přetočení tachometru
-
- Člen Týmu
přetočení tachometru
jak je to s přetočením tachometru?nechci to aplikovat ale chci vědět jestli se to dělá,abych si nato dal pozor,protože bych nerad koupil málo jetou celicu a pak zjistil,že má najeto přes 200 tisíc.a kolik vůbec taková věc stojí za takovouhle špínu?
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
jo to je složitý, jsou celicy 7g z let 2000-2005 co můžou mít najeto přes 200.000.... a pak ale jsou i 5g třeba z roku 1990 co maj najeto podobně, třeba moje 250.000... těžko se to pozná, jestli je přetočená... ale jedna identifikace by tu byla, ty číslíčka nebudou dokonale na svým místě, ale budou posunutý lehce nahoru, nebo dolu, nebo budou úplně rozhozený... co se týká 200.000 km tak to neni nic pro motory 5/6g yamaha, ale právě v těch 200.000km to chce udělat kvalitní GO. rozebrat, pročistit, checknout atd... a to něco stojí... dost to stojí, ale pak to stojí "za to" ale jsou i motory co jedou i bez týhle kontroly, je to sice hazard, ale jedou... takže prostě 200.000km bych se nebál, pokud bude mít majitel potvrzení, že to prošlo GO a když řikám GO, myslim tim kompletní GO, ne na 1/2... a každopádně bych si zjistil před koupí kdo s tim jezdil a hlavně jak! Dá se to poznat na perfektním, nebo zdemolovaným interieru, ale ani to nemusí bejt pravda... všechno lze vyměnit za pár pěněz, jak by řek rákosníček... prostě musíš poznat, že ti někdo lže, nebo je solidní... 6.smysl velká výhoda každopádně je, když se majitelé na velkým techničáku nestřídali rok po roce... a nebo se to auto nepohybovalo z 1 bazaru do druhýho po 1/2 roce, to je podezřelý... a jasný... čim dýl to auto měl 1 majitel, tim nebude hrozit, že by bylo auto přetočený a chtěl tě jen jako amatéra podvést...
jinak nejlepší jsou asi i doklady od STK... třeba 5 let zpátky... ty si nechávám doma... tam je vždycky údaj o počtu km... i když někdy se stane i chybka já tam mam teďko omylem místo 250.000km 250km to mě docela pobavilo 3 nuly někam zmizely
jinak nejlepší jsou asi i doklady od STK... třeba 5 let zpátky... ty si nechávám doma... tam je vždycky údaj o počtu km... i když někdy se stane i chybka já tam mam teďko omylem místo 250.000km 250km to mě docela pobavilo 3 nuly někam zmizely
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- elviiis
- Manager Týmu
na najete kilaky se u takhle stareho auta nedivej... nema to cenu... nic ti to nerekne... muze tam bejt stejne uz i jina pristrojovka... nevydim duvod proc by tyhle motory nemohli najezdit 200 300 400 500tis bez GO staci jedno jedine vymenit obcas olej
pokud ma najeto 300tis a majitel se k ni choval bude motor v lepsim stavu nez najeto 150tis a olej menenej po 30ti tis...
pokud ma najeto 300tis a majitel se k ni choval bude motor v lepsim stavu nez najeto 150tis a olej menenej po 30ti tis...
Carlos Sainz limited 2468/5000
-
- Člen Týmu
- elviiis
- Manager Týmu
A co se ti na tom nezda? je to celkem bezne 250tisic na udrzovane auto nic neni... jestli 150 nebo 250 je uplne jedno rozhoduje stav... navic u tak stareho jezdeneho v nemecku bych o 150tis silne pochyboval... malo kdo ma v nemecku zvlaste treba 1.8ku jako sportaka maji to proste jako daily gt... bezne dojizidi 50km do prace takze takove auto najezdi 30 - 40 tis rocne... a pokud si koupi 1996 rok.. tak aby mel jen 150tis muselo by to bejt 10tis rocne a na takove jezdeni si koupis foura ne 1.8ku
Carlos Sainz limited 2468/5000
- Haky
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, ja v roce 2003 prodaval Celicu z roku 1990 s 170.000 km. Pak jsem ji videl v roce 2006 v bazaru s najetejma 120.000km
Navic kdyz sem ji koupil, tak sem uz podle stitku vymeny oleju poznal ze je stocena minimalne o 80.000km... takze byla dokonce stocena uz nekolikrat.
Je to svinarna, uz aby to bylo trestny!
Navic kdyz sem ji koupil, tak sem uz podle stitku vymeny oleju poznal ze je stocena minimalne o 80.000km... takze byla dokonce stocena uz nekolikrat.
Je to svinarna, uz aby to bylo trestny!
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
- MungoR
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No nepsal si co chceš koupit za generaci, ale můžu tě ujistit že u 7g to nemáš šanci poznat Já na to po koupi přišel jen díky tomu že bazarista byl lajdák a než stočil 50 000 tak vzal auto na emise (tahal ho z Německa) a narazil sem na to asi za tejden když sem si podrobně pročítal všechny papíry. Tak sem to nechl bejt s tím, že když se něco stane tak to na ně vytáhnu
Dokonce bych řek že tady bude problém narazit na auto s NEPŘETOČENÝM tachometrem takže doporučuju na kilometry kašlat a koukat na stav, poslechnout si motor a projet se.
Dokonce bych řek že tady bude problém narazit na auto s NEPŘETOČENÝM tachometrem takže doporučuju na kilometry kašlat a koukat na stav, poslechnout si motor a projet se.
Celica VVT-I, 2001
Status: pomalu dojíždíme
Status: pomalu dojíždíme
- Angelus
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Taky to můžu potvrdit měl jsem 5g dotahlou z Německa měla najeto 250tkm a byla v perfektním stavu a měl sem dvě 5g z ČR z najetýma 190tkm a 170tkm a byly to vraky...takže záleží hlavně na chování majitele..taky ale myslám že třeba 2.0 motory jsou skvělé protože auta byly v hrozném stavu co se týče tlumičů podvozku kastle atd. ale motor byl vždy více méně v pohodě...
Celica 5 Gen 3S-GE červená facelift
Celica 5 Gen 3S-GE černá
Celica 5 Gen 3S-GE černá
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
Tak tak presne to iste si myslim aj ja robit GO pri 200 000km? tie motory musia vydrzat ako pises aj 500 000km. Moja ma 237 000km a vobec nevyzera na to zeby potrebovala GO oleja si od vymeny do vymeny takmer nezoberie:Delviiis píše:na najete kilaky se u takhle stareho auta nedivej... nema to cenu... nic ti to nerekne... muze tam bejt stejne uz i jina pristrojovka... nevydim duvod proc by tyhle motory nemohli najezdit 200 300 400 500tis bez GO staci jedno jedine vymenit obcas olej
Jednoznacne pozerat na stav...
Bohužel to funguje tak, že většina českejch lidí (skoro se mi chce napsat tupců) jako ojetinu koupí raději cokoliv s nízkým stavem na tacháku, než auto v OK stavu s vyšším počtem kilometrů. A vůbec ani nepřemýšlí, jestli je to vůbec reálné. Výsledek je nasnadě: chceš se auta zbavit a pokud možno co nejvýhodněji ? (u většiny normálních aut je to dnes spíš o "zbavení se" - bazary jsou přecpané), tak ho musíš udělat zajimavé: vyčistit, vyleštit, ...... a ..... (ty, bazarista nebo někdo na kšeft). Podívej se do Annonce, tahle služba se tam normálně nabízí. Připadal jsem si jak *píp*, když jsem prodával 10 let starý Mondeo kombi s 250 tis.km na tacháku a vedle něj vyhledávač vyplivl stejně starý a starší se stavem 95 - 175 tis. km... Mám obavu, že i když je celda zaměřená na trochu fundovanější cílovou skupinu, je pro řadu zúčastněných zase jenom zbožím na prodej a že se jí tahle věc úplně nevyhýbá.
Jinak platí to, co psali kluci přede mnou.
Rada? > Těžká a nikdy se stopro výsledkem. Pokusit se co nejlíp poshánět origo historii vozu. Snad pokud chceš dovoz, tak si auto nechat dovézt od známého o kterém víš, že Ti tuhle věc neudělá, nebo se tam na auto jet podívat osobně.
Naděje? Značkové servisy Toyota by měly mít přístup do mezinárodní databáze, kde by měly být u každého auta (podle VIN) zaznamenány provedené servisní zásahy (kdy, stav km, co a kdo). Problém je se do databáze dostat + to, že např. Taliáni se s nějakými záznamy zrovna moc netrápí.
Asi jsem Tě moc nepotěšil. Ale hlavně je potřeba mít štěstí - tak ať ho máš!
Kk
Jinak platí to, co psali kluci přede mnou.
Rada? > Těžká a nikdy se stopro výsledkem. Pokusit se co nejlíp poshánět origo historii vozu. Snad pokud chceš dovoz, tak si auto nechat dovézt od známého o kterém víš, že Ti tuhle věc neudělá, nebo se tam na auto jet podívat osobně.
Naděje? Značkové servisy Toyota by měly mít přístup do mezinárodní databáze, kde by měly být u každého auta (podle VIN) zaznamenány provedené servisní zásahy (kdy, stav km, co a kdo). Problém je se do databáze dostat + to, že např. Taliáni se s nějakými záznamy zrovna moc netrápí.
Asi jsem Tě moc nepotěšil. Ale hlavně je potřeba mít štěstí - tak ať ho máš!
Kk
Celica 7g TS
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak je to o lidech jak říká KK , protože já jakožto bývalý bazarista a současný prodejce aut to vidím... ano km se stahují, a proč?? protože lidi slyší v tv nebo v mf dnes a nebo od souseda s favoritem že auto na 150tis je mrtvý, jenže tahle doba je pryč na 150tis byla mrtvá š120 a né celica takže asi tak... a taky ty údaje o okm to je tak dřív se tolik nejezdilo proto ty auta nemají toliko naskákané, ale když koupíš celicu s 282 tis tak máš větší šanci že bude ok a nestočená než nějakou se 134, nebo 167, nebo 178, nebo 145tis a podobné údaje z bazaru nebo můžeš koupit od člověka co má prd najeto a byl dlouholetý majitel a tam může mít třeba jen 160tis no ale z vlastní zkušenosti vím že celica najede strašně moc, a moje je defacto po prvním majiteli a já ji kupoval a měla 228tis km nyní mám na ní 235 skoro, a je v top stavu krom vymlácenýho tlumiče ze zimy a vaklu na ss.... ale do konce než šla ke mě měla dokonce servisku a původ v toyotě taky sedí a navíc byla prodaná a má původ ČR takže kuriozitka a ten motor je v takové kondici že bych klidně vyrazil na dovču nebo tak a měl jsem i 4.g celicu s 420+++km a taky šla jak vítr takže jak je zde všude psáno na km kašli ale koukej se na reálný stav auta !
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
-
- Člen Týmu
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mají jí celicy 2.0gt se 129kw většinou je tp supr náprava s supr jízdními vlastnostmi ... což je slohová práce a mlžeš si zde najít jak funguje ale když se "vytluče " tak je poněkud nákladnější oprava ikdyž kdyby sis kopupil passata neb audi a4 -a6 nebo alfu 156 budeš na tom huř a dráždráža/T2o/ píše:ještě se chci zeptat,co že je to ta náprava SS ? viděl jsem tady na foru že se o ní někdo zmílil že jí má a tak ale nepochopil jsem v čem se liší.
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
co se GO týče... tak já sem jí dělal v cca 200.000 z důvodu toho, že mi z ničeho nic odešla vodní pumpa na dálnici v cca 150km/h pak sem jel zpátky i bez ní, bez chlazení sem se dost projel pečínka stejně ale nechytla a nakonec blbnul motor že jel na 3 válce... tak proto. A tohle se může stát kdykoliv komukoliv. peklíčko solidní, asi tak do roka co sem auto koupil... to sem ještě nevěděl o celicách ani putna... a než sem si všimnul na palubovce že sem v červeným poli, tak uběhlo hodně času... jojo + taky v tý době žrala fest olej... což teď ne. that´s reason 4GO
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak pak tě plně chápu ale pokud ji máš krasavici fakt po go tak tě ještě 200k čeká s úsměvem v těchj jejích karbonových očíchmicron píše:co se GO týče... tak já sem jí dělal v cca 200.000 z důvodu toho, že mi z ničeho nic odešla vodní pumpa na dálnici v cca 150km/h pak sem jel zpátky i bez ní, bez chlazení sem se dost projel pečínka stejně ale nechytla a nakonec blbnul motor že jel na 3 válce... tak proto. A tohle se může stát kdykoliv komukoliv. peklíčko solidní, asi tak do roka co sem auto koupil... to sem ještě nevěděl o celicách ani putna... a než sem si všimnul na palubovce že sem v červeným poli, tak uběhlo hodně času... jojo + taky v tý době žrala fest olej... což teď ne. that´s reason 4GO
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw