El. stahování oken + bixenony

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

El. stahování oken + bixenony

Příspěvek od ivos »

Ahoj Toyoťáci :) chci se Vás zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s dodělávaným el. otvíráním oken.
Také se Vás chci zeptat jestli někdo máte dodělaný bi-xenony na yariska jak to svítí a také jestli nejsou problémy s policí.

děkuju Ivoš :)
Yaris WRC
Řidič

Re: El. stahování oken + bixenony

Příspěvek od Yaris WRC »

ivos píše:Ahoj Toyoťáci :) chci se Vás zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s dodělávaným el. otvíráním oken.
Také se Vás chci zeptat jestli někdo máte dodělaný bi-xenony na yariska jak to svítí a také jestli nejsou problémy s policí.

děkuju Ivoš :)
ani neviem co to je bixenony xenony viem ale bixenony? :lol: :lol: :lol:
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

bixenon

Příspěvek od ivos »

Ahoj bixenon je žárovka typu H4 která má v sobě xenon na potkávací i dálkový světla, přepíná se elektronickou clonkou. Proto je to bi xenon protože má potkávací i dálková světla :D :D :D :D
Yaris WRC
Řidič

Re: bixenon

Příspěvek od Yaris WRC »

ivos píše:Ahoj bixenon je žárovka typu H4 která má v sobě xenon na potkávací i dálkový světla, přepíná se elektronickou clonkou. Proto je to bi xenon protože má potkávací i dálková světla :D :D :D :D
:idea: ahaaaa tak uz tomu rozumiem :lol:
beckman
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beckman »

No tak s tím zkušenosti vážně nemám ale měl bych obavu ohledně světel jsou přeci jen z umělé hmoty těžko říct jak je to z teplem které se uvolňuje :?
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

nazdar, el otvírání oken je celkem v pohodě, pokud serva a táhla namontuješ tak, aby se nijak za provozu nepříčily, jinak se budou táhla trhat a vypalovat se vypínače.
Bixenony jsem měl možnost vidět asi před měsícem. Potkávací svítí fakt pěkně, dálkový už tolik ne, problém je asi v tom, že H4 má dálkový vlákno posunutý do ohniska paraboly a bixenon svítí pořád v jednom místě. Taky objímka výbojky se musí hodně nacpat do krycí gumy paraboly a přívodní dráty mi připadly náchylný k pozdější oxidaci. Napájení jedné výbojky je řešený přes jednu pojistku, která když odejde tak přijdeš o potkávací i dálkový světlo zároveň.
Pak jsem se dozvěděl, že xenony musí mít podle vyhlášky automatickou elektronickou regulaci sklonu světlometů, ale to nevím 100% jenom jsem to slyšel, běžný reflektory nakláníš manuálním regulátorem. Nezanedbatelná je cena bixenonové výbojky - cca 4500,- kč, běžný xenon seženeš za cca 1000,- kč, H4 s vyšší svítivostí do 200,- kč.
Takže potkávací svítí dobře, dálkový nic moc, cena je zatím vysoká a nikdo ještě nemá dlouhodobější zkušenost se spolehlivostí.
P.S. v celém balení jsem nenašel ani jedinou značku CE natož zmínku o nějaké homologaci.
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

el. okna a xenony

Příspěvek od ivos »

Tak dekuju za radu premyslel sem nad tim a na xenony se vyprdnu :)

Ale dneska mi namontovaly el. okna v toyote a zatim je to v pohode :)
mel sem slevu takze celkove me to vyslo n 6400 vcetne dph a montaze tak je to super. jenom me trosku zdesilo, ze ovladace jsou pod rucni brzdou takze jsou trosku mimo pohodlny dosah ruky, ale na to nejak zvyknu. Dalsi ale opravdu otresny jsou zaslepky po puvodnich klicka fakt humus. Musim vymyslet neco co by tam bylo hezci nebo nejak to trosku skryt :) napisu jaky jsou s origosema dodelavkama problemy. :)
Satas
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satas »

Hlavně pojem Bi-Xenon neni žádná taiwan hid sada H4,ale původ tohoto je že bixenon je optický DE modul od Hella,Valeo,Automotive Lighting, (čočka v lampě)ktrerý má v sobě elmag odklápěcí clonku pro dálkové světlo.A všechny tyhle HID sady H7,H1 atd je druhovýroba zejména pocházející z taiwanu,která se továrnímu origo xenonu nemůže absolutně rovnat.
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivos »

Ja nevím, ale stále je to lepší než standartní H4, Jenom je škoda, že se nedá koupit přestavba svělometu origoš od toyoty. Pokud ano tak mi někdo pls napište link. Díky Ivoš :D
Odpovědět

Zpět na „Yaris“