ABS

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Milan2
Člen Týmu

ABS

Příspěvek od Milan2 »

Ahoj všichni, prosím o radu začala mi svítit kontrolka ABS nevíte jaká je nejpravděpodobnější příčina??? Jak postupovat abych závadu odstranil??

děkuji M.
Floki
Věčnej rejpal

Re: ABS

Příspěvek od Floki »

Milan2 píše:Ahoj všichni, prosím o radu začala mi svítit kontrolka ABS nevíte jaká je nejpravděpodobnější příčina??? Jak postupovat abych závadu odstranil??

děkuji M.
Nejpravděpodobnější příčina je špatné čidlo na některém kole, ale prvně je zkus všechny vyčistit.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Ahoj, včera jsem s carinkou jel asi 30km a kontrolka chvíli svítila, chvíli ne. Zítra bych se na to chtěl kouknout jen nevím kde to přesne najdu nejsem odbroník, ale asi by k tomu měli jít dráty je to někde u kotouče nebo přímo na poloise???? jsou čidla i na zadních kolech??? toyota carina e 97
díky za rady M.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

cidlo je v kazde tehlici ( to je ta cast co vsechno drzi ) a venitr na na poloose / naboji je zubaty kolecko ktere to cidlo snima , jsou to jedine draty co tam vedou - to najdete , konektory byvaji v podbehach , temi bych zacal , kdyz to nebude kontakt tak asi odchazi cidlo
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

Čau, tak jsem pod tim dneska lezel, predni cidla jsem vyndal a vycistil, konektory prostrikal, vzadu se mi bohužel nepodařilo čidla vyndat, jsou zalehlá není na to nejaky grif?? s jednim se mi podarilo pootocit, ale vysunout zaboha neslo. kontrolka sviti dal.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Myslím, že by neměl být problém čidla orientačně proměřit. Určitě alespoň odpor té cívky, měl by být u všech stejný. Když jedno bude vykazovat výraznou odchylku, tak je s největší pravděpodobností vadné toto (s menší pravděpodobností ta ostatní tři :D ). To by se samozřejmě dalo provést i bez jejich vyndavání, jenom přes konektor.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Milan2
Člen Týmu

Příspěvek od Milan2 »

ahoj, tak jsem dnes konečně našel konektory od zadních čidel, nechal jsem všechny proměřit, zadní stejná hodnota 1730 nebo tak nějak, přední levé 1250 a přední pravé 0, tudíž se potvrzuje to co tu již někdo psal že odchází většinou pravé přední. Manik co mi to měřil, řikal že zkusí čidlo rozebrat a nahradit cívku, nevím jesti se to zdaří ale prý je to macht tak uvidíme, jinak pro jistotu nemá někdo typ kde sehnat čidlo za dobrou cenu, co jsem koukal na netu tak je cena kolem 3500 uf uf to je moc, čidlo je od BOSCHe. Díky za typy. Milan
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

on je to vlastne hallův snímač , http://imfsoft.cz/hardware/prislusenstv ... ac-H02.asp , nevim jestli se da presne timto nahradit - neni to tak spatna cena
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Carina“