Corolla Verso 2.2D-Cat 130kw-kouří motor

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
santajana
Člen Týmu

Corolla Verso 2.2D-Cat 130kw-kouří motor

Příspěvek od santajana »

zdrávím všechny majitele toyot 2.2D-Cat 130kw.Stejný problém s kouřivostí motoru mám i já.V zimě jsem si všiml se mi pravidelně po ohrátí motoru začlo kouřit z výfuku tak silně že za mnou nebylo vidět a bylo to většinou když jsem jel do města i časově to vychazelo skoro vždy ve stejnou dobu a většinou mi to přišlo že když jsem jel kolem padesáti.Když jsem jel někam jinam na delší ttrasu tak se ta kouřivost skoro ani neprojevila.Byl jsem u jednoho maníka kterej mi toyotu napích a našel pouze chybu v palivovým systému ale jinak nic víc takže jsem to nechal být a přišlo pomalu jaro a motor přestával kouřit a teď už pár měsíců je od kouření klid úplně ale rád bych tu závadu odstanil protože další zimu už nechci aby se to znovu opakovalo.Můžete mi někdo stoprocentně poradit v čem je problém?
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

myslim ze ked si prebehnes tento topic:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13615

tak budes mat v tom jasno.. mne to v toyote spravili vymenou viacerych veci (vid zoznam tam) ale keby to nebolo v zaruke, tak by som sa na to asi vybodol..
Corolla Verso D-CAT 130kw
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

keko ozvi sa v zime, lebo pravdepodobne ti to bude robit opat :lol:
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

mne to robili v januari a po oprave to prestalo.. myslim ze tuto zimu sa to uz nevrati.. skor tak .. o dva - tri roky :)
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

ked sa ti upcha filter. mne to prestalo robit vtedy ked som zacal tankovat bezsirnu naftu. teraz v lete to aj tak nie je vidno. Ten dym je totiz horuci kvoli prepalovaniu filtra a v zime pri minusovych teplotach je castejsie vidiet.

jazdis kratke vzdialenosti castejsie?
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

tak 50 na 50. Ked som to niesol do opravy, tak to robilo uz kazdu jazdu, po 5 km ako sa zahrial motor..

jazdil som na bezsirnu, ale uz som sa na to vybodol.. podla terajsich noriem musi kadzda nafta mat menej ako 50 mg (co chce aj tento motor) a podla rozoboru mala OMV normalna nafta nejakych 10 mg siry
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

tak diesel extra na shellke co som predtym tankoval to asi nemal, alebo som tankoval stale ten "spodok" z nadrze na cerpacke.

Inac to ze to robi pri kazdej jazde sa da otestovat - akonahle uvidis ze to dymi, skus ist 20 minut pri rovnomernych otackach (samozrejme nie v meste) - cca 2000. Tym sa zaruci ze ten cistiaci cyklus sa ukonci a vsetok sajrajt sa uspesne vypali. To som spravil ja ked som uz nevedel co s tym. Proste raz som neodbocil domov k bytovke a isiel dalej. Potom to prestalo - aj pocas minusovych teplot.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

pri mojom aute (ma uz cez 120t) uz nepomahalo nic.. kazdy den ako s v3skou :(

nebavilo ma to a navyse som nevedel ci je to len filter, alebo aj nieco ine..

niekde som ale videl dlhodoby test avensisu (do 100 tis) a tiez sa na to stazovali.. vraj im to nechceli ani v ramci zaruky opravit.. zaujimave

inak som naozaj zvedavy ci sa to vrati, alebo uz nove filtre (aj ten ktory mam ja od opravy) to maju nejak konstrukcne vyriesene
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

ano, cital som aj ja nemecky clanok ze ked bol D-CAT v 2.0 motore tak to dymilo. Potom prehodili D-CAT system do 2.2, zvacsili nejake potrubia okolo filtra, samotny filter je tiez vacsi. ale predpokladam ze to tak ci tak nepomoze, kedze je to samoudrziavaci filter. V inych (ford napr) sa to meni.

Dobre by padla nejaka informacia na displeji ze sa spusta ten cyklus, aby sme vedeli ze to je ono.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

jo.. myslim ze na forde alebo pezotke blika shavenie
Odpovědět

Zpět na „Avensis“