Dnes sem si udělal výlet na slovensko a dovezl si AGE se čtyřma karburátorama myslím za dobrou cenu takže držte palce ať se přes zimu přestěhuje do rolky....ještě s nějakejma těma dalšíma úpravama....
http://img195.imageshack.us/i/14082010001.jpg/
4AGE red top je doma :-)
4AGE red top je doma :-)
Naposledy upravil(a) krosmen dne sob 14.08.2010, 21:35, celkem upraveno 1 x.
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
rozpoutal bych tady debatu,potřebuju vymyslet jakou převodovku....Moje vize je max rychlost 230 počítám s otáčkami motoru na hranici 10 000 RPM se špičkou dle použitých vaček na hranici 9000.Takže jak jsou na tom převodovky s převodováním kdo ví????Použít ze 7A???Nebo hodně se mi líbí zpřevodování mé E8 s 2E motorem,ale budou stejné příruby????(fremy)???
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ze 7a by pasovat mela, z 2e si myslim ze ne..
jinak pokud chces tocit a max mit pod 240, tak by nebylo mozna spatny zkusit prevodovku z AE92 GTi.
Jinak gratuluju ke koupi a drzim palce
jinak pokud chces tocit a max mit pod 240, tak by nebylo mozna spatny zkusit prevodovku z AE92 GTi.
Jinak gratuluju ke koupi a drzim palce

-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
A nebyla by možný schrastit její označení?Libor mi říkal že se to dá vyčíst ze štítku na corolách jaký je tipový označení převodovky....Zase ale na 2E jsou stejný poloosy,gufera....schválně se na to v pondělí juknu,protože její odstupňování se mi strašně líbí 

Jo je to na tom štítku u motoru, nevím jak na E9, ale u E10 a 11 je to poslední kód v posledním řádku, př. C150, C160, A138 atd. Kolonka to je TM - nadepsáno černou barvou v popiscích.
Z té 2E jsem taky mezi pesimistama, to podle mě sedět nebude, na netu se dají najít jak poměry, tak typy převodovek/model, tak zkus pohledat.
Jinak ale pěknej úlovek.
Z té 2E jsem taky mezi pesimistama, to podle mě sedět nebude, na netu se dají najít jak poměry, tak typy převodovek/model, tak zkus pohledat.
Jinak ale pěknej úlovek.
Holomek!
Pokusím se něco najít,díky 

Aha, tohle téma jsem minul, teď je mi jasné, proč ten inzerát s E8 sedanem byl mimo
Gratuluju ke koupi.
Kdysi před časem jsem si zjišťoval odstupňování převodů, nemám otáčkoměr, tak jsem si aspoň chtěl dopočítat, jakým rychlostem na tachometru a zařazeným stupňům odpovídají jaké otáčky a našel jsem tohle:
http://forums.club4ag.com/zerothread?id=57492
Jestli tam nemají chybu s tím 2E, tak by ta převodovka měla být společná se 4A
Skoro stejně odstupňovaná je taky C52 z AE92 GTI (mají tam 2 verze C52, liší se ve finálním převodu), má sice delší 1 st. ale ten final to srovná a na ostatních rychlostech nechá víc prostoru otáčkám...

Kdysi před časem jsem si zjišťoval odstupňování převodů, nemám otáčkoměr, tak jsem si aspoň chtěl dopočítat, jakým rychlostem na tachometru a zařazeným stupňům odpovídají jaké otáčky a našel jsem tohle:
http://forums.club4ag.com/zerothread?id=57492
Jestli tam nemají chybu s tím 2E, tak by ta převodovka měla být společná se 4A
(ja teda mam v corolle podle štítku 2E-E a C150, tak nevím jak to teda je)*C50 - AE92 SR5 5-speed, 2E engine, most 4AF cars(ae92 sedans)
Skoro stejně odstupňovaná je taky C52 z AE92 GTI (mají tam 2 verze C52, liší se ve finálním převodu), má sice delší 1 st. ale ten final to srovná a na ostatních rychlostech nechá víc prostoru otáčkám...
Paráda!Já mám na 2E převodovku c50....Už podle prvotního ohledání má jinde startér...mno uvidíme....