E11 G6 3dv (1999) - informace a zkusenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
wisdom
Navigátor

E11 G6 3dv (1999) - informace a zkusenosti

Příspěvek od wisdom »

Ahoj,

po delsi dobe jsem zase prisel otravovat. Znovu jsem se rozhodl poridit auto a muj vyber se staci k tomuhle. Prohledavam forum co se da, ale nejake souhrnne info a zkusenosti s timto modelem nenalezam. Snad tedy toto vlakno nebude zbytecne a pomuze treba i nekomu jinemu.

Mam ted jednu krasnou cernou vyhllidlou a o co nejdriv se na ni pojedu podivat, ale nejdrive by me zajimalo par veci:

1. kufr - vim ze neni zrovna nejvetsi, ale jak je to v praxi? jake s tim mate zkusenosti? zvladne napr. dovolenou ve 2 lidech? apod., a co sklopeni sedacek? jdou sklopit obe? vznkne rovna plocha?

2. palubni pocitac - ma ho? je to sice verze pred FL, ktere ho asi nemeli, ale zase ma na palubce v otackomeru display - k cemu slouzi?

Jinak me asi nic jineho netrapi - myslim, ze pro 2 mlade lidi se psem je to idealni auto. Deti nemame a dlouho ani neplanujeme :)
Zabrouzdal jsem uz i k Mazde323 BJ, ale jednak se mi nelibi a jednak mi prijde zbytecne velka. Pak jeste Almera N16, ale nejak mi nesedi.

Diky vsem za rady.
ex Toyota Corolla 1.4 XLI sedan, r.v. 1995
Toyota Auris 1.6 Luna, r.v. 2011
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

...pokud ji miluješ, není co řešit.... vím, o čem mluvím :D
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Myslím, že jak jsi už napsal, tak pro dva lidi a psa je tohle auto naprosto v pořádku, vím o čem mluvím, když já s přítelkyní zvládnu dovolenou ve dvou v ještě menším autě(Colt) :lol: Jinak pokud se nepletu, tak displej na paubce má denní počítadlo a celkovej počet km, kdyžtak mě někdo opravte :) Sedačky půjdou určitě sklopit.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
wisdom
Navigátor

Příspěvek od wisdom »

pizzamancz: :D

fildis: no to pocitadlo km je na tachaci mechanicky, takze display musi ukazovat neco dalsiho - viz tento odkaz.
saboter
Člen Týmu

Příspěvek od saboter »

wisdom píše:pizzamancz: :D

fildis: no to pocitadlo km je na tachaci mechanicky, takze display musi ukazovat neco dalsiho - viz tento odkaz.
Je to vonkajší teplomer.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Počítač to nemá, je to fakt jenom teploměr.

Pozor na převodovky u G6, odcházely tam častěji než 5q, ale možná taky kvůli tomu, jak s tím lidi "závodili". Jedna kaput mi doma taky leží, co sem si myslel, že ji opravím... (kdyby někdo chtěl :wink: :D )

Kufr je o trochu menší než v E10 (281 kontra 309), stejně tak vnitřní prostor - i když podle papírů je z venku o 5mm délší a širší. Pro 2 osoby podle mě ale naprosto dostatečnej.

Fildis> Pravda, my jeli v tom ségřiným coltovi 4 na 4 dny do krkonoš a taky se to narvalo všechno do kufru.

Mě ale nemile překvapila antikorozní ochrana. Kdysi mi jeden servisák vykládal, že E11 už jsou oproti E10 celopozink, ale bohužel tomu tak není. Takže se musí taky dobře prohlídnout ze spodu.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Ze svých zkušeností, pro 2 lidi ideální vozítko. Před 10-ti lety jsme s ní zvládli cestu ve 4 na týden do Cannes i s veškerým jídlem a bez klimy !!. Na druhou stranu, už bych to dneska nebsolvoval ;) ..

Kufr se mi subjektivně zdá větší než ve Fabce a pro běžné použití zcela dostatečný. S korozí zatím problém nemám (ťuk, ťuk) a to parkuji už 11 let celoročně venku.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
jedem
Člen Týmu

Příspěvek od jedem »

Mam Corollu E11 ale uz facelift, ma jiny predek a jiny stredovy panel v interieru oproti E11 prvni verze. Interier je myslim stejny.

Mam tuseni ze ta prvni verze E11 nema palubni pocitac ten je az po faceliftu. Je tam totiz jinak umistene autoradio. Display u budiku bude pocitadlo kilometru. Nektere verze ho maji mechanicky jine uz digitalni.

Sedacky zadni se daji sklopit rekl bych v pomeru 60:40. Daji se sklopit jen operadla, nebo se sklopi sedak a potom operadla.

Predni sedacky. u ridice nevim, ale u spolujezdce u 3 dverove verze co mam ja se da operadlo sklopit do urciteho uhlu. Bohuzel nevnike zaroven se zadnimi sedackami rovna plocha, coz me dost mrzi. Asi je to zpusebeno ze to sedalo je sklapeci pri nastupovani na zadni sedacky.

Kufr je sice mensi, ale zatim jsem nemel problem abych neco neodvezl. Testoval jsem to kapacitne: 3 dospeli, dite v autosedacce a velkej kocar rozlozen na dve casti, spodni cast v kufru horni v kabine. Na dlouhe trasy to neni ale na kratky prevoz staci. Jinak jezdim ve dvou i na dovolenou a zatim v pohode jsem tam vsechno narval bez problemu. Kdyz je problem sklopim sedacky a mam hodne velkej prostor. delsi predmety max 2-2,5 metru (vezl jsem zebrik 2,4m, nebo 2 koberec) vlezlo se to tam.

Motor je myslim u G6 je 1.6 ktera ma na vahu auta dobrej vykon. Mam 1.4 71 kW a jede to svisne kdyz clovek potrebuje. 1.6 urcite jeste lip.
Prevodovka co jsem tu cetl na netu protoze me zajimal rozdil mezi 5 a 6 kvaltem je asi ten ze ma jinak usporadane prevody. A ten 6 je skoro stejny jako ten v 5q. Tak ze asi zadny rozdil v otackach na dalnici ze by to o moc min tocilo. U 6q se bude muset casteji radit.

S autem se jezdi dobre a jsem rad ze do neho presednu kdyz pred tim jezdim s jinym autem (fabia, megane). Auto pro 2 lidi dostatecne.

Omlouvam se za slohovku :-) ja kdyz se rozepisi tak nevim kdy mam sundat ruky z klavesnice.
Corolla E11 1999 facelift, 1.4 VVT-i, 3dv
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Pozor, G6 jsou jak 1.4 tak 1.6, a ta starší 1.4 s 63 kW točí oproti normální 5q na VII stupeň o nějakých 400 ot míń (při tachometrových 130, 3900 ku 3500). Jinak se spíš ale jenom víc řadí - ona G6 má ve skutečnosti některé rychlosti délší, ale má diferenciál do rychla, takže rychlosti se jeví kratší. Být tebou, tak bych se radši díval na stav a když se ti naskytne nějaká pěkná neG6tková, tak bych do ní šel radši, než mít G6 za každou cenu. :wink:

Ad k tomu digitálnímu počítadlu, předpokládám, že se to týká leda těch po faceliftu a lepších výbav, před fl tam je fakt jenom teploměr a ani nemá žádný jiný funkce, počítadla jsou mechanický.

A o potencionálních problémech co se týče VVTi motorů je tady toho už dost.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

upřesnění k těm počítadlům. Nevím jak po faceliftu, ale před měly všechny 5D + kombi digitální počítadlo + temploměr a 3D mechanické + teploměr. Proč, to netuším, ale je to prostě tak.

Za sebe rozhodně doporučuji model před faceliftem.

1. Je ve 3D hezčí (subjektivní)
2. Spolehlivější a příjemnější motor než s VVT-i (objektivní + subjektivní)
3. Můžeš si tam dát rovnou slušné rádio (absence pseudo palubního počítače mi "zase subjektivně" nevadí. Ukazuje toho málo a ještě často blbě)
4. Šance na kus vyrobený v JPN - objektivně k nezaplacení.
Ducati Monster 821 - fun
wisdom
Navigátor

Příspěvek od wisdom »

Diky vsem za prispevky. O vikendu se jedu na tu cernou G6 podivat, tak uvidim, jaky z toho budu mit dojmy. Nejde mi ani tak o G6 jako spis o to, ze to vypada na peknej kousek. Navic se mi libi ta G6kova palubka :) Vic razeni nevadi, ja radim rad :)

Jinak jsem tak dumal a zkoumal a dospel jsem k tomu, ze radeji pred FL, bez PC (garmin ted udelal nejakej universalni palubni PC a vypada pekne = reseni pro auta co PC nemaj) a 1,4 at se vejdu do nizsi sazby - vykon to ma i tak dostatecnej jak jsem cetl.

Tak pak poreferuju, jak jsem dopadl.

Jinak mam porad v hlave takovej mensi boj - v mem vyberu jeste hraje roli mazda 323f bj (rv.2000, po FL). Tak dlouho jsem ji sledoval, az se mi zacala libit. Jednu peknou stribrnou uz mam taky vyhlidlou.
Srdce rika kup tu corollu, rozumim rika ber mazdu a nevahej.
Radsi sportovnejsi auto, mensi komfort a prumerne mista, nebo usedlejsi, vetsi, s lepsi vybavou a spoustou mista (kufr 416l)?

Jo, je to boj ... pripadne nazory k tomuto tematu taky uvitam :)

A pro predstavu, o jakych autech se vlastne bavime:
http://www.rajaut.cz/1149-toyota-corolla-benesov
http://www.astoncb.cz/p7752-mazda-323f-16i.html
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No nevím, že by byla ta mazda až o tolik sportovnější. Ten předchozí typ by měl moje sympatie, ale tento fakt ne. Těžko říct, kup co ti víc sedne :wink:

Jinak ta 1.4 G6, za mě tam ta převodovka hodně sedí, je to hravější, živější než s obyč 5q. Na druhou stranu je to pořád jenom 1.4 a tak to člověk pocítí pokaždé když to naloží, nebo je potřeba akcelerovat ve vyšších rychlostech.

Uvidíš sám.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Vzal bych, co bude v lepsim stavu. Asi tak.
Ducati Monster 821 - fun
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Měl jsem '99 E11 5D a měla elektronické počítadlo km + elektronický teploměr. Teď mám '97 E11 3D a má mechanické počítadlo km a elektronický teploměr. Takže empiricky potvrzuju co píše Michal F6 :)

Jinak co se týče velikosti. 3D je pro dva a psa plně vyhovující. I na dvoutýdenní dovolenou si vystačíme bez sklopení sedaček, maximálně za přední sedačky na zem fouknu fotobrašnu nebo ledničku, ale to spíš kvůli tomu, aby to bylo po ruce :)

Sklápět se dají snadno, taky to často používám - říkám jí pak nákladní corolla :) elegantně se to tam dá všechno složit, že nikde nic nepřebývá a nepřekáží (opěrky na zem, plato za přední sedačky, sedák vyklopit a opěráky sklopit + odsunout dozadu přední sedačky = působí to kompaktně) a prostoru je fakt habaděj. Letos jsem vezl kamaráda na tradiční letní LAN party s kamarády. Vešli jsme se tam dva v sestavě - dva bigtowery, monitory, obrovské krosny/sportovní tašky se všim, kamarád si vezl kancelářské křeslo a kolo + karimatky, spacáky, atd atd atd. a vše se s přehledem vešlo. Osobně jsem byl teda trochu překvapen :)

Takže prostorově Corolla E11 3D No problemo.
Co se týče motoru, tak doporučuji z 1.4 jen 63kW verzi - pozná se podle takové kulaté věci na sání. Ostatní jsou nic moc.
Já mám 1.6 a ta je živá až až. Teď jsem zkoušel reset ŘJ a ježdění jak s hnojem a dá se - celé to jezdí pak ekonomičtěji. Ale asi zas resetnu a naladím na živo, na spotřebu kašlu :) (pod 6 se dá s tou 1.6 taky dostat, ale já jezdím převážně Praha - průměr přes 9...)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Odpovědět

Zpět na „Corolla“