TOYOTA SERVIS

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
vibam
Řidič

TOYOTA SERVIS

Příspěvek od vibam »

Pred cca mesicem jsem nechal servisovat sve zihadlo v toyota servisu, no nejprve jsem to tady nechtel psat, ale povazuji za vice nez nutne se s vami podelit o tyto zkusenosti... byl jsem na 4(velké)prohlidce - takze olej, filtr, brzdova kapalina, svicky, vzduchovy a pylovy filtr. Posledni 3 veci jsem uz mel udelane (sam) takze jsme se domluvili jen na tom zbytku + jeste mi bylo nabidnuto, abych nechal promazat brzdove trmeny a desticky, aby nezatvrdly, tak jsem souhlasil. Mimo jine jsem jeste upozornil (v servisu byly velike personalni zmeny) na mnozstvi oleje, ze se mi nelibi, ze si uctuji vice oleje, nez tam ma byt a ze mi minule prelili o 0,5l oleje nad horni risku olejove merky. Nacez se spustila brutalni prednaska o tom, jak se menily olejove vany, a ze se mnozstvi oleje zvysilo a ze kdyz se mnozstvi prelije, tak to nicemu nevadi...bla bla bla..nakonec rikam, dobre - jsem ochoten tedy zaplatit 4,2l, ale auto mi nezere ani dcl, a chci ten olej mit cca 0,5cm pod horni riskou. Kdyz jsem si pro auto prisel, zalpatil jsem fakturu podekoval a odjel domu.. Druhy den kontroluji olej - cca 1cm na hornim okrajem risky - odsal jsem 800ml nez jsem se dostal na horni hranici risky (kurvy jen litaly) pak jsem zjistil, ze si uctovali 4,5l oleje,servisni prace 2,4 hodiny, coz je doba vcetne vymeny svicek a obou filtru, ale rikal jsem si, ze asi nejakej cas venovali brzdam...tak jsem to nechal byt. Ale dnes jsem zjistil, ze brzdy vubec neudelali!! na prednich trmenech byla nejaka mastnota - asi WDecko, desky rezave, tedy stycne plochy ktere se dotykaji trmenu.. no proste sila.., takze jsem dnes krasne zabil odpoledne tim, ze jsem si to udelal sam:-D Nechci hazet spinu na vsechny toyota servisy, ale ja uz nikomu neverim! Takze zaverem chci rici, ze seru na servisni intervaly v toyote, ale budu si to resit sam a co nepujde, tak si domluvim jiny servis a budu vzdy chtit byt u vseho, co se kde vymeni nebo udela!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

priste napis aspon mesto a spise to patri dolu to zkusenosti se servisy :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Také jsem se po revoluci těšil, že si konečně přestanu auto servisovat sám a začnu ho dávat odbornmíkům. Kdepak. Po několika podobných zkušenostech už si zase i sám vyměňuji olej (centimetr nad rysku, olejový filtr nasazený na neočištěnou plochu bloku, takže tekl).
Jediná změna oproti totáči je v tom, že si můžu nakoupit náhradních dílů tři prdele a v různé cenové a kvalitativní hladině. Za komančů bylo to shánění někdy o nervy.

Jo, a pak je dobrý mít takovou Toyotu, co kromě toho oleje a občas přezutí jiný servis nevyžaduje 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

No co mi nám v práci dneska vyprávěl jeden zákazník ohledně servisu, tak to bylo taky takový pochybný,měnilo se toho spoustu, ale nic nepomohlo, takže vlastně zákazník jenom platil :lol:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

fildis píše: ...takže vlastně zákazník jenom platil...
I-DE-ÁL-NÍ-ZÁ-KAZ-NÍK :D
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Co si neuděláš sám, jako by nebylo... tak to dneska funguje snad všude. Neříkám, že nejsou kvalitní servisy, naštěstí o takových vím, ale stejně si radši všechno udělám sám, i s možným rizikem problémů, ale na vlastní triko.

Občas někde slyším, že se lidi serou, do čeho nemají, že pak jezdí do servisů, kde to za ně musí "odborníci" řešit - musím zaklepat, naštěstí to není můj případ, moje zkušenost je spíš taková, že "odborníci" něco poserou a "amatér" si to doma musí dávat sám do pořádku.

Sice to stojí čas a čas od času i nějaký nervy, ale člověk má potom třeba dobrej pocit z dobře odvedené práce. A přitom znám nespočet lidí, co to nedokážou pochopit, že někoho baví hrabat se v autě/motorce :wink:

Jo teda, chápu jednoho takovýho člověka, ten se tím živí. :D
Holomek!
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Člověk by si klidně hromadu věcí udělal na autě sám, ale jednak je naprosto levej a druhak nemá kde :lol:
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Jooo tak to "my" chudí na servis nemáme a raději olej, filtry, svíčky měníme doma. Občas ale je potřeba, stejně mi nikdo nedokázal jěště říct co je v háji a to jsem už dal přes 1500 a bude huř :(
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Rampa: Věř, že i já tohle v práci říkám, protože je opravdu pár jedinců, který tomu prd rozumí, ale za každou cenu to musí udělat a taky to pak tak vypadá :lol:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

já teda už na auto radši sahat nechci, mohl bych mu ublížit. posledně jsem chtěl jen sundat tažné, když ho momentálně nepotřebuju. tak jsem vzal klíč a uvolňoval matku. šlo to ztuha, ale jak jsem zabral tak se to uvolnilo, bo nejsem třasořitka a posiluju. no a samosebou - blbě jsem se na to koukl a točil na opačnou stranu...takže odteď už tam mám tažné napevno.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“