Myfunovo Celica
Myfunovo Celica
Je mi líto, že musím oznámit další nabouranou Celicu 6.g. Nejprve popíšu jak k tomu došlo a fotky se pokusím co nejrychleji dodat nejspíš zítra
V pátek cestou na sraz do Butova u Plzně sem na dálnici mezi Prahou a Berounem narazil na nějakýho vylízanýho de...a. Jeli jsme ve třech autech, Burák s Jacquesem11, Lucinka s BaraSem a já. Já jel poslední a ten vylízanec v Seatu Alhambra (dnes jsem dvě takové potkal a je to to auto). Nevím co mu vadilo, ale rozhodl se mě zablokovat v levém jízdním pruhu, přestože měl před sebou v pravém prázdno. Při prvním pokusu ho předjet z prava, akceleroval taky a kupodivu s postačujícím výkonem. Následovala zdvižená ruka s prostředníčkem z jeho okénka. Tady nastala první moje chyba a to ta, že mě to tak trochu vytočilo, i když zas né tolik. Následoval druhý pokus o předjetí, kdy jsem to sešlápl mnohem víc. Podařilo se mi před něj dostat o půl auta a tady nastala moje druhá chyba. Pokusil sem se ho trochu postrašit a natlačit ho na svodidla doleva, takže jsem se k němu přiblížil. Jenže jsme začali dojíždět auta před náma a instinktivně jsem šel po brzdě, abych do nich nevlítnul. No a za chvíli sem ucítil škubnutí zadku a pak už jen sleduju jak se auto točí zadkem doprava a zadním rohem u řidiče do pravejch svodidel. Naštěstí to byl úsek se svodidlama po obou stranách. Jak to dostalo ránu na zadek, tak to trochu odskočilo od svodidel, ale zbytková rotace mě ještě hodila do svodidel i přední roh u řidiče. Auto zastavilo namáčklé u pravejch svodidel a za chvíli začali projíždět auta co byli za náma. Štestí bylo že jsem skončil u těch pravejch svodidel. Auto je i přesto plně pojízdné což dokládá i moje účast na srazu, kam jsme dojeli klidovejma 120. Pro upřesnění, když jsem naposledy koukal na tachoměr při druhém předjíždění, tak byla ručička nad 160 a šplhala ke 170. Aby jste měli představu o rychlosti a ukrutném štěstí které jsem vlastně nakonec měl. No jsem při řízení dravější to nepopírám, Celica má ráda rychlost, tak jí to nechci moc odpírat. Nicméně fakt, že může bejt nějakému člověku na dálnici úplně jedno jestli někoho zabije, mě docela děsí. Za ten víkend v Butově jsem sestavil spousty analýz co sem udělal špatně a jak se do budoucna na takové lidi připravit. Od některých extrémních variant, že si pořídím např.zbrojní průkaz jsem se postupně dopracoval k závěru, že důležité je si takovejch kokotů prostě nevšímat a jet také občas v druhém pruhu, i když v pravém. Prostě a hlavně i když narazíte na blbce, neztrácejte hlavu, protože vás pak mohou některé věci zaskočit. Mrzí mě totiž jedna věc a jsem o ní přesvědčenej, že kdybych natočil hned při tom cuknutí kola no protipohybu a přidal plyn, tak bych to srovnal. Za předpokladu, že by se ten kokot do toho už nevměšoval. Otázkou totiž je, jestli mi pomohl a nebo jestli mi to uklouzlo na mokru? Můj servisák tvrdí, že i když sem jel na zimních, tak že by se neměli takhle utrhnout a že do mě musel ťuknout. Další nezodpovězenou otázkou zůstává jak moc bych měl potom času na dobrždění k autům přede mnou, protože a to je taky důvod proč jsem to vpodstatě nezkusil srovnat, sem to nechtěl napálit do někoho kdo za to nemůže. Musím moc poděkovat ostatním co se mnou jeli, že mě nenechali ve štychu a i když to nakonec nebylo potřeba, protože auto jelo dál, tak se jak to šlo otočili, a vrátili. Jen škoda, že se nám nikomu nepovedlo zapamatovat si SPZ toho auta.
Tady je trochu neohrabanej odkaz na fotky:
http://myfune.galerie.cz/4609550-celica-nehoda
V pátek cestou na sraz do Butova u Plzně sem na dálnici mezi Prahou a Berounem narazil na nějakýho vylízanýho de...a. Jeli jsme ve třech autech, Burák s Jacquesem11, Lucinka s BaraSem a já. Já jel poslední a ten vylízanec v Seatu Alhambra (dnes jsem dvě takové potkal a je to to auto). Nevím co mu vadilo, ale rozhodl se mě zablokovat v levém jízdním pruhu, přestože měl před sebou v pravém prázdno. Při prvním pokusu ho předjet z prava, akceleroval taky a kupodivu s postačujícím výkonem. Následovala zdvižená ruka s prostředníčkem z jeho okénka. Tady nastala první moje chyba a to ta, že mě to tak trochu vytočilo, i když zas né tolik. Následoval druhý pokus o předjetí, kdy jsem to sešlápl mnohem víc. Podařilo se mi před něj dostat o půl auta a tady nastala moje druhá chyba. Pokusil sem se ho trochu postrašit a natlačit ho na svodidla doleva, takže jsem se k němu přiblížil. Jenže jsme začali dojíždět auta před náma a instinktivně jsem šel po brzdě, abych do nich nevlítnul. No a za chvíli sem ucítil škubnutí zadku a pak už jen sleduju jak se auto točí zadkem doprava a zadním rohem u řidiče do pravejch svodidel. Naštěstí to byl úsek se svodidlama po obou stranách. Jak to dostalo ránu na zadek, tak to trochu odskočilo od svodidel, ale zbytková rotace mě ještě hodila do svodidel i přední roh u řidiče. Auto zastavilo namáčklé u pravejch svodidel a za chvíli začali projíždět auta co byli za náma. Štestí bylo že jsem skončil u těch pravejch svodidel. Auto je i přesto plně pojízdné což dokládá i moje účast na srazu, kam jsme dojeli klidovejma 120. Pro upřesnění, když jsem naposledy koukal na tachoměr při druhém předjíždění, tak byla ručička nad 160 a šplhala ke 170. Aby jste měli představu o rychlosti a ukrutném štěstí které jsem vlastně nakonec měl. No jsem při řízení dravější to nepopírám, Celica má ráda rychlost, tak jí to nechci moc odpírat. Nicméně fakt, že může bejt nějakému člověku na dálnici úplně jedno jestli někoho zabije, mě docela děsí. Za ten víkend v Butově jsem sestavil spousty analýz co sem udělal špatně a jak se do budoucna na takové lidi připravit. Od některých extrémních variant, že si pořídím např.zbrojní průkaz jsem se postupně dopracoval k závěru, že důležité je si takovejch kokotů prostě nevšímat a jet také občas v druhém pruhu, i když v pravém. Prostě a hlavně i když narazíte na blbce, neztrácejte hlavu, protože vás pak mohou některé věci zaskočit. Mrzí mě totiž jedna věc a jsem o ní přesvědčenej, že kdybych natočil hned při tom cuknutí kola no protipohybu a přidal plyn, tak bych to srovnal. Za předpokladu, že by se ten kokot do toho už nevměšoval. Otázkou totiž je, jestli mi pomohl a nebo jestli mi to uklouzlo na mokru? Můj servisák tvrdí, že i když sem jel na zimních, tak že by se neměli takhle utrhnout a že do mě musel ťuknout. Další nezodpovězenou otázkou zůstává jak moc bych měl potom času na dobrždění k autům přede mnou, protože a to je taky důvod proč jsem to vpodstatě nezkusil srovnat, sem to nechtěl napálit do někoho kdo za to nemůže. Musím moc poděkovat ostatním co se mnou jeli, že mě nenechali ve štychu a i když to nakonec nebylo potřeba, protože auto jelo dál, tak se jak to šlo otočili, a vrátili. Jen škoda, že se nám nikomu nepovedlo zapamatovat si SPZ toho auta.
Tady je trochu neohrabanej odkaz na fotky:
http://myfune.galerie.cz/4609550-celica-nehoda
Naposledy upravil(a) Myfune dne úte 29.03.2016, 14:17, celkem upraveno 5 x.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
ja som tiez nedavno zistil ze ked sa na blbeckov nerozculujem a netrubim tak mam tendenciu dokoncit jazdu v klude. predtym som sa zvykol vytocit a potom som jazdil uz nervozne a robil som chyby.
tolko situacii co som za posledne tyzdne zazil sa uz nerozculujem. ludi nema vyznam poucovat. blbcom sa treba hlavne vyhnut.
a tiez ma zvyklo vytacat ked ma zozadu tlacil daky srot (generic family auto, s cerstvym mladym pretekarom co musi citroen c3 po meste 100 nahanat...) ale dnes mam pi*i idem si svoje tempo. usetrim benzin, nervy.... ale keby mi dakto na dialnici ukazal gesto, tak sa asi tiez neovladnem. ja by som gesta nikdy nerozdaval len tak z roztopasnosti.
tolko situacii co som za posledne tyzdne zazil sa uz nerozculujem. ludi nema vyznam poucovat. blbcom sa treba hlavne vyhnut.
a tiez ma zvyklo vytacat ked ma zozadu tlacil daky srot (generic family auto, s cerstvym mladym pretekarom co musi citroen c3 po meste 100 nahanat...) ale dnes mam pi*i idem si svoje tempo. usetrim benzin, nervy.... ale keby mi dakto na dialnici ukazal gesto, tak sa asi tiez neovladnem. ja by som gesta nikdy nerozdaval len tak z roztopasnosti.

hlavne ze si to prezil, si zivy, zdravy... a vymen motor za 3S-GE a ziadne problemi ti uz alhambra robit nebude
kdezto 3S-GE zrychluje vpohode na 240
(kto neveri, mozeme sa previest
)
ono potom robia problem fsi, tsi a podobne wv novodobe sracky....

ono potom robia problem fsi, tsi a podobne wv novodobe sracky....

ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen

IS 300
- BaraS
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Kamaráde když sem to viděl v tom z5tnym,říkal sem ti jak mě bylo....REBORN 2 říkáš.....no nebude to tak hrozný jak to vypadá,práce na tom bude ne že ne ale co dokážou občas lidský ruce je úžasný tak držím tobě a hlavně cecile palce
btw.mezi takhle dobrou partou jako na srazu sem dlouho nebyl aby nás spojovala všechny jedna láska.Tj tak dobrej pocit vedět že je furt si o čem na těch kráskách povídat 

- elviiis
- Manager Týmu
Mno tak to zamrzi... Cesti ridici jsou bez ohledny prasata... Ja jezdim sice jako hovado ale nikoho neohrozuju a v obci se mirnim... na dlanici uz jsem parkrat musel predjizdet po pravem kdyz mne nekdo nechtel pustit... problem je v tomze kdyz je du v gt4 tak si toho ze mne nekdo nechce pustit nevsimnu a ochcavka je pro mne hardworker je uz tak zlehka potlucena a pokud by se mne nekdo pokusil ohrozit nebojim se vyuzit svejch (troufam si rici dobrejch) ridicskejch schopnosti a ridice jez mne ohrozuje vyslat do pole... nejsem nasilnik ale zivot muj a mych blizkych je pro mne priorita... a ze se mi nejdenou stalo ze pri predjizdeni zacali zrychlovat a s 81kw tdi preci jen to neni pak sranda... nic mene staci mu dat najevo ze ja se vracim do pruhu at tam je nebo ne a oni uhnou...
Bohuzel tato bezohlednost a mnohdy mi to pripada jako nedomyzlenej pokus a hromadnou vrazdu se tyka moha ceskych ridicu... at uz strelcu ve fobiii ochcavkaka prassatech tuzingarich s cirejma lampa a napisem tjuuningoveho klubu na okne taki majitelu napr celici i to se mi stalo
Bohuzel tato bezohlednost a mnohdy mi to pripada jako nedomyzlenej pokus a hromadnou vrazdu se tyka moha ceskych ridicu... at uz strelcu ve fobiii ochcavkaka prassatech tuzingarich s cirejma lampa a napisem tjuuningoveho klubu na okne taki majitelu napr celici i to se mi stalo

Carlos Sainz limited 2468/5000
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No hlavni je ze jsi prezil, na dalnici diky vysoke rychlosti maji bouracky vetsinou tragicke nasledky. Pokud jsi byl schopny dojet tak jsou to jen plechy co se da brat jeste jako vyhra.
V patek jsem jel do brna, predemnou par aut a jedno nakladni, neco jako liazka na korbe nalozenych plno nejakch sracek. Nechci jet za takovym autem do predu pres nej nejde moc videt, smrdi a clovek nikdy nevi jestli mu v mirnejsi kopci nedojde dech. Jal jsem se tedy predjizdeni tohoto zm*rda. Predjel jsem ho ferove, zadna prasarna,zaradil jsem se pred nej, mista tam bylo dost na brzdy urcite nemusel, proste prejdeti jako v autoskole. Zm*rd ovsem to tak nemohl nechat(nechapu co mu vadilo), zacal na me najizdet, problikavat dalkacema a najizdel na me tak par cisel od meho narazniku, pak toho nechal a potom to opakoval a tak nekolikrat. Opravdu mit takoveho velkeho zm*rda par cm za naraznikem mi nedelalo dobre, kdybych musel nahle brzdit, jsem si jisty na 110% ze by to do me napral. Pri prvni prilezitosti jsem prejdel jeste auto predemnou a rychle odnej pryc, potom jsem ho uz nepotkal.
Nedelal jsem vubec nic proste si jel svoje, vybrzdovat ho nemelo cenu i kdyz by bylo pravo na me strane, sesrotovany takovym autem by mi to nebylo nic platne. Nejdulezitejsi je nevychovavat takove blbce, protoze to muze byt nejaky magor a muze z toho vzejit cokoliv, proste je lepsi ustoupit a neoplacet.
V patek jsem jel do brna, predemnou par aut a jedno nakladni, neco jako liazka na korbe nalozenych plno nejakch sracek. Nechci jet za takovym autem do predu pres nej nejde moc videt, smrdi a clovek nikdy nevi jestli mu v mirnejsi kopci nedojde dech. Jal jsem se tedy predjizdeni tohoto zm*rda. Predjel jsem ho ferove, zadna prasarna,zaradil jsem se pred nej, mista tam bylo dost na brzdy urcite nemusel, proste prejdeti jako v autoskole. Zm*rd ovsem to tak nemohl nechat(nechapu co mu vadilo), zacal na me najizdet, problikavat dalkacema a najizdel na me tak par cisel od meho narazniku, pak toho nechal a potom to opakoval a tak nekolikrat. Opravdu mit takoveho velkeho zm*rda par cm za naraznikem mi nedelalo dobre, kdybych musel nahle brzdit, jsem si jisty na 110% ze by to do me napral. Pri prvni prilezitosti jsem prejdel jeste auto predemnou a rychle odnej pryc, potom jsem ho uz nepotkal.
Nedelal jsem vubec nic proste si jel svoje, vybrzdovat ho nemelo cenu i kdyz by bylo pravo na me strane, sesrotovany takovym autem by mi to nebylo nic platne. Nejdulezitejsi je nevychovavat takove blbce, protoze to muze byt nejaky magor a muze z toho vzejit cokoliv, proste je lepsi ustoupit a neoplacet.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
- elviiis
- Manager Týmu
No problem s kamionakam je znamej drive to byli dospeli chlapy s praxi dnes jesou to kolikrat cucaci kteri neumi ridit ani deckou trikolku a kteri si ani nedokazi predstavit co ssebou nese rizeni takoveho kolosu... mozna se to nekoho zvlaste tech co se tim zivi dotkne ale ja osobne jsem pro uplne zruseni kamionove dopravy... od toho jsou podle mne zeleznice... ktere maji rozvazet zobzi do logistickych center s tama male veci rozvezou dodavky a vyjimecne velke veci jako stavebni material automobily apd... vym ze to neni tak jednoduche ale bylo by to velmi uzitecne reseni... dalsi vec jsou kamiony a autobousy 9uz jen vyjimecne soukormi dopravci kteri sami maji cayena ale na firmu nezbylo) v dezolatnim stavu se slabuckymi motory co jezdi sotva 20 a hulej jako praskle kamna... opet jsou je to zlo jez zhorsuje zivot lidem a ohrozuje provoz... majitele autodoprav nedodrzuji technicky stav vozidel... opet by to vyresilo to ze tu nemaj co delat nakaldaky starsi 5ti let a je pokoj... nic mene nidko z nas s tim nic neudela 

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Brzdit, brzdit, brzdit, nenechat ho predjet, az uplne zastavi. Vystoupit, prorazit mu katanou pneumatiku a odjetTomasGT20 píše:...Predjel jsem ho ferove, zadna prasarna,zaradil jsem se pred nej, mista tam bylo dost na brzdy urcite nemusel, proste prejdeti jako v autoskole. Zm*rd ovsem to tak nemohl nechat(nechapu co mu vadilo), zacal na me najizdet, problikavat dalkacema a najizdel na me tak par cisel od meho narazniku, pak toho nechal a potom to opakoval a tak nekolikrat...

Alternativne ho zabrzdit na 10 km/h a pak ujet, Lizou uz te nedojede.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- elviiis
- Manager Týmu
Hummer je pro deti proto ja bych preferoval toyota tundra 5.7 V8 kompressor TRD... 505koni 730NM a 3tunyPavo.B. píše:jednu dobu jsem preferoval nazor koupit hummera h1 ve predu s velkou traverzou a resit blokujici auta jemnym postrcenim, ale on hammer moc rychle nejede :/

- stefancelicaT20
- Manager Týmu
No tak technik co se na to auto dnes byl kouknout řekl že s pohledu pojišťovny je to totálka. To znamená, že budou odečítat použitelné díly. Tak sem docela v pozoru, aby se z toho nakonec nevykroutily jak úhoři.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu, co si ten magor v Alhambře chtěl dokázat...bohužel člověk musí na našich silnicích počítat s tím, že každej druhej řidič je totální *pip*, kterej když ostatní ohrozí, tak z toho má asi dobrej pocit nebo co. Nechápu. Toto už je ale pořádně silný kafe, škoda že si nikdo nezapamatoval tu SPZ. I když předjíždět zprava také nebylo úplně košer.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen

http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova