Servisni intervaly na 7th generaci - kdy a co měnit?

vše ohledně modelové řady Celica
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Servisni intervaly na 7th generaci - kdy a co měnit?

Příspěvek od Ditri »

Zdarte. Omlouvam se za obsirnejsi dotaz :-) Vzhledem k tomu ze jsem se uspesne dostal pres 100mil na tachometru a zacina se o slovo hlasit udrzba predni napravy uvazuji nad tim jake jsou serivisni intervaly na urcite soucasti auta. V manualu jsou servisni intervaly do 100tis ?MIL/160tisKM a neni tam nic zasadniho. Mozna je to v manualu u EU aut jine mozna ma nekdo lepsi informace. Proto prosim mate nekdo info o tom co pohlidat na 141Kw 7 generaci kdyz clovek chce autu doprat vse aby vydrzelo jezdit dalsich X kilometru? Pripadne info co by melo byt v aute ktere ma nejeto 160tis Km davno vymeneno, zkontrolovano? Jen pripominam ze vyrobni vadu (vymena sroubku na vackach - jsem poresil)

1) Zajimaji mne informace jako kontrola rozvodoveho retezu/vymena? Dela se to nekdy :-) ? a kdy? Napr kdyz je v aute remen tak se meni vzdy pri rozvodech vodni pumpa - tady mam najeto 160tis a vodni pumpa je porad origo...protoze je tam retez..

2) ventily, vacky vule ventilu - kdy je cas? Motor slape jak hodinky ale stejne neni to potreba jednou za cas seridit?

No proste - pokud mate nekdo tip co nechat zkontrolovat pri vetsi prohlidce pripadne co vas vypeklo - uvitam echo. Pripadne pokud se da nekde stahnout nejaka tabulka s temito informacemi uvitam - podotykam ze ve velkem manualu o servisinich intervalech neni zminka v knizce co jsem dostal k aute taky nic zasadniho...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

tuším že každých 80tis je kontrola natažení rozvodového řemene. Vzhledem k tomu jakej je tam řetízek a kolik máš najeto tak počítej rovnou s výměnou rozvodu, vodní pumpu rovnou také, předepsáno to není ale je to doporučeno.

Koukni do fora dej hledat 1ZZ a 2ZZ je to tu probíráno hodněkrát..
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

cus diky za echo ohledne retezu. co se tyka nejake kloudne rozepsane zakladni udrzby jsem nasel jen dotaz stejneho typu co jsem psal s tim ze manik ma najeto 96mil. Mozne jsem spatne hledal...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

whups - dneska mi rekli v toyote ze retez vydrzi tolik co motor. Tak se asi idaho plete :o)
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

pletou se v toyotě,už kolem sta tisíc km je delší než ho zvládne napínák napnout naměřil sem dokonce 11mm prodložení oproti max jeho délce dle manuálu.....Pochybuju že v toy vědí kdy se má měnit regulátor tlaku oleje.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tohle mi rict chlapik v toyote tak ho poslu do rite :roll:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ditri píše:whups - dneska mi rekli v toyote ze retez vydrzi tolik co motor. Tak se asi idaho plete :o)
chlapík v toyote bud neumí číst nebo je absolutne nevyskolenej, intervaly co jsem ti psal jsou uvedeny přímo v jejich dokumentaci.
Ten človek asi nikdy nevidel rozvodovej řetez pro celdu jinak by takovou hovadinu nikdy neřekl ( i řetěz na šlapací kolo je silnější ).
Není výjimkou, že řetěz je vytahaný už po 100tis km...

věř mi, rukama mijich pár prošlo :)
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

Ja se zatim setkal s otresnou znalosti techniku v toyote kdyz jsem jednomu musel v katalogu ukazovat co je regulator tlaku paliva :lol: a jiz nekolik mechosu prohlasilo ze retez je vecnej :roll: pokud chces do auta investovat a najezdit X dalisch proste aut projdi a hledej vse co se vymyka normalu (uvolnene silace povolene sroubky apd) jsou sice zakladni veci co maji stanovenej termin vymeny ale je spousta veci ktere umiraji vlivem uzivani vozu a to kazdemu individualne...
Carlos Sainz limited 2468/5000
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Netusil jsem ze my toyotaci jsme na tom hure :shock: nez majitele BMW nebo Fordu - kde jsou retezy dozivotni (dle tvrzeni nekolika ruznych jedincu :-). Co se tyka tloustky retezu - to asi nemusi byt podstatne protoze materialy jsou jiz civilizacne zmaknute a predpokladm japonci obzvlaste. Obvykle se retezy vytahji hned z pocatku a pak uz se jejich delka meni minimalne - myslim tim obecne.

Pravdou je ze v dnesni dobe se v tomto oboru moc neda verit a kazdy prekrucuje fakta jak se mu to hodi. Kdo se neche vrtat v motoru pac na tom neni nic moc biz > tak rekne ze retez vydrzi veky a naopak. Kazdopadne jak se zda kontrola je na miste. Daji se zde i nejak seridit venitly nebo jsou samostavne?

Kdyz uz vas tady tak trapim kecema :-) mate nekdo zkusenost s repasi predni napravy - to je to hlavni co me asi ceka a netusim co vsechno s etam obvykle meni. Na stare tyote to mam jednoduche jednou za cas vymeni "kosticky" a je klid :-) ale tady netusim co vse bude az to dovezu do servu. Poklepava to pri prejizdeni napr pricneho prahu - lehce zesikma - tak to udela Klep - klep a je klid. Laicky popis :-) A kdyz uz jsem nasel rozpadle prachove gumy na prednich tlumicich napadlo me kolik tak vydrzi vubec tlumic?
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

přední náprava je jednoduchá z 99% klepání má na starosti kost stabíku nebo spodní čep ramene zřídka kdy čep spojovačky :-) ventily se seřizují ale je to docela problém neb se musejí vyndat vačky a kvůli tomu se rozebírá téměř zase vše proto je ideální ventily společně s kontrolou řetězu spojenou s výmněnou regulátoru tlaku oleje......Je to jen práce navíc s tím že samostatně je to z 90% o stejném rozebírání.U 1ZZ motoru nejsou vymězovací podložky ale mnění se celé mističky toy je má skladem takže to není nic na dlouhé lokte jen je to trošičku měření štrachání v tabulkách neb je trošičku složitější se v nich zorientovat vzhledem ne uplně jednoduchému značení mističek(zdvihátka :-))
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

jinak tlumiče zhruba těch 100 000 km by měli vydržet-záleží na silnici :-)
AD řetězy rozvodu u suzuki se taky vytahaj kolem 100 000km ale jen u Vitar swift s tím problém nemá :-)
jo a určitě není problém udělat řetěz "nesmrtelnej" ale proč by to dělali když na jeho výmněně profituje jejich servisní síť......
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Ahoj - diky za cenne info. Jdu tedy setrit na servis :-) Jeste se zeptam - proc se meni regulator tlaku oleje?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Regulátor tlaku oleje se mění proto,že je to opět jen mechanicky namáhaný díl (pružina) a jeho úkolem je udržovat konstantní tlak v různých režimech(otáčkách) motoru. Pružina se časem unavi,tím dojde ke snížení tlaku a motor může jít kukat. Doporučený interval (kontroly,výměny) je dle servis bulletinu toy 60000 nejpozději 100000km. Ventilové vůle u 2zz se seřizují,nejsou tam hydrostely.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Libore dikes!! Neda se tohle nekde stahnout z netu? Ja stahnul manual (ten velky) ale tam jsou jiz konkretni opravy. Te brozura se jmenuje technicky buletin? Dnes sjedu to Zlineru :-) jsem zvedav co mi na to reknou za cifru - myslim ze pujdu do kolen. Jinak rekapitulace pro vsechny kdo se dostanou to tohoto topicu

Pokud ma toyota celica 7 generace najeto 100tis km a vice
- kontrola / vymena retezu
- vymena regulatoru tlaku
- serizeni ventilu (boze snad to udelaji poradne ty vacky jsou citlive..)
- kontrola tlumicu (ty se zdaji byt po 160tis dobre-jak je to mozne netusim)
- vymena vodni pumpy

Paleta jako krava. Jinak pro ty kteri se divi ze s tim chci jet do znackoveho: kdyz to omylem doprasi kamos - tezko s nim pak budu resit nejake dlasi opravy a ten z toho bude mit hlavu v pejru. Kdyz to doprasi ve znackovem a ukazu jim fakturu a reknu borci bylo to blbe udelano tak to poresi. Tuhle zkusenost uz mam s prevodovkou....a u kamose radeji vymenim olej nebo koupim baterku :-)
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

len aby si sa s tymi reklamaciami v znackovom servise nezamotal do zacarovaneho kruhu, kde im das opravit ojednu vec a doseru dalsie dve.

takto dopadol kamaratov tata v Land Rover servise kde dal Discovery 3 na beznu garancku a vratili mu ho s odpojenym LCD panelom na stredovom stlpiku. Ked to dosiel reklamovat skoro ich tam zbil ked mu povedali ze mu to zapoja ale demontaz a montaz palubky si musi zaplatit.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“