nový auris

nová modelová řada - nástupce Corolly
Šuhy
Člen Týmu

nový auris

Příspěvek od Šuhy »

Zdravím, zítra jedu pro auto, koupil jsem auris r. v. 2010 tak mi ho zítra přivezou na prodejnu a konečně ho vyzvednu .. zajímaly by mě vaše zkušenosti s tímto autem, na co si dát pozor a tak.. ? Jedná se o 1.6 Terra cool barva je šedá popelavá.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Myslim si, ze ho moc lidi nema jeste a tady na foru tusim jeden...takze od nas zkusenosti od faceliftovane verze asi moc cekat nemuzes ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
pepatko
Člen Týmu

Příspěvek od pepatko »

Já ho už mám měsíc a půl a jsem naprosto spokojený. Mám tera cool 1,33 a spotřeba se mi z 90% jizdy ve městě drží okolo 6,8 litrů. Nemůžu si ani na jednu věc stěžovat.
Šuhy
Člen Týmu

Příspěvek od Šuhy »

tak už je doma a zatím jsem taky spokojený .. akorád se mi skoro nevešel do garáže, je moc široký :D předchozí auto byla toyota corolla e9 r. v. 1992 ..
pepatko
Člen Týmu

Příspěvek od pepatko »

Tak to jsdme na tom skoro stejne. Taky se musim divat jestli uz nezavadim zrcatkem. Pred tim jsem mel kratkou fabii provni verzi.
ruda
Člen Týmu

Příspěvek od ruda »

Já jsem již měsíc velmi spokojeným majitelem modelu 2010 1,6l výbava Luna.Pred tím jsem měl Corollu E 12 s kterou nebyl sebemenší problém.Auris je lepší v odpružení,nižší hlučnosti a větším prostoru.Již jsem si vybral i první karambol,doufám,že bude na dlouho pokoj.Při parkování u marketu do mě nacouval umělec,co stál v protější řadě.Odnesl to zadní nárazník,který se musel vyměnit.
Chci se zeptat,jak se chová motor po studeném startu.U mě najede na 1500ot,po chvilce otáčky klesnou asi na 1200ot.a začne se houpat.Někdy vyběhne až na 2000ot.Vše bez dotyku pedálu plynu.Do jedné minuty se otáčky zklidní a klesnou pod 1000ot.Pri ohřátém motoru drží na cca.700ot.
Nevím ,zda je to v normálu,jak je to u Vás?
Mám najeto 800km,motor zatím točím do 4000ot/min. a spotřeba je neuvěřitelná 6,2l.Jezdím často Litvínov-Praha,kde je i část dálnice a ježdění po Praze.Většinou mám zapnutou klimu,tak že spotřeba se mi zdá super.S Corollou 1,4l jsem jezdil za 6,4 a při zajíždění jsem začínal na 7l.
Rada85
Člen Týmu

Zaježdění

Příspěvek od Rada85 »

Zdravim, mam noveho auriska ani ne 14 dni - najel jsem zatim jen 300km.Jelikoz s rizenim, vice mene zacinam, chci se zeptat k zajizdeni noveho motoru, muzu mu nejak uskodit kdyz nektere rozjezdy jeste nejsou uplne fajn a jednou nebo dvakrat se mi stalo ze sem nechal zarazen vyssi stupen a auto zacalo trosku cukat, nez jsem podradil ?? dekuju moc za jakoukoli radu starsich a zkusenejsich :)
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Kucí,rok 2010 hoďte fotky!Moc se mi líbí :wink:
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Obrázek
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Oproti minulosti .... sa v sucasnosti vacsina suciastok vyraba s omnoho vacsiou geometrickou a rozmerovou presnostou, preto proces zabehu je dnes uz o inom ako napr. pred 15 ci 20 rokmi. Ale stale je velmi dolezity!

Dolezite je motor nevytacat do maximalnych otacok, kvoli zatazeniu jednotlivych suciastok. Obvykle napr. na ozubenych kolesach a loziskach sa v procese zabehu obrusuju povrchove nerovnosti a iniciuju mensie unavove trhliny, ktore sa zastabilizuju a dalej sa nesiria. Ak budes motor privelmi vytacat, tie trhliny samozrejme budu vacsie, co prispieva k vyssej hlucnosti a neskorsiemu rychlejsiemu opotrebeniu. O vyssej spotrebe oleje ani nehovorim :)

Zabeh vsak nie je len o otackach motora. Mas tam napr. spojku, brzdy, riadiacu paku.. to su vsetko komponenty, ktore pracuju s otacajucimi sa suciastkami, ktore si taktiez potrebuju "sadnut" a pre ktore platia urcite zasady.

Osobne si myslim, ze ak si zaciatocnik, tak auto by si mal dat zabehnut niekomu, kto ma cit a zmysel pre riadenie auta. Aspon prvych 1500km ak sa jedna o benzinak. Kvalitne a dobre zabehnute auto sa ti odvdaci neskor.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Rada85
Člen Týmu

Příspěvek od Rada85 »

Jasne, dekuju za info :wink: o spojku a prevodovku se nebojim, s razenim problemy nemam a radim lehounce, co se tyce brzd tak myslim ze taky bez problemu, jedine ty rozjezdy nekdy jeste nejsou uplne super ale zase pri nich motor nevytacim, spis je nekdy opacny problem s malo pridanym plynem :oops:
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

no prave, ze pri rozjezdech se spatne pustenou spojkou trpi lamely spojky a prevodovka :))

Jinak motor pri zajizdeni to je pisnicka porad dokola...max otacek je 3/4 max otacek motoru, tzn u Aurisu nejakych 4900-5000. Je potreba menit jizdni rezimy, meste/dalnice/okresky...a urcite ho vytacet, sem tam proslapnout, neprekrocit max otacky ale, ptz kdyz si ho blbe a line zajedes ze startu, tak pak bude line porad.
Obrázek
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

V zasade plati, ze pri zabehu sa ma motor vytacat maximalne do otacok, kde ja maximalny krutiaci moment. Ja ho mam niekde pri 4400 zo 6000 ot/min. Urcite by som do vyssich otacok nesiel. Plati vsak aj to, ze nie je dobre v zabehu drzat motor v nizkych otackach... ako to robim napr. teraz po zabehu, ked na rovnej mestskej komunikacii, kde ma nic nebrzdi idem konstantnou rychlostou 60km/h na 5.prevodovom stupni.
Cize ideal je sa pohybovat niekde v rozmedzi 2500 az 4000 otacok pri mojom type motora.

Pri zabehu by som na dialnicu ani nesiel. Nevidim v tom zmysel, zaradit si 5.prevodovy stupen a nabehavat kilometre. Pri zabehu je dolezite prave striedanie rezimov obec/okreska, castejsie radenie, zrychlovanie, brzdenie.. a ani jedno z toho dialnica neposkytuje.

Podla mna ideal je vybrat sa jeden den cez vikend, sadnut do auta, natankovat plnu nadrz a obist si republiku mimo dialnic, kde sa striedaju mesta a obce. Tych par korun za to stoji.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
100rk
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Auris už je doma

Příspěvek od 100rk »

Tak jsem dnes dovezl domů nový přírůstek. Auris 1.6 Valvematic, Luna, světle modrá metalíza, od pohledu krasavec. Ze shopu jsem se trošku projel, spotřeba 7,3 během prvních 150km je super.
Jsem celkem spokojený, spíš možná až nadšený :P , jen ve srovnání s ex-autem (Focus 1.6) to řízení není až tak dokonalý a převodovka, resp. řazení, taky není co u Fordu, umístění řadičky v Aurisu je ale fakt dobrý. Ale jinak Focuska snad ve všem předčí, prostor, komfort, sedadla, design hlavně vntiřku... a hlavně v podobné výbavě i cenou. No holt je to o 6 let mladší autíčko a je to na první pohled znát :D .
Jen mě trochu vadí ty pitomé stříbrné plasty - pod ruční brzdou jsem měl položený mobil a ten za tu chvíli tam ty plasty dokázal krapet poškrábat. Tam pan Japonec asi zapoměl použít hlavu, podobný nápad narvat někam stříbrně nasříkanej plast má táta v Berlingu (po 6-ti letech ošoupanej hnus), tam to chápu, Francouzi maj dělat víno a ne auta, ale že toto vymyslí i v Toyotě je smutný... :cry:
Jinak ale doufám, že jsem vybral dobře. To se však ukáže až časem...
:wink:
Suzuki GSR 600 ´07
Toyota Auris Luna ´10 1.6 Valvematic
Ford Focus combi ´15 1.5 ecoBoost
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Tvůj modrej (dinos)auris je překrásnej. U nás v šourůmu maj jenom verzi Terra Cool, kde to bez mlhovek, lakovanejch klik a zrcatek neni ono. Před týdnem jsem si přivezl zmiňovanou verzi T. Cool v barvě popelavá šedá metalíza (foto v profilu), zatím jsem z auta nadšenej, ačkoliv je motor trošinku línější. Předpokládám, že se postupně uvolní a s přibývajícíma kilometrama nabere na síle. Uvažuju docela o použití ochranných lišt jako má 100rk a možná ještě zástěrky.
Ještě mám takovej subjektivní pocit toho, že při jízdě za tmy svítí potkávací světla dost "dolů", zatímco dálková jsou bez nejmenší připomínky. Někdo podobný dojem?
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Odpovědět

Zpět na „Auris“