Palubny pocitac

vše ohledně modelové řady Yaris
Andrej
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Palubny pocitac

Příspěvek od Andrej »

Caute! Poradte mi please! Mam Yariska rocnik 99 vzdy ked vypnem motor vynuluje sa mi vsetko. Aj priemerna spotreba aj priemerna rychlost a taktiez neviem ako si pozriem dojazd. Uz tu o tom bolo pisane, ale nepochodil som. Ked stlacam MODE ponuka mi tusim najprv BAS+5, potom nastavenie casu a potom l/km a ked v tomto listujem sipkou ponuka mi l/km, dalej km/l a potom tusim gml (nieco s milami). Ktosi tu pisal ze to nulovanie moze sposobovat zla poistka... (kde najdem poistky? :oops: ) Dik za radu.
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

No pořádně zkontroluj pojistky.
RAV4 D-CAT
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

asi u nohou řidiče nebo spolujezdce, toyoty to mívají a pak ještě nějaké by měli být pod kapotou.
RAV4 D-CAT
beckman
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beckman »

No pojistky u Yarise jsou hned pod volantem jak je ten šuplík na to odkládání tak úplně v pravo je tam taková dírka sotva na dva prsty za tu zatáhneš a otevřeš přístup k pojistkám, ale je tak hodně velikej že tam já sám nestrčím ani ruku. A druhé pojistky jsou když otevřeš kapotu tak taky na straně řidiče hned vedle baterie je taková černá skříňka, stačí otevřít a je to :lol:
Jirka01
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

palubní počítač

Příspěvek od Jirka01 »

nazdar kolego,já jsem ten druhý co tady psal o tomto problému.
Pojistky jsem kontroloval a jsou vpořádku.Problém je opravdu plusovém napětí.Do toho dysplaye musí jít dvakrát +.Jednou pro normální provoz po zapnutí klíčku a jednou trvalé pro napájení interní paměti.Dysplay který mám já,se vyrábí v české republice,tak napíšu výrobci,třeba poradí.Když to bude k něčemu,dám ti určitě vědět.
Yardum zdar.
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

našel jsem schéma zapojení, proud tam vede přes pojistky MAIN 60A -> AM2 15A -> spínací skříňka -> displej černočervený?(B-R) drát, další proud: ECU-IG 7,5A -> displej modrý drát, další proud: ACC 15A -> displej šedý?(GR) drát, další proud DOME 15A -> displej modrožlutý drát, kostra je bíločerná.
displej drží na dvou šroubkách, schovaných pod levým a pravým ovladačem topení a třetí šroubek (pozdější modely) je shora pod krytem kapličky, pak se musí hodně zabrat a vytáhnout směrem k sobě, nahoře jsou dva háčky, takže vyklonit spodkem nahoru a vytahat konektory.
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Andrej: Tiez mam 99 a ked bolo auto nove, tak ma to stvalo a chcel som tu pamat na stalo. Vtedy ten pocitac robilo tusim Fujitsu. Jedine, co som skusal, bolo prepojenie staleho pluska a pluska na spinacku. Zaver, bol, ze pocitac stale svietil a nebolo ho po case ako vynulovat. Zapojil som to naspat a zmieril som sa s tym :(
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

člověče, to je škoda, že ses s tím smířil, displeje se tenkrát měnily v záruce byla tam prý v nějaké sérii chyba v softwaru, ale i tak si pamatuju, že si lidi stěžovali na nulování hodin a ne celé paměti - tak mě tak napadá jestli si nevšímali jenom těch hodin :?: Ale je jasný, že když tam budou všechny uvedený napětí tak je chyba v displeji.
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Tu prvu verziu pocitacov odflakli, skoda tej pamate. Hodiny sa mi jasne nenuluju :D Mam to aj v navode od auta, ze po vypnuti motora sa vsetky udaje o priemernej spotrebe, rychlosti...vynuluju.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
alpakos
Člen Týmu

palubní počítač

Příspěvek od alpakos »

Prosím o radu:-( 9.9. jsem koupila Yarise r.v. 2005 a mám problém s palubním pc. Stále a beze změn mi ukazuje průměrnou rychlost 29 km/h a průměrnou spotřebu 7.7. Absolvovala jsem cestu Kladno-Mladá Boleslav,dále jen dojíždění do zaměstnání 20 km tam a 20 zpět. Co s tím?Co je špatně?Nejsem žádný závodník,ale 29 km rychlostí fakt nejezdím;-)
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

a vynulovat podržením tlačítka to nejde? Tak vyndat tlačítko, zkontrolovat kontakty a to samé u displaje :lol:
alpakos
Člen Týmu

palubní počítač

Příspěvek od alpakos »

Myslíš to tlačítko na přepínání režimu displeje palub.pc?Dík za radu :lol:
vyzkoušíme :lol:
alpakos
alpakos
Člen Týmu

Příspěvek od alpakos »

Tak nakonec stačilo vynulování a všechno ukazuje jak má :lol: Ještě jednou dík.Já to při předešlém pokusu asi nedržela dostatečně dlouho :?
alpakos
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

chci se optat na písmo na palubním počítači u I. generace Yarísků. U některých Yarísků je písmo na palubáku takové tučné a u některých takové slabounké.
tTo se nechá nastavit či už je to dané z výroby?? dík
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

To je dané z výroby. To titerné písmo měly nejstarší modely.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Odpovědět

Zpět na „Yaris“