Křupání při rozjízdění

vše ohledně modelové řady Carina
Skutak
Člen Týmu

Křupání při rozjízdění

Příspěvek od Skutak »

Tak došlo i na mne, potřebuju poradit. Před pár dny jsem si všimnul, že se mi zepředu od pravého kola ozývá při rozjíždění i brzdění (skoro v nulové rychlosti) divné křupání. Máte někdo nějaký nápad nebo lépe zkušenost na co se mám zaměřit a zkontrolovat / vyměnit ? Díky předem za rady.
Toyota Carina E 1,8 16V, 1996 Liftback
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Co kloub??
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

zdani muze klamat, ja sem mel neco podobnyho sem myslel ze je naprava nebo kloby v pi.. a na konec to delal vyfuk v ulozeni v silentblocku, jak se pohl motor pri rozjeti tak se to zahébalo a skaredy zvuky :shock:
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Křoupe to když se rozjíždíš a máš kola v rejdu? Pokud jo, je to homokinetickej kloub
Toyota Carina E 2.0 GLI
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jeste to zkus do mirneho kopce a v rejdu , ono kdyz je to v "zatezi" tak to dela - aspon me pred tydnem , delalo to prave obcas a nekdy ani slechu , ale spis nez chroupani to bylo takovi duty tukani - vnejsi kloub

ale jak pise bartp - ono to muze delat i neco jineho

vyhoda byla ze kloub stal 990,- Kc takze i kdyby to nebyl on , nebyla to hrozna investice , jen mechanik se s tim potrapil , nesla sundat tak ji odpalil autogenem :) delal to par hodin ale prace 500,- a nahodou sem se s analyzou trefil
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Skutak
Člen Týmu

Příspěvek od Skutak »

Diky za rady. Tak jsem to zkousel a dela to v rejdu i kdyz mam kola srovnany. Kopec jeste vyzkousim. Jinak jak jsem psal ozyva se to jen kdyz se zacinam rozjizdet a take tesne nez zastavim. Mene to dela, kdyz mam kola vytocene doleva.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zkontrolovat cepy, tycky stabilizatoru a silentbloky, neco z toho muze mit vuli. Tycky bys ale poznal i za jizdy, rachoti to festovne.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Podle mě to budou ty homokineťáky :idea:
Toyota Carina E 2.0 GLI
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

je divný že to dělá i při dabržďování-to nebude dělat homo kloub.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Skutak
Člen Týmu

Příspěvek od Skutak »

Dnes jsem byl za rohem v autodilne a pry to bude na 99% ten kloub. Ve ctvrtek mi na to juknou, tak pak dam vedet jak to dopadlo. Zatim diky za rady.
Jilson
Člen Týmu

Příspěvek od Jilson »

Využiju tohohle vlákna, mám podobnej problém, projevuje se při rozjezdu, tedy na jedničku, ozývá se takový kvílívý vrzání, že by spojka ? .... díky za zkušenosti. V případě spojky co všechno má smysl vyměnit, když už se to bude dělat? Díkes.
Corolla E10 - lift 1.4 XLi 4A-FE 1994
Carina E - SportWagon 2.0 GLi 3S-FE 1997
Carina E - SportWagon 1.8 GLi/79kW/7A-FE lean burn 1995
Picnic - 2.0 3S-FE 1998 LPG-BRC
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jilson píše:Využiju tohohle vlákna, mám podobnej problém, projevuje se při rozjezdu, tedy na jedničku, ozývá se takový kvílívý vrzání, že by spojka ? .... díky za zkušenosti. V případě spojky co všechno má smysl vyměnit, když už se to bude dělat? Díkes.
Nepíšeš jestli to vtže jen při poustení / mačkání spojkového pedálu nebo i mimo tuto dobu, pokd to vyložene souvisí s rozjezdem a ne se sešlápnutím spojky tak to spojka nebude, pokud to delá ta packa co tlačí na přítlačák tak vetšinou stačí promáznout..
Jinak vrzání při rozjezdu nebývá spojka - poznáš to jednoduše - zvuk by se meniul v závislosti na otáčkách motoru , nikoliv kol.
spíš to bude neco v brzdách - usazené desky, bordel u desek atd.. ale spojka ne..
Jilson
Člen Týmu

to Idaho

Příspěvek od Jilson »

Jo napsal jsem to nepresne, ozyva se to i na zatazenou rucku pri poustení spojky-bohuzel- ale jen na jednicku, na dvojku ikdyz hodne prislapnu plyn a motor prudcejc zatizim tak to bud nedela, nebo to neslysim. auto ridim jednou za cas, jinak ridi zena, uvidim jestli se to casem nejak zmeni... brzdy, spojka,tlumice me asi neminou...kdyby zustalo jen u toho jsem stastnej! Na predchozi Lagune -a to byla mladsi- se menilo tolik veci...never more...
Corolla E10 - lift 1.4 XLi 4A-FE 1994
Carina E - SportWagon 2.0 GLi 3S-FE 1997
Carina E - SportWagon 1.8 GLi/79kW/7A-FE lean burn 1995
Picnic - 2.0 3S-FE 1998 LPG-BRC
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Idaho píše:
Jilson píše:Využiju tohohle vlákna, mám podobnej problém, projevuje se při rozjezdu, tedy na jedničku, ozývá se takový kvílívý vrzání, že by spojka ? .... díky za zkušenosti. V případě spojky co všechno má smysl vyměnit, když už se to bude dělat? Díkes.
Nepíšeš jestli to vtže jen při poustení / mačkání spojkového pedálu nebo i mimo tuto dobu, pokd to vyložene souvisí s rozjezdem a ne se sešlápnutím spojky tak to spojka nebude, pokud to delá ta packa co tlačí na přítlačák tak vetšinou stačí promáznout..
Jinak vrzání při rozjezdu nebývá spojka - poznáš to jednoduše - zvuk by se meniul v závislosti na otáčkách motoru , nikoliv kol.
spíš to bude neco v brzdách - usazené desky, bordel u desek atd.. ale spojka ne..
Mě něco vrže když zmáčknu a pustím spojku, několikrát jsem si toho všiml v garáži. Co tam kde mám namazat? Kromě toho vrzání nemám se spojkou žádnej problém, ale tohle mě štve :(
Toyota Carina E 2.0 GLI
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

To vrzání spojky je normální standartní neduh u Carin, mechanik mi řekl že to nijak nebrání v užívání jen to dělá prostě ten divný zvuk, už mi to tak dělá přes rok a krom toho nepříjemného zvuku je vše ok,.,... :wink: Pokud tě štve to vrzání tak vyměn spojku, jinak to nemá smysl...
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Odpovědět

Zpět na „Carina“