E11 - prasklej rozvodovej řemen
E11 - prasklej rozvodovej řemen
Tak mi ráno cestou do práce prasknul rozvodovej řemen, mechanik mi tvrdí že to nemá kompresi a že se to muselo potkat, máte někdo zkušenost s tímhle motorem (1,4 4EFE 63 kW), jestli je to skutečně tak špatný nebo byy mělo stačit vyměnit rozvodovou sadu? Kdysi dávno jsem někde čet že by se tenhle motor neměl potkat ..... 

arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009

16V se potká téměř každej....nějak mi není jasné jak ten "mechanik" změřil kompresi když bez rozvoďáku nemůže s motorem startovat když mu budou pořád zůstávat otevřenýá ventily a nebude se točit vačka - stejná věc jako když se ti to za jízdy potkalo....
nechceš to dát raději někomo kdo se v tom opravdu vyzná? .....

nechceš to dát raději někomo kdo se v tom opravdu vyzná? .....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz

promiň,tak je to idiot...VŽDY ZŮSTANOU DVA VENTILY OTEVŘENÉ NEB JE MOTOR TAK KONSTRUHOVÁN!!!!Nikdy nedostaneš vačku do takového stadia aby si měl všech 16 ventilů zavřených a pokud máš přetrženej rozvoďák a nějakej chytrák ti ještě motorem točí tak je to nýmand co nemá mít nic do činění s autama.....Jinak bych to viděl že budou ventily KO.....Takže hlavu dolu a kontrola všech ventilů-případně podle toho jak to tam bude vypadat tak i kontrola zúhlování ojnic-můžou být ohnuté....

specializovaný servis Toyot tel 777193983

Tenhle motor má vačky spřažené přes ozubené kolo a "výběry" v pístech ve tvaru ventilů. Tedy pokud tato nejnovější verze je konstruována podobně jako ty starší.
Nemohu říci na 100%, že se motor nepotká, ale už jsem mnohokrát tento názor slyšel.
Já bych to opatrně zkusil točit jenom rukou s nasazeným nějakým náhradním řemenem. Rozhodně nestartovat.

Nemohu říci na 100%, že se motor nepotká, ale už jsem mnohokrát tento názor slyšel.
Já bych to opatrně zkusil točit jenom rukou s nasazeným nějakým náhradním řemenem. Rozhodně nestartovat.
Já to právě taky slyšel mockrát, tak jsem byl překvapenej, s jakou jistotou mi místní mechanik tvrdí, že se to potkalo, ale on má zkušenosti hlavně s evropskejma autama...., tak mu asi za 1500,- nechám ať sundá hlavu a podívá se jakou to udělalo paseku (a jestli to stojí za opravu), jenom se bojim co se při tom všechno utrhne...Jimmi píše:Tenhle motor má vačky spřažené přes ozubené kolo a "výběry" v pístech ve tvaru ventilů. Tedy pokud tato nejnovější verze je konstruována podobně jako ty starší.
arcci

- Tequilla
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Bejt tebou, tak mu už nedávám ani korunu a dám to někomu jinýmu.

Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- Beaver
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Velmmi pravděpodobně nepotkalo. Mechanika pošli do háje, ať si dál bastlí potkaný Golfy.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz

Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
1. Vyměň mechanika.
2. Zkus to sám. Řemen seženeš, návod najdeš v Jak na to corolla e10-11 (ulozto.cz).
Tyhle motory mají vybrání jenom na 2 ventily, ale nevím, taky už sem ale slyšel snad milionkrát, že se potkat nemůže.

Čistě teoreticky, podle zdvihu ventilů, by snad neměl. Ale ověřeno to nemám, jenom tady už někdo psal, že mu taky rupl a jenom nahodil novej a fungoval dál....

2. Zkus to sám. Řemen seženeš, návod najdeš v Jak na to corolla e10-11 (ulozto.cz).
Tyhle motory mají vybrání jenom na 2 ventily, ale nevím, taky už sem ale slyšel snad milionkrát, že se potkat nemůže.

Čistě teoreticky, podle zdvihu ventilů, by snad neměl. Ale ověřeno to nemám, jenom tady už někdo psal, že mu taky rupl a jenom nahodil novej a fungoval dál....
Holomek!

Já jsem Rampo tu hlavu nikdy dole neměl, ale z Tvých obrázků asi jednoznačně vyplývá, že vybrání v pístu je pro sací ventily, zatímco výfukové jsou od plochy pístu přeci jen dál. Vzhledem k tomu, jaký je zdvih ventilu, bych tipoval, že se to opravdu nepotká. Maximálně ventily mezi sebou díky jejich úhlu, ale tomu by zabránilo právě to ozubené kolo mezi vačkami.
P.S. To těsnění pod hlavou asi nebylo úplně košer nainstalované, že ne.....?

P.S. To těsnění pod hlavou asi nebylo úplně košer nainstalované, že ne.....?