Tak ja taky zkusim pridat sve dosavadni zkusenosti s koly a gumami...
S autem jsem dostal kola nejaka noname 5ti paprskace co nevypadaly zle, ale 
16tky 7,5'' s letnimi gumami Nexen N3000 225/45, ktere jsou podle meho soudu dost na hovno... guma nema pevnou bocnici a celkove je dost meka a i pri relativne nizkem profilu jsem ji musel foukat na max. tlak, aby se s nimi dalo jet bez zapaseni s volantem... navic i na tehle sirce se v ostrych zatackach proste hrnuly, nemluve o jizde na mokre silnici, to se mi ve stovce v tahle zatacce kterou jezdim denne a kterou dobre znam a k tomu jeste do kopce, se cele auto klouzalo do strany, poprve me to dost vylekalo, uplna ztrata kontroly, ale nastesti cesta siroka a stacilo jen ubrat z plynu a situace vyresena...  

No a nedavno jsem spolu s koly ze 7.gen ziskal 
Yokohamy Advan A680 205/50 R16, gumy uz sou sice 6 let stare, ale vzorek byl jak novy, takze proc za tu supr cenu nesjet 

a rozdil ja hafo znat, celkove kola jsou o 2 kila lehci a na tech uzsich se jezdi daleko lip, taky gumy jsou oproti tem predtim sto a jedna, a i kdyz jednou v hodne ostre zatacce na vode predek trochu ujel, tak s trochou plynu bezproblemove vedeni a trosku adrenalinek  

jinak co se hodne libilo tak pri vjeti do hlubsi kaluze maji vybornej odvod vody takze sok z utrhnuti nehrozi a na suchu drzi paradne, takze Yokohama ruleez  

Co se zimaku tyka, mel jsem na 1,8me dva roky 
Bridgestone Blizzak LM20 185/65 R14, a lonskou zimu jsem na GTzku jezdil na 
Goodyear UG7+  205/55 R16 a i kdyz jak tu nekdo psal ze UGcka maji sipovity vzorek co odvadi sracky, tak bych rekl ze ty Blizzaky s kosoctvercemi byli rekl bych prilnavejsi i v brecce a celkove jsem s nimi mel pocit vetsi jistoty... nevim, mozna svou roli sehral i jiny rozmer, ale rad bych testnul ty novejsi LM25 

. Ale kazdopadne na obou znackach jsem si mohl dovolit mnohem vice nez okolni auta a tam kde jini v kopci ve snehu stali, tak ja pokracoval bez retezu, takze opet muzu jen doporucit, za ty prachy se ta radost vyplati  

(taky bych to chtel nekdy porovnat treba s Nokiany, no uvidime...)
Jinak co se tyka tak nejak jizdniho komfortu, Nexeny hucely, ale nebylo to tak zle, krom panelky na dalnici... 
Yokohamy, Bridgestony i Goodyeary jsou prijemne, bez hluku, pro me pohodova a spoleh jizda  

. Ale na kamosove mazde6 jsem mel tu cest jet po D1 Praha-Brno na 
Pirreli Zero-Nero a ten hluk to byl des, po pul hodine ve 150tce uz me z tech vsech harmonickych hucelo snad i v hlave, takze mi nezbylo nez radio okotlit abych to do Brna s tim bolehlavem nejak prezil !! Takze asi tak moje dojmy