi popletli.
A jestli ne, tak jsou to pěkní zloději
A jestli ne, tak jsou to pěkní zloději

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom asi bude zakopaný pes. Nechce se mi věřit, že by byl tak velký rozdíl mezi druhovýrobou a origo. Pochopil bych třeba 50-100%, ale 7x tolik? Asi vezmu druhák od Nipparts. Přecijen dělají díly hlavně na asijské vozy a cena je 3800,-....doufám, že to bude v pohodě.
Doufám, že to je na dlouhou dobu poslední závada. V léte mě čekají tlumiče, repas přední nápravy a asi i zbytek výfuku. Teď už toho bylo víc než dost.....váha, výfuk, homouš.
Jimmi. Schválně jsem kvůli tomu přezul a je to stejné.
Doufám, že to je na dlouhou dobu poslední závada. V léte mě čekají tlumiče, repas přední nápravy a asi i zbytek výfuku. Teď už toho bylo víc než dost.....váha, výfuk, homouš.
Jimmi. Schválně jsem kvůli tomu přezul a je to stejné.
zdravim,Bobešek píše:To je dobře že se najdou aspoň někde seriozní servisáci když je člověk v nouzi!!! Je potřeba je tu zveřejňovat.
vcera som dostal list od predajcu toyoty v Trnave / kupoval som od nich auto /, kde sa hovori, ze rusia spolupracu s toyota CZ, budu vystupovat ako samostatny subjekt, v pripade kupy noveho vozidla mi poskytnu ceny vyhodnejsie ako iny predajcovia v SR, nakolko budu spolupracovat s predajcami z celej EU, vyhodne sadzby na ND a servisne prace lacnejsie ako doteraz. Zaruku na nove vozidla budu poskytovat 5 rokov.
Aky je Vas nazor?
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk