Nevíte někdo co se děje??
Jo jinak auto má furt stejný výkon , vytočit jde normálně až do červeného , takže v nouzaku to přeplé , aspoň myslím, není .....
Dik za postřehy ....
najeto 103 tkmfoggy1000 píše:kontrolka mi také problikla asi před 10 dny. V návodu je psáno, ať se stavíš v servisu.
Ptal jsem se svého mechanika co to může být. Odpověď: možná se jedná o katalizator nebo nějaký čidlo ve vejfuku(sorry ted si nemohu vzpomenout jak se mu rika).
Možná to bude také alternátorem, který jsem musel dneska měnit. Než se mi upek, tak se mi rozsvitila tato kontrolka. Kolik mas najeto?
Tak to asi nebude tvůj případ. Alternátor by měl vydržet 200tis.jurakavan píše:najeto 103 tkmfoggy1000 píše:kontrolka mi také problikla asi před 10 dny. V návodu je psáno, ať se stavíš v servisu.
Ptal jsem se svého mechanika co to může být. Odpověď: možná se jedná o katalizator nebo nějaký čidlo ve vejfuku(sorry ted si nemohu vzpomenout jak se mu rika).
Možná to bude také alternátorem, který jsem musel dneska měnit. Než se mi upek, tak se mi rozsvitila tato kontrolka. Kolik mas najeto?
Takže dneska diagnostika a vyplivlo to na nás , špatná funkce katalyzátoru , nebo tak něco , ale servisák v tojotě tvrdil , že pokud to nebere olej , jakože zatím nebere , tak by měl byt kat zatím ok. Spíš to vidí na nekvalitní palivo , a je pravda že jsem naposledy tankoval na noname pumpě a kdo ví co tam měli za sračku. Takže, chyba vymazána a dle doporučení natankováno do plna na Benzině , a že prý se uvidí ....jurakavan píše:Zdravím , rožla se mi dnes zničeho nic žlutá kontrolka motoru , jel jsem dnes v tom parnu štreku dlouhou něco kolem 100 km , bylo to v horách takže pořád do kopce a zase dolů , normální tempo nic jsem nehnal , vody dost,oleje dost , celou dobu v pohodě , najednou 10km před barákem blik a byla tam.![]()
Nevíte někdo co se děje??
Jo jinak auto má furt stejný výkon , vytočit jde normálně až do červeného , takže v nouzaku to přeplé , aspoň myslím, není .....
Dik za postřehy ....
U nekolika proverenych Shell jejich standadni naftu, do ktery pridavam VIF.jurakavan píše:... S toho plyne dotaz na vás , kde a co tankujete ?
Můj automat má na to jiný názor, např. v obci při padesátce nahohodí 1000 ot/min a jede si po svým, není s ním kloudná řečGabriello píše:...... Mas benzin a ten oblubuje skor otacky.
No společného asi nic nemá , ale někde tady ve vláknech je psáno , že když to spaluje olej , tak to pro kat moc dobré není , a může ho to odpálit nadobro, a je fakt , že to bylo první na co se mechoš ptal , jestli to nebere olej.....tak nevím .Gabriello píše:"špatná funkce katalyzátoru , nebo tak něco , ale servisák v tojotě tvrdil , že pokud to nebere olej , jakože zatím nebere , tak by měl byt kat zatím ok"
Nieje mi úplne jasné čo má katalyzator spoločné so žraním oleja!!!
Katalyzator je na úpravu výfukových plynov, vie mi to niekto objasniť???
Těch 1000 rpm by se mi nelíbilo. Nevím jak funguje tahle novější převodovka a jestli tomu lze ještě tolik "kecat do řízení" jako u starých automatů, ale u RAV4 například ve mestě zásadně vypínám overdrive, převodovka totiž jinak nasází všechny kvalty až do čtverky a podtočí motor. Do kolon na převodovce nedávám ani to D, maximánlě dvojku. Možná to u novějších řešení funguje líp, ale starší automaty jsou takovýhlem5t píše:Můj automat má na to jiný názor, např. v obci při padesátce nahohodí 1000 ot/min a jede si po svým, není s ním kloudná řeč...Gabriello píše:...... Mas benzin a ten oblubuje skor otacky.