Corolla E15 - Zvuky pri radeni

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Miguel369
Člen Týmu

Corolla E15 - Zvuky pri radeni

Příspěvek od Miguel369 »

Zdravim vsetci,nedavno som si kupil Corollu 1.6 valvematic a mam pocit, ze nieco neni OK. Vopred pisem ze nasledujuci priznaky sa prejavili az po asi 400 km, dovtedy slo auto ako hodinky . Pri radeni rychlosti hlavne pri 1,2 a niekedy aj 3-ke pocujem zvlastny zvuk, ktory je sprevadzany aj trhnutim auta. Clovek ma pocit ako keby tam bola prilis velka vola, resp. ako by bolo nieco uvolnene. Pri pohynani je najskor pocut, resp. na plynovom pedali aj citit trhnutie auta a az o sekundu nato sa auto pohne. Dana situacia nastava hlavne ked sa pomaly pohynam a to v nizkych otackach, pripadne ak sa pohynam do kopca. Skusil som sa pohnut len zaradenim 1-ky bez plynu, auto sa pohynalo normalne ale v momente ked som pridal plyn tak sa ozval uder vychadzajuci predpokladam z oblasti niekde kde je spojka alebo prevodovka. Podobna zvuk sa ozyva aj ked na 2-ke uberiem otacky a nasledne pridam. Myslite, ze by to mohlo byt nejakym silentblokom, spojkou pripadne diferencialom? Dik za odpoved
Vaclav Kopecky
Navigátor

Zvuky, plynový pedál...???

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

Já si myslím, že jediná rozumná rada pro tebe je - návštěva autorizovaného servisu! Jeliž mám E15 bez problémů už skoro 3roky a sleduji pravidelně zdejší stránky, tak podobných problémů zde nebylo moc a nezbyde ti než v rámci záruky navštívit odborníky z Toyoty.
Obrázek
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Suhlasim s Vaclavom, neostava nic ine, len navstivit servis, nech sa na to pozru.

Inak, co obcas sledujem nejake zavady, tak vsetko su to na Corollach,ktore boli vyrobene v JAR.
Corolly Made In Japan su naprosto v poradku :)
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

nazdar, ja som made in JAR a je to ok, mame za sebou 18 tis km. Napr. Corolla verso bola vyhlasena za najspoľahlivejšiu napriek tomu, že je vyrábaná v Turecku. Corolly sedan sa majú aj v budúcnosti prevažne vyrábať v JAR. Pokiaľ ide o tu poruchu jednoznačne servis a nedať sa opiť nejakými rečičkami, nech sa snažia.
Miguel369
Člen Týmu

Příspěvek od Miguel369 »

Bol som uz s tymto problemom v autorizovanom servise, nebol to prave predajca, kde som to auto kupil, ale nic to na veci nemeni. Previezol som sa s prijimacim technikom, ktory pripustil ze pocuje tie zvuky ale samozrejme tvrdil ze auto ide normalne. Po kontrole auta mechanikom, mi dany technik povedal ze auto je OK, ale nezabudol dodat aby som pripadne s tym zasiel k autorizovanemu predajcovi kde som to auto kupil.
Uz som sa tam objednal a celkovo mal som z toho pocit, ze ide o poruchu s ktorou sa v danom servise bud nechceli zaoberat pripadne netusili co by to mohlo byt. Tak nic ine mi neostava ako sa nenechat "opit recickami" u predajcu kde som to auto kupil.
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Drzim palce, kazdopadne, informuj nas o priebehu riesenia tejto zavady.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Johny007
Člen Týmu

ASI PODOBNY PROBLEM

Příspěvek od Johny007 »

Chystam sa do servisu reklamovat moju Corollku (E15,2009,1.33vvT-i) --)v interiéri mi na viacerých miestach puká a to napríklad na palubovke v ľavom rohu pri okne(ked jazdim po nerovnostiach , ale pokial to miesto drzim pritlacene tak to nerobi) , ďalej na strane spolujazdca hore pri čelnom skle ako začína vrchný tapacír , ďalej v autorádií divné zvuky ako pukanie jemné a keď držím radio pritlacene zvuky prestanu . A teraz problem asi ako mas ty : ked preradim napriklad do 2ky ci 3ky , niekedy aj do 4ky a mam nižšie otáčky tak ako náhle postupne pridávam (nie prudko) tak mi v nejakych otackach cca 1800-2500 v tomto rozsahu idú dosť divné zvuky a ani netuším odkiaľ , ale obávam sa že to ide od prednej časti(čiže motora) , zvuky sú také ako keby hrkal nejaký plech , neviem a ani netusim co to moze byt , ale je to neprijemne .. ako náhle zohrejem poriadne motor , prestanu tieto zvuky ale opet ked po par hodinách sadnem do auta tak to robi so zaciatku a potom prestane ...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“