Kúpa Toyota Celica 2.0GTi 90-93
Kúpa Toyota Celica 2.0GTi 90-93
Zdravim mam velky zaujem o toto auto:) ...chcem sa ta spytat na jednu vec ...chcem si kupit Toyotu Celicu 2.0 GTi od roku ´90 do 93 sa tusim vyrabali ...jeden znamy mi spominal ze na tychto toyotach sa pouzivaju hydraulicke zdvihatka na ventili valcov ...hovoril mi ze ventili zacnu casom klepat a ze to vedie k porucham motoru a motor zacne casom dost zrat olej ...dalej ze na toto auto sa tazko zhanaju nahradne diely a ked sa zozenu tak su moc drahe. dost ma to od tohto auta odradilo a to ma stve lebo sa mi to auto naozaj paci a snivam o nom dost dlho . chcem aby ste mi poradili comu sa mam vyvarovat a ake ma toto auto naozaj chyby a zavady s ktorymi ste sa vela krat stretli pripadne co si mam vsimat pri kupe auta. chcel by som poriesit cosi co ma nabehane menej ako 200 000 km v cenovej kategorii 1300 - 1600 EUR a hlavne nechcem kupit nejaky vrak tak by som bol velmi vdacny keby ste mi v tomto smere poradili ...bolo by to moje prve auto setrim nan a nechcem sa na tom popalit tak budem vdacny za kazdu radu ktoru napisete DAKUJEM
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no hydroštely čelda nemá jen má zdihátka s podložkami které se při jejich opotřebení mění... ale ještě jsem hlasitý 3s neslyšel a to už sem měl jednu která měla 460tis naběháno...., jinak do 200tis najeto neseženeš, to se vrať nohama na zem, ale třeba já mám 6.gen 233333km najeto a motor jde exclusivně, čily na km moc koukat nemusíš, spíš na celkový stav auta, motoricky se 3s povedly.. pokud jde potichu a pěkně za plynem a je naděje že minulý majitel se o ni řádně staral není se čeho bát. bacha si dej na korozi která sice u 5.g moc nebývá ale i tak se najdou kulišácká místa jako zadní kapsy kufru, prahy vzadu zevnitř a nebo v místě kde končí B sloupek, taky můžeš narazit na vytřískanou nápravu ( ale to jich má většina hold) ale dost si taky pohlídej aby nebyl bastlenej bouranej předek nějak závažně, blbě se to pak zpasovává a jak to je nahřívané autogenem anatahované tak to dost koroduje, no je toho mraky na co si dát pozor ... ale díly na to drahý nejsou, na sti stojej jak na felicii a na GTI sou dražši rozvody 4-5tis no ale jinak tam není co by mělo bejt drahý a hlavně moc se toho nekazí, v nějakej valnej míře
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
diky moc, tak to rad pocujem ze sa to moc nekazi ...no korozia to je jasna vec ved je to uz predsa dost stare auto ale korozia sa da lahko spravit ...zatim diky dufam ze vyberiem dobremartin.matess píše:no hydroštely čelda nemá jen má zdihátka s podložkami které se při jejich opotřebení mění... ale ještě jsem hlasitý 3s neslyšel a to už sem měl jednu která měla 460tis naběháno...., jinak do 200tis najeto neseženeš, to se vrať nohama na zem, ale třeba já mám 6.gen 233333km najeto a motor jde exclusivně, čily na km moc koukat nemusíš, spíš na celkový stav auta, motoricky se 3s povedly.. pokud jde potichu a pěkně za plynem a je naděje že minulý majitel se o ni řádně staral není se čeho bát. bacha si dej na korozi která sice u 5.g moc nebývá ale i tak se najdou kulišácká místa jako zadní kapsy kufru, prahy vzadu zevnitř a nebo v místě kde končí B sloupek, taky můžeš narazit na vytřískanou nápravu ( ale to jich má většina hold) ale dost si taky pohlídej aby nebyl bastlenej bouranej předek nějak závažně, blbě se to pak zpasovává a jak to je nahřívané autogenem anatahované tak to dost koroduje, no je toho mraky na co si dát pozor ... ale díly na to drahý nejsou, na sti stojej jak na felicii a na GTI sou dražši rozvody 4-5tis no ale jinak tam není co by mělo bejt drahý a hlavně moc se toho nekazí, v nějakej valnej míře
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ventily a hlava ( pokud se nezkrouti / nepraskne hodne spatnym zachazenim ) je vetsinou v pohode ( az na vyjimecne nanosy karbonu z prepaleneho oleje ) , ted jsme hlavu nechavali delat - voditka , zabr. ventily , srovnat , udelat vule , gufera a vesli jsme se do 6000 i s tesnenim pod hlavu a novymi srouby takze to tak strasne neni , horsi je to potom kdyz jsou zapecene krouzky , to pak dokaze zrat klidne litr olej na tisic , ale vsechno je to o zachazeni a ten motor vydrzi dost , dily jsou drahe ale ted se tu zase objevilo par celd na dily takze kdyz clovek nechce vsechno hned a nove tak se vsechno sezene , spotrebni dily a treba tlumice a dily naprav ( krome silentbloku ktere taky byvaji horsi ) jsou za normalni prachy , nekdy lip jak u konkurence
u koroze jsou nejhorsi prahy , podlaha a zadni kapsy za kolama , zbytek tak nejak prezije a nebo je videt na prvni pohled
u koroze jsou nejhorsi prahy , podlaha a zadni kapsy za kolama , zbytek tak nejak prezije a nebo je videt na prvni pohled
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
jasne ...chcem sa este spytat ...ako je to s tymi zdvihatkami na tie ventily ..daju sa normalne vyladit tym ze tam daju podlozky?? ako tak citam tak asi hej ...lebo mne ten znamy povedal ze ked to ma hydraulicke zdvihatka ze sa to zrovnat neda neviem co tym myslel... no a cena do 6000 ma velmi prekvapilaPavo.B. píše:ventily a hlava ( pokud se nezkrouti / nepraskne hodne spatnym zachazenim ) je vetsinou v pohode ( az na vyjimecne nanosy karbonu z prepaleneho oleje ) , ted jsme hlavu nechavali delat - voditka , zabr. ventily , srovnat , udelat vule , gufera a vesli jsme se do 6000 i s tesnenim pod hlavu a novymi srouby takze to tak strasne neni , horsi je to potom kdyz jsou zapecene krouzky , to pak dokaze zrat klidne litr olej na tisic , ale vsechno je to o zachazeni a ten motor vydrzi dost , dily jsou drahe ale ted se tu zase objevilo par celd na dily takze kdyz clovek nechce vsechno hned a nove tak se vsechno sezene , spotrebni dily a treba tlumice a dily naprav ( krome silentbloku ktere taky byvaji horsi ) jsou za normalni prachy , nekdy lip jak u konkurence
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
hydroštely to nemá jak jsem již psal, není to bmw máto jen ty podložky na zdvihátkách a ty se normálně mění.. jinak když si spojíš to co jsem psal já a pavo tak víš čeho se vyvarovat.. ale rozhodně nemusíš mít z celicy bobky... a když na ni nějaká práce je tak ona to pak 2x vrátí
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
vyborne ...to mi teda staci ...diky hadam vyberiem dobremartin.matess píše:hydroštely to nemá jak jsem již psal, není to bmw máto jen ty podložky na zdvihátkách a ty se normálně mění.. jinak když si spojíš to co jsem psal já a pavo tak víš čeho se vyvarovat.. ale rozhodně nemusíš mít z celicy bobky... a když na ni nějaká práce je tak ona to pak 2x vrátí
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
5tku budu mít aktuáně akorád krásnou sti takže tu ti asi nenatlačím
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
a bylo mi receno ze se ty podlozky vetsinou ubiraji takze neni potreba kupovat nove a jen se malinko zbrousi , potom nahodim foto , jak nam to pekne udelali , jediny problem byl v tom ze bylo potreba vybrusove vodika ventilu - ktere se nedaji jen sehnat , ale nakonec tam dali jine ( cena v toyote je vic jak 12 euro za kus )
- Hug0
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nedavno jsem koupil GTi za 9000 Kč!! motor je v dobrem stavu, je trochu orezla (komplet puvodni lak i prahy a vsechno) mam spatne zadni tlumice a silenty, ale je to nadherny auto a s timto jsem pocital. u takhle stareho auta se stejne musi tlumice a podobny veci vymenit. Hlavne at neni bourana a motor chodi jak ma (a neni hodne shnila i kdyz takovou sem zatim snad nevidel) je to vdecne auto a s dvoulitrem se da uzit kopec srandy.. preju stastny kup
Today:
KTM 625 SMC - for fun
BMW e46 coupe - daily fun
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed
http://www.sportovnivozy.cz
KTM 625 SMC - for fun
no tak v tom pripade idem do toho ...chcem sa este spytat v akej cenovej kategorii sa pohybuju take veci ako capy riadenia loziska a stabilizacne tyce? daju sa sa zohnat iba original u toyoty alebo sa robia aj nejake "nahrady"Hug0 píše:Nedavno jsem koupil GTi za 9000 Kč!! motor je v dobrem stavu, je trochu orezla (komplet puvodni lak i prahy a vsechno) mam spatne zadni tlumice a silenty, ale je to nadherny auto a s timto jsem pocital. u takhle stareho auta se stejne musi tlumice a podobny veci vymenit. Hlavne at neni bourana a motor chodi jak ma (a neni hodne shnila i kdyz takovou sem zatim snad nevidel) je to vdecne auto a s dvoulitrem se da uzit kopec srandy.. preju stastny kup
- Hug0
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nahrady uz to chce shanet konkretne, ale osobne doporucuji nipparts a jine japonske znacky. ceny zhruba zjistis na kazdem internetshopu. a uzivatel Idaho dokaze sehnat dily za hezke ceny pro cleny klubu, staci mu napsatlink16 píše:no tak v tom pripade idem do toho ...chcem sa este spytat v akej cenovej kategorii sa pohybuju take veci ako capy riadenia loziska a stabilizacne tyce? daju sa sa zohnat iba original u toyoty alebo sa robia aj nejake "nahrady"Hug0 píše:Nedavno jsem koupil GTi za 9000 Kč!! motor je v dobrem stavu, je trochu orezla (komplet puvodni lak i prahy a vsechno) mam spatne zadni tlumice a silenty, ale je to nadherny auto a s timto jsem pocital. u takhle stareho auta se stejne musi tlumice a podobny veci vymenit. Hlavne at neni bourana a motor chodi jak ma (a neni hodne shnila i kdyz takovou sem zatim snad nevidel) je to vdecne auto a s dvoulitrem se da uzit kopec srandy.. preju stastny kup
Today:
KTM 625 SMC - for fun
KTM 625 SMC - for fun
jasne dobre vediet diky ...kukam ze mas tu celicu ktoru chcem kolko si uz na nej najazdil? ak sa smiem spytat jazdne vlastnosti asi nema cenu opisovat co?Hug0 píše:nahrady uz to chce shanet konkretne, ale osobne doporucuji nipparts a jine japonske znacky. ceny zhruba zjistis na kazdem internetshopu. a uzivatel Idaho dokaze sehnat dily za hezke ceny pro cleny klubu, staci mu napsatlink16 píše:no tak v tom pripade idem do toho ...chcem sa este spytat v akej cenovej kategorii sa pohybuju take veci ako capy riadenia loziska a stabilizacne tyce? daju sa sa zohnat iba original u toyoty alebo sa robia aj nejake "nahrady"Hug0 píše:Nedavno jsem koupil GTi za 9000 Kč!! motor je v dobrem stavu, je trochu orezla (komplet puvodni lak i prahy a vsechno) mam spatne zadni tlumice a silenty, ale je to nadherny auto a s timto jsem pocital. u takhle stareho auta se stejne musi tlumice a podobny veci vymenit. Hlavne at neni bourana a motor chodi jak ma (a neni hodne shnila i kdyz takovou sem zatim snad nevidel) je to vdecne auto a s dvoulitrem se da uzit kopec srandy.. preju stastny kup
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
tady je posledni poptavka na ceny u Idaha co jsem delal na 2,0 , vsechno prvovyrobove dily
tesnení pod hlavu za 770,-
srouby hlavy za 695,-
tlumice KYB 334050/051 za 1658,-/kus
tlumice KYB 365077 za 1401,-/kus
termostat 385,-
gufera ventilu 21,-/kus
tycky přední 279,-/kus
tyčky zadní 349,-/kus
POZOR - CENY JSOU BEZ dph
a na ceny se jeste muzes podivat na www.automatejcek.cz a podobnych strankach , tu je neco levnejsi ,tu drazsi , jedine co se neda lehce sehnat jsou ty silentbloky do ramen , ale to se tu pak prodava tak rikajic kvalitne a na vecnost - viz.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=prothan
ceny celkem v pohode oproti plecharine
tesnení pod hlavu za 770,-
srouby hlavy za 695,-
tlumice KYB 334050/051 za 1658,-/kus
tlumice KYB 365077 za 1401,-/kus
termostat 385,-
gufera ventilu 21,-/kus
tycky přední 279,-/kus
tyčky zadní 349,-/kus
POZOR - CENY JSOU BEZ dph
a na ceny se jeste muzes podivat na www.automatejcek.cz a podobnych strankach , tu je neco levnejsi ,tu drazsi , jedine co se neda lehce sehnat jsou ty silentbloky do ramen , ale to se tu pak prodava tak rikajic kvalitne a na vecnost - viz.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=prothan
ceny celkem v pohode oproti plecharine