Praskání žárovek
- Ahold
- Věčnej rejpal
Praskání žárovek
Ahojte, vím že podobné téma tu už někde je, ale tam nejde o praskání spíš se tam rozebíraj H7.
U mě to spíš vypadá na problém v elektrice. Auto mám od listopadu a už žárovku měním po 4. Vždicky jen u spolujezdce. Poslední žárovka mi praskla v neděli, měl jsem jí v autě cca týden a najezdil 1500km - to jsem jěště kupoval "lepší" od Phillips s nějakou prodlouženou životoností za 300kč. Nenapadá někoho z vás čím to muže být? Popřípadě nejčastější příčiny? V autě není žádná přidavná elektronika, ani ledky. Jen sem si všiml že když sem přidával plyn tak světla malinko pohasli a pak zas svítili jak nic, po výměně klínáku už se to ale neděje.
U mě to spíš vypadá na problém v elektrice. Auto mám od listopadu a už žárovku měním po 4. Vždicky jen u spolujezdce. Poslední žárovka mi praskla v neděli, měl jsem jí v autě cca týden a najezdil 1500km - to jsem jěště kupoval "lepší" od Phillips s nějakou prodlouženou životoností za 300kč. Nenapadá někoho z vás čím to muže být? Popřípadě nejčastější příčiny? V autě není žádná přidavná elektronika, ani ledky. Jen sem si všiml že když sem přidával plyn tak světla malinko pohasli a pak zas svítili jak nic, po výměně klínáku už se to ale neděje.
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
pohasínání žárovek...
V prvním kole bych zkusil odšroubovat uzemění na zemnících bodech, trochu to oškrábat šroubovákem nebo ocelovým kartáčem a znovu přišroubovat. Možná to vůbec nepomůže, ale kdo ví.
Další variantou je na okruh žárovek posadit filtr napětí. Dá se koupit třeba u stualarmu nebo některých (audio)elektroprodejnách. Nejčastější příčinou je jistě chvilkové přepětí na větvi žárovky.
Další variantou je na okruh žárovek posadit filtr napětí. Dá se koupit třeba u stualarmu nebo některých (audio)elektroprodejnách. Nejčastější příčinou je jistě chvilkové přepětí na větvi žárovky.
Back in Czech.
- Ahold
- Věčnej rejpal
Re: pohasínání žárovek...
Taky jsem nad tím přemýšlel, ale to by mi praskali všechny, né jen to pravé, nebo se pletu?aczasa píše:V prvním kole bych zkusil odšroubovat uzemění na zemnících bodech, trochu to oškrábat šroubovákem nebo ocelovým kartáčem a znovu přišroubovat. Možná to vůbec nepomůže, ale kdo ví.
Už sem si sehnat multimetr tak to zkusím proměřit a sprejem na kontakty pročistit. Nechce se mě ale dávat další 300 za hloupou žárovku.
praskání žárovek...
No, multimetrem asi nic nezměříš.
Ale za pokus to stojí.
A v tom případě kupuj žárovky v globusu za 50.
Na těch vyzkoušíš jak tam vyrdží dlouho. Možná by to mohlo být kontaktem mezi paticí a žárovkou. Pokud by žárovka špatně seděla, tak by mohla občas probliknout a tím pádem rychle odejít. To stejné platí i o jakémkoliv dalším kontaktu na dané větvi. Ale to už je hledání, asi neuskutečnitelné. 

Back in Czech.
Asi platí, čím dražší žárovka, tím kratší výdrž
Ne, promiň. Taky jsem měl philipsy a vydržely mě asi 8 let, ale bylo to na e10. Zkusil bych se poradit s někým fundovanějším ohledně toho filtru napětí. Rodičům na E12 vydrží ta žárovka v průměru měsíc. Možná se k tomu taky dostanu. Zajímavostí z poslední doby je, že se jim sám odpojuje konektor z té žárovky a za zmínku stojí, že je navíc (ten konektor) vyrobenej ze zrovna ne moc kvalitního materiálu, takže se i při použití předepsaných žárovek natavuje.

Ne, promiň. Taky jsem měl philipsy a vydržely mě asi 8 let, ale bylo to na e10. Zkusil bych se poradit s někým fundovanějším ohledně toho filtru napětí. Rodičům na E12 vydrží ta žárovka v průměru měsíc. Možná se k tomu taky dostanu. Zajímavostí z poslední doby je, že se jim sám odpojuje konektor z té žárovky a za zmínku stojí, že je navíc (ten konektor) vyrobenej ze zrovna ne moc kvalitního materiálu, takže se i při použití předepsaných žárovek natavuje.
Holomek!
Taky mě praskaly přední žárovky a to jak velký (51W) tak i parkovačky. Dokonce naposledy, když jsem měnil žárovku na straně, kde je akumulátor, tak jsem dal jinou a v okamžiku zapnutí zase praskla a třetí opět. Byla mezi nimi i Philips. Kontakty jsem čistil, nechal si zkontrolovat nabíjení a vše bylo v pořádku. Zkrátka záhada. Vyřešil jsem to instalací světel pro denní svícení (ledky dohromady 5 W) a zatím je vše OK (musím to zaklepat). Corollka je dobrá, ale má zkrátka své vrtochy.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
- Ahold
- Věčnej rejpal
Záhada odhalena. Špatně mi tam drží konektor. Dneska jsem byl koupit 3 řárovky po 70kč a náhodou jsem se podíval jestli je ta co nesvítí prasklá a ejhle, nebyla. Tak jsem jí tam napojil a svitil, tak jsem s tím kimácel a není třeba velká síla a zhasl. Tak jsem to tam zapasoval a dal pod ten držáček a už svítí jak za mlada. Díky mé lenosti vyhzovat bordelz auta jsem našel i ty 2 předchozí nesvitící a taky nejsou prasklé, takže mám 5 žárovek k dobru 

Rampa89 píše:....................... Zajímavostí z poslední doby je, že se jim sám odpojuje konektor z té žárovky a za zmínku stojí, že je navíc (ten konektor) vyrobenej ze zrovna ne moc kvalitního materiálu, takže se i při použití předepsaných žárovek natavuje.
někde se musí ušetřit aby mohli snížit náklady na výrobu
ale proč zrovna na těchto důležitých dílech?

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...