carina E 1.8 benzin r.v.97 občas netáhne

vše ohledně modelové řady Carina
Milan2
Člen Týmu

carina E 1.8 benzin r.v.97 občas netáhne

Příspěvek od Milan2 »

Zdravím prosím o radu, mám carinu E 1.8 16v r.v.97 při studeném motoru jede auto bez problémů, při zahřátem motoru se stane dost často že při přidání plynu se motor chová podobně jako při zaplé klimatizaci prostě je znát, že netáhne. Při jemném přidání a ubrání plynu se to někdy spravý a auto opět jede jak má. Někdy stačí plynem pohnout jednou někdy 5krát je to různé. Netuší někdo co by to mohlo být??? nějaké čidlo?? svíčky?? palivová soustava?? prosím nesetkal se někdo s podobným problémem????? díky moc M.
mimo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimo »

že by vstrekovač ? motor máš na to predurčený

tu je moja skúsenosť :

http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?f=4&t=4118
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázek
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázek
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázek
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Vaha vzduchu, svicky, kabely, filtr palivo / vzduch.
Mnoho stesti pri hledani.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

kdyby to dělalo i při studeným tak bych řekl, že to jsou kabely, ale při studným bez problému, vzduchový filtr je nový, palivový filrt jsem ještě neměli, ale zase si myslím že když bych to hnal po dálnici tak by se to asi taky projevilo ale to jede bez problémů.....ufff to bude oříšek
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Palivový filtr je hlavně jedna z nejlevnějších možností :lol:
Toyota Carina E 2.0 GLI
kVítek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Také netáhne

Příspěvek od kVítek »

Zdravím Cariňáky, mám stejný problém jako je ten výše popsaný, za studena jede normálně, při ohřátí se ztrácí v tahu, dochází k prodlevě a pak v jeden okamžik nehorázně zatáhne do sedaček. Pročetl jsem toto fórum a nechal si tedy proměřit kabely, vyměnit paliv.filtr a vyčistit ultrazvukem vstřiky a zkontrolovat je, bohužel žádná výrazná změna. Už nevím co víc udělat.Zkuste prosím poradit co ještě zbývá, počítám tak ta váha vzduchu.Jinak se tedy jedná o motor 1.8 16V 79Kw, který má 136tis.km originál po prvním majiteli, motor je jinak vskutku, jak kdyby jste ho tam včera posadili.Díky za jakoukoliv reakci na můj dotaz. Vítek
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Zdravím, já teda zatím nepodniknul nic, ale jak to vypadá tak asi nic nezabere, každopádně mě to pořád trápí. A jste první kdo má stejné potíže. Měl jsem to na diagnostice a nic se nenašlo, chystal jsem se na podobný postup jako vy, tak nevím čím začít. Milan
Jilson
Člen Týmu

Příspěvek od Jilson »

Zdravím, mám stejný problém, projevuje se především při jízdě do kopce- i s vytočeným motorem začne ztrácet auto výkon, jako by si říkalo o podřazení, při přišlápnutí plynu (i pomalém) se po chvíli rozsvítí ekonometr a auto v jednom momentu zrychlí a nabírá na výkonu, je to jako kopnutí do zadku. zkrátka akcelerace není plynulá. Vyměněny svíčky, pal. i vzduch filtr. Bez větší změny. Pokud někdo víte poraďte, díkes. Jirka
Corolla E10 - lift 1.4 XLi 4A-FE 1994
Carina E - SportWagon 2.0 GLi 3S-FE 1997
Carina E - SportWagon 1.8 GLi/79kW/7A-FE lean burn 1995
Picnic - 2.0 3S-FE 1998 LPG-BRC
Milan2
Člen Týmu

regulace škrtící klapky, teplotní čidlo

Příspěvek od Milan2 »

Zdravím jen se chci poptat jeslti jste náhodou nekápnul na problém s motorem, já zkoušel různé věci výměnu regulace škrtící klapky...stále stejné (naštěstí jsem ji měl pouze půjčenou) jediná věc která mě zabrala byla ta, že jsem odpojil teplotní čidlo na motoru a jen jsem k němu přidrátoval navenek náhradní (také půjčené) a motor šlapal bez problému tak jak má i po ohřátí, když jsem ale čidlo vyměnil, tak byl problém zpět, to znamená,že to čidlem není.....ale když si motor díky provizorně napojenému čidlu myslí že je studenější (domnívám se proto, že to čidlo pokud bylo na povrchu motoru) tak motor jel správně, ale také to bralo cca o 0,7litrů benzínu na 100km víc. takže jsem zase na začátku. Nevím si dál rady......
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

ano, si na zaciatku. Presne tam kde MIMO pisal svoj prispevok. Ak auto ide a sporadicky vynechava len obca a pri zohriatom motore a mas v nom modre vstreky denso-bosch s cislom 23250-02030 (denso cislo), potom na zaklade skusenosti je to prave pridierajuci sa vstrek.
skus niekde pozicat na vyskusanie ( mozes aj zlty z avensisa pouzit pripadne) a uvidis.
da sa kupit novy cca.3-4tis kus alebo pouzity takisto moze byt.
Je tu x ludi co toto riesili a v 90% pripadoch po nekonecnych pokusoch dosli vzdy do tohoto bodu. A je to vsade aj na inych zahranicnych forach , stake dokola.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Ahoj o vstřikách jsem také někde četl, ale myslel jsem že to můžu vyloučit, domníval jsem se že vadný vstřik by to dělal pořád, za studena motor jde bez suprově, při ohřátem motoru strácí tah čas od časnu (nejvice do kopce) nedá se říci že by vynechával, při nepatrném pošlapání na plyn tah vrátí(teda jak kdy)....ale určitě to můžu zkusit začnu ho shánět, každopádně děkuji za příspěvěk M.
Vladimír Havránek
Člen Týmu

Carina E 1,8 r.v. 97 občas netáhne

Příspěvek od Vladimír Havránek »

Ahojky,
měl jsem na stejném autě podobný problém. Na vadný vstřik jsem přišel tak, že jsem změřil odpory ohmmetrem u všech 4 vstřiků a ten vadný ukazoval jinou hodnotu. Sehnal jsem tehdy dva vstřiky, takže mě jeden zůstal. V případě potřeby je k dispozici za 3.000,- Kč nový.
Zdravím a přeji úspěch při zjištění závady. V.H.
Havr
xzlutasek
Člen Týmu

Cukání motoru Avensis 1,8 81kW 7A-FE

Příspěvek od xzlutasek »

Zdravím, mám také stejný problém už asi rok. Při akceleraci auto začne cukat a netáhne po přidání plynu je vše OK. Cukání omezím tím, že odpojím čidlo, které snímá natočení plynového pedálu. Ale to není řešení. Mám podezření na váhu vzduch, zkusím jí nechat změřit a dám vědět.
Hodně štěstí v laborování.
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Cukání motoru Avensis 1,8 81kW 7A-FE

Příspěvek od Jimmi »

xzlutasek píše: ...že odpojím čidlo, které snímá natočení plynového pedálu....
A je to odporová dráha, nebo jen spínač volnoběhu.....? Já mám podezření, že Carina má jenom to druhé.
Jinak v prvním případě by to mohlo znamenat porušení kontaktu té dráhy, ve druhém špatně nastavený volnoběh.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
xzlutasek
Člen Týmu

Příspěvek od xzlutasek »

To jsem si taky myslel, že to bude snímačem polohy škrtící klapky. Po výměně se nic nezměnilo.
Odpovědět

Zpět na „Carina“