Toyota corolla E11 3dv. a karavan

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Ridertommy
Člen Týmu

Toyota corolla E11 3dv. a karavan

Příspěvek od Ridertommy »

Ahoj chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s corollkou a tažením karavanu. Celé forum jsem pročetl,ale nikdo nic. Chápu že tohle není auto dělané na tahání karavanu,ale dostaneme ho jako dárek od strejdy. Má to sice vysoký výkon 81 kw,ale kroutící moment asi není ideální pro karavan. Chtěl bych tahat něco do max 1000 kg. Jednalo by se i o cesty do zahraničí. Doufám že budu s autem spokojený Je pravidelně servisované a má garantovaných 46 tis, km
Díky
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Já bych jí s tím raději netrápil.
Já mám tuším v TP o soustavě něco kolem 1900kg, tj. předpokládají maximální zatížení 800kg.

Já jsem jednou vezl náklad betonových dlaždic, který měl necelé půl tuny a bylo to opravdu značně cítit, to auto se s tím trápí.

Na karavan pořiď třeba toto:
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... er/7945114
nebo třeba Landcruisera.

Nebo víceméně cokoli s aspoň dvoulitrovým dieselem, ať máš krouťák.

(i kdybys to chtěl provozovat s tou corollou, tak tě zabije spotřeba - podle mě 10 litrů žádnej problém)

(btw skoro to vidím jako danajský dar... ;) )
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ono to i nejak pojede, nejvic dostane zahul spojka na rozjezdech. Odvazlivci tahali privesy i za Maluchem :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Ridertommy
Člen Týmu

Příspěvek od Ridertommy »

No mě se právě jedná jestli mám za tohle auto ten karavan pořizovat, nebo jestli raději za ušetřené peníze (auto jsme dostali darem,chtěli jsme koupit nějaké TDI) nekoupit obytné auto. Na karavan foru mě totiž psali že by se to s tím tahat dalo v pohodě. Dřív se to tahalo žigulama atd. No ta spojka by asi dostala záhul no.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No asi by nebyl problém s taháním, ale je to malý 3dv auto, tak počítej, že to nebude žádnej med ani co se pohodlí týče ani jízdy s takovou zátěží. A taky je toho auta trochu škoda :wink: jestli má, jak píšeš takovej nájezd. No chtělo by to zkusit, těžko říct.

Každopádně jestli se nepletu, tak nebržděnej je max okolo 350 kg a bržděnej těch 1000 kg.
Holomek!
andy.gee
Řidič

hm

Příspěvek od andy.gee »

Ridertommy píše:No mě se právě jedná jestli mám za tohle auto ten karavan pořizovat, nebo jestli raději za ušetřené peníze (auto jsme dostali darem,chtěli jsme koupit nějaké TDI) nekoupit obytné auto. Na karavan foru mě totiž psali že by se to s tím tahat dalo v pohodě. Dřív se to tahalo žigulama atd. No ta spojka by asi dostala záhul no.
tak 'zigulak' mal dost odolnu spojku, ktora musela vydrzat tuhe ruske zaobchadzanie cize ta spojka to tam urcite zvladala v pohode :lol:

ja by som tu corollu s karavanom asi netrapil .. teda predpokladam, ze mas benzin 1,6 podla vykonu co uvadzas a ten by to sice potiahol ale asi by sa zadychal riadne
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zase to auto nepodceňujte, moje Corolla zatím uvezla absolutně všechno co jsem do ní naložil, včetně opravdu velké automatické pračky a přívěs to zvládne taky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

přesně tak, před dvaceti lety tahali všichni karavany 120-kama, takže bych v tom problém neviděl, samozrejmě brzdy a spojka to trochu odnesou, s tím se musí počítat
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
andy.gee
Řidič

karavan

Příspěvek od andy.gee »

ja netvrdim, ze by to nezvladla .. prave naopak

len auto, ktore ma po tolkych rokoch skutocnych 46 000 km by som asi setril trochu viac
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

trochu mimo, ale preci si neodpustim... - už jsem viděl karavan i za trabantem :)
http://club.autofun.cz/existencex/trabant-kombi.html
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Odpovědět

Zpět na „Corolla“