žlutá kontrolka motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
jurakavan
Člen Týmu

žlutá kontrolka motoru

Příspěvek od jurakavan »

Zdravím , rožla se mi dnes zničeho nic žlutá kontrolka motoru , jel jsem dnes v tom parnu štreku dlouhou něco kolem 100 km , bylo to v horách takže pořád do kopce a zase dolů , normální tempo nic jsem nehnal , vody dost,oleje dost , celou dobu v pohodě , najednou 10km před barákem blik a byla tam. :(
Nevíte někdo co se děje??
Jo jinak auto má furt stejný výkon , vytočit jde normálně až do červeného , takže v nouzaku to přeplé , aspoň myslím, není .....
Dik za postřehy ....
Avik Kombi 1,8 vvt-i r.v. 2004
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Presne co sa stalo vie ukazat asi len diagnostika. Kontrolka motora zasvieti pri namerani nespravnej hodnoty cidiel na motore a tych je tam vela. Moze to byt odchadzajuca lambda sonda, katalyzator a pod.... Pokial nejde o nic vazne a hodnoty sa vratia po zhruba 10-tich kilometroch do normalu po dalsiom nastartovani opat zhasne. Ako som uz spominal presnu pricinu odhali (mozno) diagnostika
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
foggy1000
Člen Týmu

Příspěvek od foggy1000 »

kontrolka mi také problikla asi před 10 dny. V návodu je psáno, ať se stavíš v servisu.
Ptal jsem se svého mechanika co to může být. Odpověď: možná se jedná o katalizator nebo nějaký čidlo ve vejfuku(sorry ted si nemohu vzpomenout jak se mu rika :-) ).
Možná to bude také alternátorem, který jsem musel dneska měnit. Než se mi upek, tak se mi rozsvitila tato kontrolka. Kolik mas najeto?
Toyota Avensis 1.6 kombi T22
foggy1000
Člen Týmu

Příspěvek od foggy1000 »

ha, už je psáno: Lambda sonda :-)
jurakavan
Člen Týmu

Příspěvek od jurakavan »

foggy1000 píše:kontrolka mi také problikla asi před 10 dny. V návodu je psáno, ať se stavíš v servisu.
Ptal jsem se svého mechanika co to může být. Odpověď: možná se jedná o katalizator nebo nějaký čidlo ve vejfuku(sorry ted si nemohu vzpomenout jak se mu rika :-) ).
Možná to bude také alternátorem, který jsem musel dneska měnit. Než se mi upek, tak se mi rozsvitila tato kontrolka. Kolik mas najeto?
najeto 103 tkm
foggy1000
Člen Týmu

Příspěvek od foggy1000 »

jurakavan píše:
foggy1000 píše:kontrolka mi také problikla asi před 10 dny. V návodu je psáno, ať se stavíš v servisu.
najeto 103 tkm
Tak to asi nebude tvůj případ. Alternátor by měl vydržet 200tis.
jurakavan
Člen Týmu

Re: žlutá kontrolka motoru

Příspěvek od jurakavan »

jurakavan píše:Zdravím , rožla se mi dnes zničeho nic žlutá kontrolka motoru , jel jsem dnes v tom parnu štreku dlouhou něco kolem 100 km , bylo to v horách takže pořád do kopce a zase dolů , normální tempo nic jsem nehnal , vody dost,oleje dost , celou dobu v pohodě , najednou 10km před barákem blik a byla tam. :(
Nevíte někdo co se děje??
Jo jinak auto má furt stejný výkon , vytočit jde normálně až do červeného , takže v nouzaku to přeplé , aspoň myslím, není .....
Dik za postřehy ....
Takže dneska diagnostika a vyplivlo to na nás , špatná funkce katalyzátoru , nebo tak něco , ale servisák v tojotě tvrdil , že pokud to nebere olej , jakože zatím nebere , tak by měl byt kat zatím ok. Spíš to vidí na nekvalitní palivo , a je pravda že jsem naposledy tankoval na noname pumpě a kdo ví co tam měli za sračku. Takže, chyba vymazána a dle doporučení natankováno do plna na Benzině , a že prý se uvidí ....
S toho plyne dotaz na vás , kde a co tankujete ?
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: žlutá kontrolka motoru

Příspěvek od awe_cz »

jurakavan píše:... S toho plyne dotaz na vás , kde a co tankujete ?
U nekolika proverenych Shell jejich standadni naftu, do ktery pridavam VIF.
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Chybná funkcia katalyzatora, moze znamenat aj chybnú lambda sondu pred alebo za katalyzatorom, tym pádom ide do motora bohatsia zmes a nici katalyzator. Doporucujem trochu roztiahnut auto do otacok to zvykne lambdasondy prefuknut. Pisal si ze mas najazdene nieco okolo 100-tisic to je na katalyzator trochu skoro, zavisi od sposobu jazdy, krátke trate a caste starty nepridavajú ani katalyzatoru ani spominaným lamdbam. Pokial viem tak viacerym pouzivatelom tochto fora bolo technikom povedane ze ak pri chybnej funkcii motora (oranzova kontrolka) nedojde k znizeniu výkonu ani inym zmenam ze nic sa nedeje a mozu bez obav jazdit dalej. (Moja rada: nepodtacat motor a vyhybat sa castym startom) Mas benzin a ten oblubuje skor otacky.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Gabriello píše:...... Mas benzin a ten oblubuje skor otacky.
Můj automat má na to jiný názor, např. v obci při padesátce nahohodí 1000 ot/min a jede si po svým, není s ním kloudná řeč :) Benzín tankuji různě bez výběru. Rožnutá kontrolka motoru může být momentální souhra čehokoliv (vedro,nános,zanesený filtr,atd.) prostě se to potká a PP to vyhodnotí jako vadu,i když to nic neznamená. Měl jsem něco podobné v zimě,dojel jsem v hrozné slotě z práce a na druhý den po nastartování a vyjetí z garáže na mě blik motor i abs. Blbé je že se s tím musí do servisu to nechat resetovat,samo to nezmizí, o té doby vše OK.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Matoji
Člen Týmu

Příspěvek od Matoji »

v tychto teplach to moze byt hocijake cidlo, nam sa to napr stalo na Honde FRV, po odpojeni a znovu zapojeni privodu vzduchu zmizlo samo,neviem ako to mechanik vedel ale asi mal skusenosti, kontolka okamzite zmizla sama.
Avensis 2.2 130KW D-Cat, 2006/9

91000 KM
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

"špatná funkce katalyzátoru , nebo tak něco , ale servisák v tojotě tvrdil , že pokud to nebere olej , jakože zatím nebere , tak by měl byt kat zatím ok"

Nieje mi úplne jasné čo má katalyzator spoločné so žraním oleja!!!
Katalyzator je na úpravu výfukových plynov, vie mi to niekto objasniť???
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
jurakavan
Člen Týmu

Příspěvek od jurakavan »

Gabriello píše:"špatná funkce katalyzátoru , nebo tak něco , ale servisák v tojotě tvrdil , že pokud to nebere olej , jakože zatím nebere , tak by měl byt kat zatím ok"

Nieje mi úplne jasné čo má katalyzator spoločné so žraním oleja!!!
Katalyzator je na úpravu výfukových plynov, vie mi to niekto objasniť???
No společného asi nic nemá , ale někde tady ve vláknech je psáno , že když to spaluje olej , tak to pro kat moc dobré není , a může ho to odpálit nadobro, a je fakt , že to bylo první na co se mechoš ptal , jestli to nebere olej.....tak nevím .
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

Dakujem za odpoved takto to samozrejme dáva zmysel.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

m5t píše:
Gabriello píše:...... Mas benzin a ten oblubuje skor otacky.
Můj automat má na to jiný názor, např. v obci při padesátce nahohodí 1000 ot/min a jede si po svým, není s ním kloudná řeč...
Těch 1000 rpm by se mi nelíbilo. Nevím jak funguje tahle novější převodovka a jestli tomu lze ještě tolik "kecat do řízení" jako u starých automatů, ale u RAV4 například ve mestě zásadně vypínám overdrive, převodovka totiž jinak nasází všechny kvalty až do čtverky a podtočí motor. Do kolon na převodovce nedávám ani to D, maximánlě dvojku. Možná to u novějších řešení funguje líp, ale starší automaty jsou takovýhle :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Avensis“