Zdravím Vás, chystám se měnit olej a zajímá mne jestli na výměnu oleje upozorňuje pal. počítač nebo ne. A jestli ano jak se výměna oleje vymaže?
Prosím Vás ještě o info kolik je oleje v zadni rozvodovce, tento také nechám pro jistotu vyměnit.
Poslední dotaz je asi trochu hloupý ale nemůžu nějak najít palivový filtr, klasický filtr tam asi nebude tak to vypadá na vložku, ale kde hledat.?
Jedná se o motor d4d 2.0, r.v. 2003
Díky za rady.
výměna olejů
Palubák výměnu nehlásí. Každých 30000km je předepsaná výměna oleje v zadním diferenciálu (0,9L) a přední rozvodovce (0,9L). Bacha na zadní diferák - s největší pravděpodobností tam budeš mít samosvor a tam pak jde jiný olej než do přední rozvodovky, tak ať si jej neodrovnáš.
To si dělaš legraci s tím filtrem, co? Je tam velký jako kráva napravo od motoru. Nad ním je taková kruhová pumpička, kterou se to plní po výměně.
To si dělaš legraci s tím filtrem, co? Je tam velký jako kráva napravo od motoru. Nad ním je taková kruhová pumpička, kterou se to plní po výměně.
RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D
Díky za rady, ptám se trošku hloupě, já vím ale radši se dvakrát zeptám než jednou něco pose... Jaký olej dáváte do těch rozvodovek? Abych ji neposlal do věčných lovišť. Ten naftový filtr jsem našel, ale asi jsem špatně položil otázku, mění se ten filtr celý(jako olejový) nebo se to musí rozdělat a vyměnit jen vložku?
Do přední rozvodovky se dává olej specifikace API GL-5 viskozita SAE 75W-90 a do zadního dif. API GL-5 viskozita SAE 90 do teploty -18°C a SAE 80W-90 pro teploty pod -18°C.
Já jsem do toho svyho použil Toyoťácké oleje. Dopředu Universal Premium gear oil 80W-90 a do diferáku Limited slip Differential Gear Oil 85W-90.
Palivový se mění celý (akorát ze starého musíš vymontovat zespoda plovák).
Já jsem do toho svyho použil Toyoťácké oleje. Dopředu Universal Premium gear oil 80W-90 a do diferáku Limited slip Differential Gear Oil 85W-90.
Palivový se mění celý (akorát ze starého musíš vymontovat zespoda plovák).
RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D