Spojka - vyplatí se keramika? "zapecene" svíčky?
- Ahold
- Věčnej rejpal
Spojka - vyplatí se keramika? "zapecene" svíčky?
Ahojte, tak už delší dobu mě zlobí spojka. Ale teď uz mi nejde skoro ani zařadit 1, musím to tam narvat prez zuby (ve vetsine pripadu). Tak rychle pokukuji po nejaké spojce. Říkal jsem si, jestli ma cenu nějakou keramickou (cca do 10t) nebo je lepší za tu cenu vzít obycejnou? Rad bych už něco lepšího, kdybych náhodou vyhrál ve sportce a konečně sehnal prasule na turbo, ať nemusím měnit spojku. Je nutné měnit i setrvacnik? Ma cenu přemýšlet nad odlehcenym? Z auta sestava jen vikendovka, přes týden jezdívam firemním ivecem.
Ještě mě trápí zapecene svíčky. Zaboha je nemohu dostat ven a bojím se zabrat, už jsem přeci utrhl steft na kole a u jedne civky zalomil šroub. Tak jsem to svěřil mechanikovy. Ten se snažil než jsem mu řekl ze potrebuji abych ještě o víkendu ujel 200km. Tak mě postrasil ze je to zle a s velkou pravděpodobnosti se minimalne jedna svíčka zlomí a zničí závit. Cili hlava dolu, vyvrtat a dat vložky. Je to doopravdy tak? Jde tomu nějak zabránit? Stalo se to už někomu z vás? A jaka je cena?
Ještě mě trápí zapecene svíčky. Zaboha je nemohu dostat ven a bojím se zabrat, už jsem přeci utrhl steft na kole a u jedne civky zalomil šroub. Tak jsem to svěřil mechanikovy. Ten se snažil než jsem mu řekl ze potrebuji abych ještě o víkendu ujel 200km. Tak mě postrasil ze je to zle a s velkou pravděpodobnosti se minimalne jedna svíčka zlomí a zničí závit. Cili hlava dolu, vyvrtat a dat vložky. Je to doopravdy tak? Jde tomu nějak zabránit? Stalo se to už někomu z vás? A jaka je cena?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych zustal asi u bezne spojky s Exedy pritlacakem, jedine ze by ta prestavba byla planovana na velmi blizkou budoucnost. Setrvak jedine koupit kvalitni lehkej, ale i tak to nemusi byt uplne dobrej napad, odlehceny setrvaky sebou nesou i negativa, hlavne potom jejich velmi rychle zahrati pri castem pouzivani spojky (kdyz jedes po okruhu nebo si uzivas nejakou okresku a casto radis), nasledne pak diky tomu, ze jsou tenci, maji v nejhorsim pripade tendenci praskat - kus setrvacniku odmrsteny pri 5000 rpm ma velmi vysokou prubojnost a projde nejen skrini prevodovky, ale nasledne jeste i karoserii. Mimo to jeste vsechno teplo, co vznika pri provozu spojky setrvacnik prenasi primo na olej a loziska klikovky skrz samotnou kliku.
Svicky jsou zlo kdyz nejdou ven
V podstate pokud jsi v bode, kdy se jim uz nechce, tak to bud muzes zkusit pouzitim vetsi sily vytocit a doufat. Bud to pujde, nebo to zlomi svicku, nebo to vyrve i kus zavitu v hlave. V poslednich dvou pripadech pak prichazi na radu ty vlozky. Rozhodne by stalo za to zjistit, proc se svicky zapekly, jestli tam napriklad neprosakoval olej a nebo pripadne nejakej sikovnej mechanik do zavitu nenablemcal nejakej sajrajt.
Svicky jsou zlo kdyz nejdou ven
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
od ASCO stojí spojka 5323.-
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
- MiTMaN
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ja bych spojkovou lamelu vyndal, a nechal si ji predelat v Renovaku s tim ze by ti tam dali nejtvrdsi organickou smes .. lamela te pak vyjde na cca 400 - 700kc a bude jako nova
na setrvak se vyprdni a pritlacak pokud bude ok, tak to taky zvladne..
jinak ke svickam..radci to nekomu nech
jinak ke svickam..radci to nekomu nech
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Pokud tedy obložit originál,tak pozor ať má lamela vpořádku pružiny a přítlačák určitě vyměnit....s najetejma dvouma kilama to za půl roku rozebírat znova-samo pokud mu nic nebude-že by ale někdo spojku dělal pochybuju.....
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
lamela jedine originál - toyota - ASCO / Isin a další dodají lamelu se spatným středem - vyzkouseno X-modelu od IC, AK, APM atd..
takže lamelu jen origo, případne perf. dovoz
pokud bdue lamela ( středy atd ) ok tak nechat radeji přeložit.
práce je to na jeden den 5-8hod ( ale zažil sem i 11hod když jsem 3hodiny vytahovali starter ktrerý zaoxidoval do převodovky
) a cena za výmenu u mne 1,5-2tis zaleží kolik bude komplikací 
práce je to na jeden den 5-8hod ( ale zažil sem i 11hod když jsem 3hodiny vytahovali starter ktrerý zaoxidoval do převodovky
pro porovnání cenIdaho píše:lamela jedine originál - toyota - ASCO / Isin a další dodají lamelu se spatným středem - vyzkouseno X-modelu od IC, AK, APM atd..
práce je to na jeden den 5-8hod ( ale zažil sem i 11hod když jsem 3hodiny vytahovali starter ktrerý zaoxidoval do převodovky) a cena za výmenu u mne 1,5-2tis zaleží kolik bude komplikací
časově to vidím naprosto stejně jen s tím že u mě by to bylo za 3000.-
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: ha....
aczasa píše:Ha, že by reference na Borůvku a startér zarezlý do zbytku?Oxidace je svinstvo a hliník oxiduje taky, ne jen železo.
)))))
oxidace...
No jo.... Tak to oxidace ti zabila pračku.
Tedy doufám, že jsi z toho nevyklepal ještě i nějaký vodní kámen.
)))
Back in Czech.