Spojka
Spojka
Zdravim vsechny,
mam dotaz, pri parkovani(couvani) na nizky obrubnik jsem se tak 3-4sekundy snazil vyject, z mista. Nakonec se to podarilo, ale v aute byl citit zapach. Zrejme od spojky. Je mozne , ze se pri tak kratke dobe mohla nejak ponicit lamela? Dekuji moc, za odpovedi.
mam dotaz, pri parkovani(couvani) na nizky obrubnik jsem se tak 3-4sekundy snazil vyject, z mista. Nakonec se to podarilo, ale v aute byl citit zapach. Zrejme od spojky. Je mozne , ze se pri tak kratke dobe mohla nejak ponicit lamela? Dekuji moc, za odpovedi.
Toyota corrola 1.4 xli r.v.1996
Toyota Auris 1.6 r.v.2007
Toyota Auris 1.6 r.v.2007
Re: Spojka
Ahoj,Nusbi píše:Zdravim vsechny,
takto citit spojku a mne, ked trochu poparkujem do kopca. neviem ci je to na skodu. dufam, ze nie a ze spojka nieco vydrzi. dufam, ze to nerobia z blata. dobre by bolo sa dozvediet ci to robi aj inym autam.
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
U subaru to občas zapáchne taky, ale bylo mi sděleno že spojka vydrží že se teď dělá z nějakých ekologických materiálů a tudíž zapáchácharon píše:Ahoj,Nusbi píše:Zdravim vsechny,
takto citit spojku a mne, ked trochu poparkujem do kopca. neviem ci je to na skodu. dufam, ze nie a ze spojka nieco vydrzi. dufam, ze to nerobia z blata. dobre by bolo sa dozvediet ci to robi aj inym autam.

Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
Vracím se k tomuto staršímu tématu, protože i mě smrdí spojka při zátěži (rozjezd do prudkého kopce, nájezd na obrubník, prostě vždy, kdy je potřeba vynaložit větší sílu při rozjezdu na jedničku nebo zpátečku). Dělá to každý auris 1.33 nebo jen pár "vyvolených" Zajímalo by mě, jestli se to dá technicky vyřešit. Najeto mám asi 46 tis.
Auris 1,33 VVT-i 2011
Mám problém se spojkou. Dnes ráno jsem na pětku při cca 55 kmh víc přidal, abych chytil zelenou a proklouzla spojka. Začal jsem to zkoumat a v nižších otáčkách okolo 2 - 3 tis. opravdu spojka proklouzla. Když jsem dal plnej, tak to cca 1 - 2 sekundy klouzlo a pak se normálně chytla a bez proklouznutí šlo motor vytočit do maxima. Najel jsem dneska asi 60 km a vypadá to, že zase prokluzovat přestala. Jinak před tím nebyl ani náznak, že by měla proklouznout a to ani při ostrých rozjezdech.
Najeto mám necelých 60 tis. km. Spojku neničím, nenechám zbytečně prokluzovat a používám při řazení více méně jako on-off, tak že by se chtěla odporoučet do křemíkového nebe se mi nezdá pravděpodobný. Spíš mi to připadá, jako by se do spojky dostal olej, jestli je to vůbec možný. Před cca 200 km jsem byl na výměně oleje v Toyotě. Neví někdo co by to mohlo být?
Najeto mám necelých 60 tis. km. Spojku neničím, nenechám zbytečně prokluzovat a používám při řazení více méně jako on-off, tak že by se chtěla odporoučet do křemíkového nebe se mi nezdá pravděpodobný. Spíš mi to připadá, jako by se do spojky dostal olej, jestli je to vůbec možný. Před cca 200 km jsem byl na výměně oleje v Toyotě. Neví někdo co by to mohlo být?
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
1.800 ot. po rovině není problém. Kolik drží v týhle rychlosti CVT? Radši se zdrž komentářů, trolíku.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
CVT točí při 50 něco málo přes 1000 ot
Taky jezdím po městě 55 tachometrových, 1800 ot. a na tempomat, rovina. Mám auris 2010 ještě s dobře odstupňovanými převody a ne to co se montovalo potom. Za vše můžou ekoteroristé.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
taky dávám pětku při té rychlosti po městě,nápověda řazení to dává už lehce po 50Km/h 

Corolla SD TechStyle 1,6 automat 2019
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Jde spojka v Aurisu nějak seřídit? Mám najeto 46 tis. a zdá se mi, že mi spojka zabírá až dost na konci chodu pedálu. Jezdím hlavně ve městě a musím se přiznat, že spojku nijak nešetřím, mohla by už být na konci životnosti?
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
Záběr spojky na konci většinou předpovídá její brzký konec. :-/on22 píše:Jde spojka v Aurisu nějak seřídit? Mám najeto 46 tis. a zdá se mi, že mi spojka zabírá až dost na konci chodu pedálu. Jezdím hlavně ve městě a musím se přiznat, že spojku nijak nešetřím, mohla by už být na konci životnosti?
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Multidrive S Executive 2016
-
- Člen Týmu
Po 46 tis. to je docela síla