Výměna motorku na předních světlech toyota 5. g.

vše ohledně modelové řady Celica
jenda-benda
Člen Týmu

Výměna motorku na předních světlech toyota 5. g.

Příspěvek od jenda-benda »

zdravím, chci se zeptat, zda mi někdo logicky popíše, jak vyměním motůrek
u vyklápěcích světlech a kde bych ho sehnal funkční??
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

svetlo je upevneno na trech sroubech, dva jsou pristupne z motoroveho prostoru - ty jsou videt - nema cenu popisovat ( pokud chce nekdo vysunout/zasunout svetlo jde to zespoda stelovacim sroubem na spodu motorku - pokud na elektriku vubec nereaguje ) ,

dalsi sroub je pristupny po odmontovani blinkru tak ze se veme dlouhy nastavec na racnu , prislusny orech ( myslim ze 12 ) a sroub se vysroubuje , je to takova "gynekologicka" prace ,

predtim se jeste musi vyndat parabola a vypojit elektrika aby sla vytanout ze svetla , to znamena demontovat i ten cerny plast kolem osvetla , pote chromovy ramecek na parabole atd..

pote by melo jit cele svetlo nahoru vyndat a clovek se dostane k celemu mechanizmu ,

kde sehnat motorek ? v inzerci je napr. na dily jedna , tak treba z ni , nebo obvolat vrakoviste , nevim jestli se to zpravovat , obcas je jenom chyba v dorazech ze prejizdi koncaky , nebo spatny kontakt

ja mel chybu v tom ze mi prejizdel koncak, parkrat jsem to zpravoval a nakonec koupil cele svetlo , vymenil a mam po starostech
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
jenda-benda
Člen Týmu

Ahoj Pavo,děkuju za cenou radu, četl jsem Tvoje dřívější názory a je vidět, že tomu rozumíš!!
Asi tak...Cecilka nemrká na jedné straně, má zavřený oko, které nereaguje na elektriku...Myslím, že jsem ho poškodil, když jsem ji důkladně myl nebo co jsem vjel do velký díry, to byla pecka...Na Tvoji radu jsem už zkoušel pootočit tím kolečkem a ono prd. Četl jsem tu, že to také někdo zkoušel a kolečko urval či poškodil tu osičku u kolečka. Zkusím to tedy namazat a pootočit. Asi bude v čudu elektrika, pač když zapnu světla, motůrek je trochu horký, asi ho pro klid duše vyměním.
Hale, ty motůrky, vyrábějí se ještě nové nebo druhovýroba?! Kdybych chtěl vyměnit i ten druhý a mít klid, že hned tak neodejde. Zkoušel jsem to googlit a ono nic. Jinak mám stažený z rapida ten manuál v AJ, je supr. Lidi, moc díky!
Taky jsem už měnil startér, předpokládám, že byl origo z 90 roku. Občas nestartovala, ze začátku jsem nevěděl, do čeho se pustit, dokud jsem neucítil spálené uhlíky a bylo to...Vyměna byla celkem zabíračka...Uff...
Zdravím a jak bude hotovo, hned se podělím o know-how...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

myslim ze motorky nesezenes, jedine v toyote za jiste zcela "prijemnou" castku , takze spis od nekoho kdo ma na dily a vi ze funguje , nez to zacnej ale rozebirat uplne , zkontroluj ty kontakty , popr. je promer multimetrem , clovek nikdy nevi , pokud by to byly koncaky a ty jsi pootocil spravne tim koleckem dole na svetle tak by melo vyjet / zajet po pusteni svetel, to jsem mel ja, stacilo hejbnout a zase vyjelo , btw. jde to celkem pomalu nez se vysune

jinak jsou dva lisici se motorky ale velikost a funkce je asi 100 stejna , jeden ma delsi bilej nastavec na to toceni a druhy ma jen kolecko hned pod motorkem , tak to mam ja , jedno tak a jedno onak jen aby nekdo nemyslel ze je jine kdyz se trochu lisi
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Micron vi kde kupovat , posli mu SZ

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=900
jenda-benda
Člen Týmu

Ahoj Pavo, tak jsem přišel od čeldy, mám tam ten bílý malý kroužek, ne asi jako Ty ten větší červený. Kroutil jsem s ním, nešel, tak jsem odmontoval kroužek a za pomoci hrubé síly a kleštěmi se podařilo, jak říkáš po krátké době zvednout celé světlo, druhé jsem taky částečně vysunul, když zapneš světla, sjede zdravé do nula polohy, pak se zvedne. Bohužel to druhé ani píp...Jen se rozvítí a zhasne, ale zůstane otevřené, ani nesjede...Zkoušel jsem i promazat táhla a nic...Takže elektrika zbývá...Když to nepomůže, budu měnit. Docela škoda, že se nevyrábí, ale většinu dílu nebudu dávat z vrakoviště.
Tak Pavo dík za info, budu psát, co s tím provádím.
Toyota made in Japan.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tak podle katalogu dilu co tu koluje , stoji novy origo motorek svetla v cizine 250 euro , coz znamena ze u nas v toyote to bude tipuju pres krasnych 10 tisic. nebo az 2x tolik , to si clovek rozmysli potom s tim vrakovistem :D

http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1991_T ... 101.2.html
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne stř 31.03.2010, 20:33, celkem upraveno 1 x.
jenda-benda
Člen Týmu

Náhradní díly

Tak jsem něco našel
retractable headlights, tak tedy:

http://www.partstrain.com/store/index.p ... =Headlight
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

jenda-benda> jo, tak to mě docela dostává tahle stránka... :bigups: fakt čmuchám čmuchám člověčinu...nějakej podvůdek :lol:... cena vypadá pěkně... ale jako Bongo adresu v US by se mi dělat nechtělo, a nikdo tam nepíše nic o ceně za dopravu + clo... a už to mááám.... aha tak "Remanufactured".... REPAS..... to nejsou nový motorky :-) Táááák to nic, už sem se lek.

Ovšem ten čas... Nečas :lol: na vrakovišti sem za 1/2 hoďky a většinou si koupim ještě nějakou věc pro radost, záruku nepotřebuju... originály fungujou v pohodě. Rychlost je u mě rozhodující faktor.

http://www.partstrain.com/store/details ... 44444.html
tohle je ale zajímavej opravdu zajímavej a praktickej vynález... jenže tady u nás je oblíbený kradení če-píček... škoda... ale jako tohle je fakt cool! produkt... vyzkoušel bych- to se fakt hodí.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

do 5tky jsem dal čtařkový motorky, ramínko pootočil o 180 stupňů přivrtal jednu dirku do plechu navíc, přeletoval konektory a jak si čelda hezky mrká :)a jeden jsem dával z 86celicy a jeden z 89 a postup stejný :)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
jenda-benda
Člen Týmu

světla vyřešena

Tak musím konečně konstatovat, že mrká, jak má...Ale trvalo to. Nejdřív jsem šel od toho jednoduššího, tedy elektrika, zjistil jsem, že byl vypálený kablík od relé. Pak jsem marně doufal, že motůrek bude ok, ale i ten byl vysmahlej, tak je nový a je klid. Lidi moc thanks!! Nemůžu, když se něco pojebe na toyotě!!
Toyota isn't dead!!
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

kdes to sehnal nakonec? tam jak sem ti poradil, nebo jinde? ať to mrká :wink: ale uvědom si že tyhle káry pomalu ale přece přecházej na veterány... díly potřebujou a potřebovat budou :wink:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
jenda-benda
Člen Týmu

to micron

to micron: Nakonec jsem sehnal motůrek na Příbrami, od jednoho týpka, byl docela v poho, ale motůrek, měl jsem strach, nepůsobil, že pojede...Tak mě uklidnil, že před třema rokama fungoval...Jinak jsem dnes jel po dálnici, a zkusím je zhasnout, ve 130 km...Dobrá volovina, nešly dolů, tak přibrzdím, na 80 km, tak šly dolů, pak jedno nahoru a druhé začalo mrkat, celou dobu, než jsem zastavil úplně, pak to bylo ok.
Hale koukal jsem na fotky, z tématu, kde jsme se viděli a koukám, že jsi tam měl fotky z Prahy...Taky jsem potkával asi tři v Praze, jedna parkovala na Karlíně, byla to 6g stříbrná, ale dlouho jsem ji tam neviděl...
Taky jsem tam teď parkoval...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to me se zavrou i pri 150 :) vzdycky je na Taborsky dalnici zavru abych nemel odpor vzduchu 8)
jenda-benda
Člen Týmu

to pavo:

tak to je hustý, taky jsem jel trochu rychleji, a docela mě to zajímalo, no dělalo to pěkný věci, bylo to takový machrový...Ve 150 hmm, to musím zkusit...Já jel tak 130 - 140 ani nevím
Odpovědět

Zpět na „Celica“