dvě věci...:)

vše ohledně modelové řady Celica
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

dvě věci...:)

Příspěvek od martin.matess »

Takže mám tu dvě otázečky první jest : na celice 6g mém GT s ss nápravou jsem po cca týdením ježdění ve volvu a nasednutí do čeldy spozoroval jaký si hluk ze předku... zaměřil jsem se co to je a normálně ve svislici hrká kolo znatelně a slyšitelně.... horizontálně nehrká ani prd.. tak se ptám co to může být?? já si hned řekl ss jenže jak hrkám tak hrkám tak klouby ani prd vakl a přijde mi to jakoby v ložisku nebo v náboji že to "lítá" tak nevím?? babo raď :( nevím co od toho čekat.... :mad:

a další věc : jaký rozdíl je mezi 3sge a 3sgte 2 generece /5.g celica/ jedná se mi oto jestli mohu nastrojit na blok 3s komponenty s 3s-t ... jestli to přežije... prostě jaký je v těch motorech rozdíl když do jednoho se fouká a do druhýho ne a já bych chtěl foukat i do hladký 3s :) díky všem za postřehy a turbíčkáři a libor by mne mohli poučit 8) protože asi ve "střevech" rozdíl bude ne? :oops:
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ten vakl vzniká v tom krátkém prepakovaní dvou ramen ss. Ty jakoby 8ky. I cena v toy je stejná 8t. 3s 2gen a 3sgte je krom cs vnitrostmi totožné. Jediný rozdíl je ve vyměníku co je pod filtrem oleje a olejova vana má vstup na odvod turba. Potom je tam ještě odvětrání klikove skříně v bloku. Potom nepoužívat sací vačky z 3sge. Mají jiné časování a motor celkově vyšší dynamickou kompresi. Dá se snížit pomocí vacek z 3sgte nebo stavitelnych kol. Sací retard a výfuková advance. Pokud nepůjdeš přes 0.6 bude vse ok.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

tu zmenu z 10:1 na 8.8:1 robia iba vacky? ziadne ine piesty alebo ojnice? Lebo co som ja pozeral dake weby tak je velmi popularne do GTE pchat saciu vacku z GEcka. ak by to bolo tak, tak si touto upravou clovek z GTEcka spravi v podstate na hulvata oturbene GEcko a trocha viac ako 0.6bar.....
Naposledy upravil(a) stenky dne stř 18.08.2010, 22:49, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Počkej takže tenhle vertikální hrk je 100pro v tej "8" prostě jak není spodní kulák ale místo něj ty dva klouby??a když stím budu jezdit co se může stát?? kolik tisíc km to ještě vydrží?? na řízení to vliv nemá a je mi divný že horizontálně nebo na řízení to niak není znát jen vertikálno když vem za kolo z vrchu

a dobře když tedy na 3sge blok s písty hodím z 3sgte hlavu s turbem a ty ostatní věci z turba tak to bude fungovat??
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

ještě bych potřeboval to upřesnění ohledně toho mýho vaklu na nápravě... jak dlouho stím mohu jezdit cca??
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jak dlouho chces,pokud Ti nevadí ty zvuky. :) na repas u Matějička kašli. Vyhozené peníze,po pár tisících se objeví znovu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

copak oto na zvuky já kašlu hlavní prio mne je že to neplave a nedělá jiné brikule a že neupadne kolo nebo tak.. je tu ale jiná věc po cca týdenním stání auta jsem jej vytáhl a jel po městě začalo vibrovat řízení a hučený s duněním a divnými zvuky z čumáku auta zastavil jsem a přišel na tuto vůli.. pak jsem se rozjel a bylo to ok, jenže dnes jsem zase asi po 4 dnech mazlika vytáhnul a frčím si pěkně - asi 10km, zastavím zase asi 15km protáhl jsem to na 180 pak zmrzdil zajel na fuel a jedu zpět a po cca 5 km zase ty samé pekelné zvuky a vibrace ale jelikož jsem byl na hlavní nestavěl jsme jen spomalil a ono to samo "odeznělo" bylo to takový jako když sem popisoval výš a nebo když mám na odtahovce na Cčkový gumě zarvaný bláto a šutry a až na ráfek že je rozvážené kolo... docela mne to děsí protože to nikdy nědělalo a teď během týdne 2x a já vubec nevím jesi sem jen nejel do nějakých sraček a nebo jestli se čeldě něco děje ???? :?
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

tak nevím jestli čelda stávkuje nebo co ale včere se mi přidal k mojím záhadám na nápravě další zvuk a to je vrzání a skřípání z lp tlumiče... nedělalo to nidky a najednou prásk a hrůza.. tak jem vyvěsil kolo a byl tam trochu bordel tak jsem to vyčistil a promázl ale zmizelo jen skřípání ale vrzání ostalo :( chjo...
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
sroubek
Navigátor

Příspěvek od sroubek »

To vypadá že by mohlo dělat uložení tlumiče..
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

sroubek píše:To vypadá že by mohlo dělat uložení tlumiče..
jenže uložení tlumiče je naprosto netknutý a bez koroze a bez vůle, a to vrzání a skřípání to dělá pouze při pohybu tlumiče nahoru dolu (díra,nerovnost atd) co mne ale zaráží že to taky začalo dělat raz dva a aty ostatní blbosti taky... ještě jak jsem jel za tebou a vaškem do kostelce tak bylo auto uplně v pořádku :(
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

martin.matess píše:
sroubek píše:To vypadá že by mohlo dělat uložení tlumiče..
jenže uložení tlumiče je naprosto netknutý a bez koroze a bez vůle, a to vrzání a skřípání to dělá pouze při pohybu tlumiče nahoru dolu (díra,nerovnost atd) co mne ale zaráží že to taky začalo dělat raz dva a aty ostatní blbosti taky... ještě jak jsem jel za tebou a vaškem do kostelce tak bylo auto uplně v pořádku :(
me to dela neco podobnyho na zadku , zacnu zase menit a uvidim na co prijdu - ted setrim na zadni Kayaby ( monroe posunu bratrovi :D - v zime uz mu tlumice nefunguji ) , pak tu mam tycky , horni ulozeni a budu hledat dal )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

jj to jsem si na pár čeldách všiml že jim vrže zadek a mě takhle hnusácky vrže předek ale je to fakt běs :) akorád že já to budu mít celkem drahý špás :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Prostříkni silikonovým olejem všechny gumy na nápravě a pokud to přestane vrzat, pak to dělá některá z nich.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Beaver píše:Prostříkni silikonovým olejem všechny gumy na nápravě a pokud to přestane vrzat, pak to dělá některá z nich.
gumy jsem sice neprostříkl ale jsem si na 90% jistá že to dělá ten tlumič :(
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja sem trochu pokrocil s hledanim mlaceni ze zadku , myslim ze to dela zamek zadniho vika kufru , skousel jsem to opravit tim ze dam zamek niz co to jde ( moc to neslo ) , vymenil jsem gumy a je to lepsi ale porad to mlati :roll:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Celica“